Menażeria

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Doris4747, 6 lipca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Doris4747

Doris4747 Młodszy ekspert

Odblokowałam Menażerię na drzewie. Co dalej?

2. Mariolka7214

Mariolka7214 Wszystkowiedząca wyrocznia

Postawić na polu (trawce), włozyć zagrody, nakarmić, dać pić i czekać aż się zrobi :)

toDzasta lubi to.
  3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

4. HanankaH

HanankaH Czeladnik forum

Farmerama stworzyla menazerie, sluzaca niby do zaoszczedzenia miejsca na farmie. Miesci ona w poczatkowej fazie 4 miejsca(!) na zagrody + kolejne 4, jesli wykona sie zadania trudne do wykonania (ciekawe skad wziasc wiertarki, skoro NIGDY nie wyskakuja!!)
    Moje pytanie brzmi: czy propozycja menazerii z tyloma miejscami to drwina? Jestem na 85 poziomie, mam przeszlo 250 zagrod i warsztatow. Nie wspomne juz o drzewach (ok 600 szt.) GDZIE MAM TO USTAWIC? Stwarzane sa ciagle nowe ewenty, nowe wygrane a miejsca ciagle, ciagle, ciagle brak!!! Z ewentu Owocowy targ mam juz 25 drzew, nie kupuje wiecej bo to nie ma sensu. Brak miejsca do ich umieszczenia a grac tylko po to aby wrzucic wszystko do paska, mija sie z logika. Kilka razy przestawalam grac w te gre, gdyz uznalam ze szkoda czasu i nerwow. Nie ma gdzie lokowac pol uprawnych, nie mozna wykonywac misji jesli chce sie brac udzial w ewentach. Ludzie, czy wy rozumiecie ze gra na wysokich poziomach z tak mala iloscia miejsca jest MECZARNIA??? Po kazdym zaprzestaniu gry, otrzymuje emaila od ekipy z zapytaniami dlaczego przestalam grac. Odpisuje wiec ze z braku miejsca. Najwyrazniej jednak moje odpowiedzi maja efekt rzucania grochu o sciane. Efektow brak. Sprobowalam jeszcze raz majac nadzieje ze te nowe pomieszczenia rozwiaza problem (nieograniczona ilosc menazerii a kazda 50-oma miejscami) ale takie rozwiazanie to bezsens! Na tym poziomie potrzebowalabym przynajmniej ok 20 polan (lak) aby moc spokojnie grac a mam wciaz tylko 3!
    Nie dziwcie sie ze ludzie przestaja grac ... przeciez w takiej sytuacji nie mozna stworzyc wlasnej farmy, nie mozna zorganizowac prac, kroluje ciagle chaos i balagan. Wiecznie trzeba wyrzucac przedmioty do paska lub je z niego wyciagac. I znow czuje sie zawiedziona .... duze obietnice, efekty marne.

ariel100 i sołtys333 lubią to.
  5. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

To jest gra strategiczna.
    Większość najlepszych farmerów to rozumie.
    Strategia polegająca na ustawianiu wszystkiego, co się ma, i trzymaniu tego na farmie w nieskończoność to nie jest strategia... i nigdy nie przyniesie dobrych wyników.
    Ale oczywiście każdy gra po swojemu.

waderówek lubi to.
  6. HanankaH

HanankaH Czeladnik forum

Nie zgodze sie z twoim zdaniem gdyz sadze, ze wlasnie moja organizacja farmy dawalaby bardzo dobre wyniki. Nie mam czasu do tracenia na ciagle wyrzucanie i wyciaganie z paska. Najprawdopodobniej ludzie nudzacy sie calymi dniami moga sobie na to pozwolic. Ja nie siedze calymi dniami przed komputerem!
    Nie widze logiki w strategii organizowania ewentow czy sprzedazy przedmiotow i nastepnym blokowaniu ich uzytkowania.
    W kazdej grze gracz musi miec pole manewru aby czerpac z niej jakas przyjemnosc i satysfakcje. A tu? Ewenty sa caly czas, miejsca bardzo malo, stale misje tez caly czas dochodza. Lubie ewenty ale chcialabym tez zrobic cos wiecej, nie stac w miejscu.
    Nie wiem od kiedy grasz ale bardzo sie mylisz, piszac ze "stare" produkty nie sa potrzebne. W obecnych ewentach/misjach czesto potrzebne sa rowniez przedmioty wygrane pare lat temu. Nie wspominajac juz o G&T, jaki jest na nie popyt. Ah, takie czcze gadanie ...
    Pozostaje z moim punktem widzenia, ktory mozna polaczyc z przeslanym przez ciebie zdaniem ... jesli ktos lubi tak grac w kajdankach i z kneblem.... i nazywa to strategia :) .... niech sobie gra ... mozna sie niezle usmiac.
    Ewent Ogrodowy Targ ukonczylam praktycznie w godzine po jego rozpoczeciu. Pewnie dlatego ze moja strategia gry nie jest poprawna... hihihi

ariel100 lubi to.
  7. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

HanankaH, przypomnę, że do dyskusji jest odpowiedni wątek, znajdziesz go >>TU<<.
    Doris4747, czy mogę jeszcze jakoś pomóc?

8. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Dalszych pytań brak więc temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.