Opinie Miasteczko tiki

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika -Borsty-, 3 lipca 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. martajolka81

martajolka81 Ambasador forum

Nie odblokowałeś jeszcze lasu? To już nie mam żadnych pytań ;)

2. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Boszsze...A do sierpnia jeszcze 28 dni :cry::cry::cry::cry:
    Event robię a jakże...:p

3. kasia750

kasia750 Hrabia forum

ja tam jestem ZA mdli mnie od tych wiecznych narzekan do roboty a nie wiecznie psiaczy i psioczy nie pasuje event to sie go nie robi

olgs3 i robins71 lubią to.
  4. jagoda1953

jagoda1953 Chodząca legenda forum

Witam

A ja króciutko,puki co mam mało czasu na forum.Dwa poprzednie eventy z doskoku skończyłam dwa dni wcześniej,a co dwa dni robiłam?? Zapasy oczywiście.Teraz też z doskoku będę próbować,ale myślę że się na pewno uda :) Powodzenia wszystkim.

PS. Krasnal wystawię Cię do ogródka.Zapasy święta rzecz,na farmie nie da się po łebkach.To tak jak rolnik,w lato nic nie robi tylko na hamaku leży,a zima marudzi że nie ma co jeść

5. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

Witam
    Przez tyle lat siejesz mroczny kwiat? xD Musisz mieć już tysiące tego kwiatu nasiane.

6. robins71

robins71 Stary wyjadacz

ja tam nie widzę przeciwwskazań żeby evencik zrobić ;)to tez i go robię:)

7. bari06

bari06 Półbóstwo forum

Ja rano posiałam na bahamie karnegię tzn. wreszcie się przygotowałam należycie do ewentu :D.

8. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Poniechajcie proszę tematu poczynań pewnego Gracza. Temat wraca jak bumerang, a jedyny efekt to zadowolenie przedmiotowego Gracza. Tylko go prowokujecie...

Patrzę na poradnik do eventu i jeden plus to fakt, że roślinki jest niewiele i w jakieś 3 dni spokojnie można ją wysiać. Drugi plus to bonus do stodoły - uprawy. Rzadko to cudo trafia się w nagrodach, a pozwala zaoszczędzić wielu dziesiątek (czasem setek) kręceń kołem imprezowym (kto kręci, ten wie). Pnącze jakoś mnie nie porywa, ale to wina BP, które przyzwyczaiło nas do lepszych...

9. Owieczka311

Owieczka311 Półbóstwo forum

Pewnie zrobię, choć mam na bahamie ponad tys ZB a w świątyni brakło run do odpalenia.

robins71 lubi to.
  10. aniolekk0991

aniolekk0991 Czeladnik forum

Niestety nie mam jeszcze super rozbudowanej Bahamy ale dla cząstkowych nagród warto coś porobić:) W przyszłości wszystko się przyda ;)

11. matthero

matthero Hrabia forum

Czyli jednak norbi miał rację, że event będzie odbywać się na polach bahamy :)

robins71 lubi to.
  12. hator

hator Ekspert forum

Witaj w klubie :)
    Z obu eventów zrobię tylko tyle na ile mnie stodoła puści :p
    Na bahamie jeszcze nie ma hibiskusa to daleko nie zajadę , na farmie zbyt skromny zapas żołędzi nie pozwala na duże ilości paszy dla rysi , no to sobie odpuszczę. Bedzie czas na uzupełnienie zapasów w stodole , może podgonie kilka zadań z misji (gwiazdki potrzebne od zaraz :p ) i jakoś to będzie.
    Najważniejsze ,że poprzedni event udało się zrobić xDxDxD

13. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Ewent śmignę na 270 małych polach.
    Tylko muszę wyciąć 70 drzewek, żeby areał siewny powiększyć.
    Rozsiewać będę tylko na 50 dużych (25 wyspa, 25 las).
    10 x 7 = 70
    50 x 7 = 350 (+20 zostanie z poprzedniego zbioru)
    16.250 - 370 = 15.880

Badyla muszę zebrać 20 razy.
    20 x (270 x 3(CMJ)) = 16.200.
    Oblecę to w 5 dni po 4 zbiory (tylko na wodzie 5:36).
    Reasumując:
    270 małych pól
    tylko woda
    4 zbiory na dobę przez 5 dni.
    Luzik.

