Miłość do sn + roślinki rosną bardzo krótko

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika niesamowitusia, 18 stycznia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. niesamowitusia

niesamowitusia Książę forum

Witam - mam pytanie - kilka osób pisało, że jak się ma w szklarni aktywowany bonus miłość do sn, + 5 % z pnącza kasztanowego i zje krestol + białą niewinność - posadzi rośliny na super polu podleje SN to rosną bardzo krótko to rosną bardzo krótko (od razu) - moje róże rosną 1 godzinę i 43 minuty ?? Coś źle robię czy to działa jakoś inaczej ? A może już nie działa ?

Jak to jest - powiem mi ktoś ??

2. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

cześć Kasiu.Czy działa,to nie wiem,bo włączyłam pnącze przed falstartem eventu i mi się zmarnowało.Ale poprzednio dla goździków działało.Na super polach rosły w sekundę.Mam bonusy:miłość do sn,wczesne dojrzewanie i miłość ekologiczną.Oczywiście odpalone pnącze i zjedzone dopalacze.
    Może już to "naprawili".

3. niesamowitusia

Ja na różach mam tylko miłość do SN to trzeba jeszcze coś innego mieć włączonego ?
    i Witam Karolino :D

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

foczunia84,dziękuję za pomoc.

Rząd na pnączu nadal działa,nie ma żadnych nowych informacji żeby się coś zmieniło w tej kwestii.
    Ja nie mam uszlachetnionych róż,ale mam w slocie szklarniowym ulepszenie "Miłość do SN" dla cebuli i po uruchomieniu rzędu na pnączu,użyciu kerststola i białej niewinności,podlaniu SN -cebula na super polach rosła sekundę,czyli po odpaleniu rzedu+dopalacze-siałam,podlewałam SN i zbierałam.Niestety mam zbyt małe zapasy SN żeby uszlachetniać w szklarni i próbować na innych roślinach,tak że tylko cebule mam wypróbowaną.Niemniej jednak z tego co pisali Gracze,to działa również przy bawełnie,goździkach i różach,jeśli posiada się w slotach uszlachetnienia "Miłość do SN" dla tych roślin.

5. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Nie pomogą Ci,bo szczerze mówiąc nie wiem.Ja mam te goździki z bonusami na stałe w slotach i nie wiem,które są tak naprawdę potrzebne.Na pewno miłość do sn,czyli wychodzi na to,że robisz dobrze.

6. Yaris_123

Yaris_123 Cesarz forum

A czy na pewno pnącze jeszcze działa, bo ono ma tylko 6 godzin działania??

7. SMOD_Atena

Właśnie mi tutaj koleżanka podpowiada,że jeśli chodzi o róże to oprócz uszlachetnienia "Miłość do SN" w slotach musi być jeszcze uszlachetnienie "Podwójna miłość do nawozu" ,wtedy po włączeniu pnącza i użyciu "dopalaczy" róże będą rosły prawdopodobnie sekundę,ale to musisz sprawdzić sama,bo ja sprawdzić u siebie tego nie mogę i nie jestem pewna na 100%.

8. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Pogrzebałam na forum.I tak,tylko miłość do sn potrzebna,oczywiście + krestol,biała niewinność i pnącze.Ktoś miał problem z goździkami,ale nie doczytałam,żeby dostał rozwiązanie,chociaż bardzo chciałam ;) Może do pt napisz?Bo wychodzi,że robisz dobrze.Chyba,że naprawili.

9. -Maud-

-Maud- Stały bywalec

MOD_Atena dobrze pisze, że w przypadku róż potrzebna jest zarówno miłość do SN jak i podwójna miłość do nawozu.

Chodzi o to, że aby przy zastosowaniu pnącza, białej niewinności i kerststola rośliny dojrzewały w sekundę bonus ze szklarni dla SN musi wynosić przynajmnej 25%. W przypadku goździków i cebuli sama miłość do SN wystarcza, bo dla nich wynosi właśnie 25%, natomiast dla róż jedynie 20% i dlatego potrzebny jest ten drugi bonu dodający 9%.

10. SMOD_Atena

-Maud-, dziękuję za pomoc i potwierdzenie.Domyślam się,że jest to sprawdzone i pewne na 100% ?

11. -Maud-

-Maud- Stały bywalec

W moim przypadku sprawdzone teoretycznie czyli przez obliczenia matematyczne, bo osobiście skupiam się na cebuli. Ale podczas któregoś poprzedniego eventu była na ten temat dyskusja w wątku eventowym i tam się to potwierdzało.

12. SMOD_Atena

13. niesamowitusia

Dziękuje można zamknąć. Dziękuje Wszystkim za pomoc. :)
    Dziękuje także za uświadomienie super dziewczynom Mariolka7214 i Gretag. :inlove:

14. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

Również dziękuję i skoro można temat zamykam :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.