menażeria

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika taczanka555, 8 czerwca 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. taczanka555

taczanka555 Baron forum

co konkretnie muszę po kolei wykonać, żeby zacząć je użytkować na farmie, od początku do końca. Może jest jakiś skrótowy opis albo ktoś mi taki tu poda, bylabym wdzięczna

2. VELOCI_RAPTOR

VELOCI_RAPTOR Stary wyjadacz

taczanka555 wszystko jest proste i nieskomplikowane ;) wystarczy rzucić okiem na poradnik >klik< ale skoro się nie chce to w telegraficznym skrócie wygląda to tak:

kupujesz menażerię na drzewie mądrości za gwiazdki (farma, dzika, leśna), w świątyni małp za złote banany (Baśka, las tropikalny) lub w Galerii handlowej za floreny (obie opcje);
    zakupiona menażeria ląduje w pasku ze zwierzakami (tam gdzie zagrody);
    idziesz w interesujące Cie miejsce np. Leśną polanę i wyciągasz menażerię z paska stawiając ją na "zielonej trawce" czyli bezpośrednio na polu;
    klikasz na menażerię i następnie w ikonę koła zębatego;
    → wyświetlą się gniazda (sloty) - na start otrzymujesz 4 miejsca na zagrody;
    klikasz w zielony plusik i dodajesz wybrane przez siebie zagrody, które chcesz umieścić w menażerii (jeśli będą o różnym czasie dojrzewania to menażeria czas łączny pokaże dla najdłużej dojrzewającej zagrody);
    jeśli zagrody, które wybrałaś mają ulepszenia kolorowe to klikasz na wybraną zagrodę i wyświetli się lista dostępnych ulepszeń - klikasz na wybrane i nakładka sama wskoczy na swoje miejsce;
    dajesz paszę i wodę;
    czekasz na zbiór ;)

Mam nadzieję że pomogłem choć troszkę ;)

3. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

VELOCI_RAPTOR, myślę, że bardziej, niż troszkę, za co serdecznie dziękuję :)
    Czy Autor wątku ma jeszcze jakieś pytanie w temacie?

VELOCI_RAPTOR lubi to.
  4. Danusia

Danusia Wyjątkowy talent

Przepraszam, nie jestem wprawdzie autorem pytania, ale zaniepokoiły mnie 2 rzeczy, tzn. nazwy użyte w odpowiedzi TL_Mouse. Nie wiem co one oznaczają . Chodzi mianowicie o nazwę: dzika. - farma i w świątyni: Baśka... Bardzo proszę o wytłumaczenie.

(farma, dzika, leśna), w świątyni małp za złote banany (Baśka, las tropikalny)

5. zagma

zagma Chodząca legenda forum

Dzika to po prostu dzika laka (odblokowujemy ja za pomoca sasiadow), Baska to Bahamarama ;)

6. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

zagma dziękuję za pomoc.

Czy Autorka ma jeszcze jakieś pytanie?

7. taczanka555

taczanka555 Baron forum

VELOCI_RAPT wielkie słowa uznania za zwięzlość i jasność wypowiedzi oraz poświęcony czas, dzięki bardzo, liczyłam na takie właśnie streszczenie ze strony graczy, myślę, że nie tylko mnie się przyda. Dzięki:inlove:

8. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Również dziękuję i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.