Teraz spróbuję inaczej, bez dostępu do gry w pracy.
    Tu trzeba założyć tylko 3 zbiory na dobę.
    Wtedy (zakładam pełny dostęp do wyspowego lasu) trzeba siać prawie na całości (376 małych pól).
    Pomijając rozsiew:
    360 x 3 (na czysto z CMJ) x 3 ( zbiory na dobę) x 5 (dni) = 16.200
    Też luzik.
    W obu przypadkach zostaje prawie doba na nieprzewidziane wypadki (dosianie badyla, dorabianie wylotek).
    A właśnie, wylotki.
    Trzeba by ich 480 na dobę (w dalszym ciągu liczę na 5 dni).
    Tu niestety nie wiem jak komu będą wylatywać

Napiszę tylko tyle:
    Jak bym miał problemy z wylotkami, to bym wywalił zagrody/warsztaty (można mieć z nich max 1 wylotkę, z 4 małych pól (ten sam obszar) można mieć teoretycznie 4 wylotki) i wywalił bym też drzewka.
    Może i dobre na start (20h), ale później to już nie bardzo.
    Prawdopodobnie zbierane są raz dziennie, a to oznacza, że 4h idą w powietrze.
    W czasie 6 dniowego ewentu ucieka doba, więc po jego starcie, lepiej w ich miejsce posiać np. kolczoch, który z wodą rośnie 12h, i zbierać go 2 razy na dobę.
    Ważne, żeby pola jak najkrócej "nie pracowały".
    Tak bym zrobił.
    Oczywiście na start to co rośnie najdłużej, roślina czy drzewko, nigdy zagrody/fabryki.
    Jak ktoś nie ma odblokowanych długo rosnących roślin, to można na całość kupić bananowce.
    Drzewko kosztuje 1500, a banan na moim targu 1200 SG, więc się jeszcze na tym zarobi (4 banany z drzewka).
    Na dwie łąki to wydatek 264.000 SG
    Za sprzedany zbiór bananów wpadnie ponad 750.000 SG na czysto.
    Będą wylotki, będzie kasa.

Także badyl i wylotki nie powinny sprawić problemu.
    Natomiast na towar ze stodoły nie poradzę.
    Nie wiem kto ma do czego dostęp, jakie zapasy, czy stan SG, żeby zrobić zakupy na targu.

No dobra, starczy tego pitolenia.;)

14. Owieczka311

Owieczka311 Półbóstwo forum

Nie na moją głowę takie wyliczenia :p

15. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

Witam
    Ja dzisiaj po zbiorze drzew posieję wszędzie karnegię i później będę siał na wszystkich dostępnych polach. Powinno pójść szybko wysianie tych 16 tys. z haczykiem

16. aniolekk0991

aniolekk0991 Czeladnik forum

Mnie zatrzyma plumeria w tym evencie ale jakoś się nie martwię widząc kilka ciekawych nagród, które po drodze można zgarnąć a są dostępne dla mnie :) Dzięki cierpliwości i systematyczności, pokonując kolejne poziomy będzie nam łatwiej. Powodzenia ! ;);)

17. RWM41

RWM41 Ambasador forum

taki sam mam plan. Potem dosieję, dohoduję czego brak do misji stałych

18. kamder

kamder Hrabia forum

Jakby ktoś chce tylko zdobyć pnącze to można pominąć kroki 7-12 w I budynku oraz kroki 10 - 12 w III budynku .
    Tą drogą trzeba oddać 14 450 rośliny eventowej oraz 1670 wypadajek ;).

19. dodotrzy

dodotrzy Forum Pro

Na bahamie nic się z reguły nie dzieje, więc każdy bahamoevencik robię z ochotą :) Ten też machnę, tak z rozpędu...

20. robins71

robins71 Stary wyjadacz

No i machina ruszyła 380 bananorzechów:)może być jak na początek:D

olgs3 lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.