Opinie Melonowe szaleństwo

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 12 czerwca 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. CHUDYJUREK

CHUDYJUREK Ambasador forum

nagrody słabe sadzenia sporo a na wypadajki byłem przygotowany ;)

kybek93, Azile, gretag i dalsza osoba lubią to.
  2. agni33

agni33 Wyjątkowy talent

hehehe no wlasnie nie dogodzisz.
    wg mnie super , skupiasz sie na eventowce , nie kombinujesz z dlugorosnacymi, bo nie bylo by wtedy czasu na melony ;)
    nie produkujesz badz wydajesz na targu na przyspieszacze wzrostu tych dlugorosnacych, ci co maja kasztanka i sn jakoby nie musza go uruchamiac i tracic tego sn ze wzgl na wypadajki. czas wzrostu dlugi wiec i zycie realne i sen nie zaburzony. w czym problem ???
    witamy witamy :) wyglada mi to na bardzo dobry plan, pozdrawiam 8)

Ostatnie edytowanie: 13 czerwca 2017
  3. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Czyli wystarczy 610 każdego z podstawowych melonów?W założeniu,że nie bierze się dystrybutorów,bo i tak są nieopłacalne?

kybek93, toDzasta oraz tarantula66 lubią to.
  4. sisi1973

sisi1973 Zaawansowany

nie wiem jak zrobić nie myślę głowa mi eksploduje masakra na plus to ze wylosowałam 100 bons na plony to może to przyspieszę powodzenia

5. zagma

zagma Chodząca legenda forum

Dokladnie ;)

6. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Dziękuję :) Mam wrodzony wstręt do matematyki i liczenia,więc rady z forum przy takich eventach,są dla mnie na wagę złota.

7. tarantula66

tarantula66 Stały bywalec

Dokladnie, tylko tyle potrzeba z kazdej podstawowej roslinki (omijajac diamentowe zadania) - liczylam kilka razy :)

8. patrycja9922

patrycja9922 Cesarz forum

Podstawowych melonów trzeba wysiać minimum po 610 sztuk
    Potem systematycznie oddawać do misji w spółdzielni i rozsiewać nowe melony:)

9. tarantula66

tarantula66 Stały bywalec

Prosze bardzo ...

5 x 10 = 50 (woda+obornik+SN+SNZ+CMJ)
    50 x 5 = 250 (woda+obornik+CMJ)
    90 x 5 = 450 (woda+obornik+CMJ)
    250 - 90 (na posianie) = 160
    160 + 450 = 610 (wymagana ilosc co do joty, hahaha) - to na kazdy z tych 4 podst. melonow, z nastepnymi odmianami postepuj podobnie, tylko ze tam juz trzeba robic i diamentowe, bo sa itemy na chmurke, ale rozsiewanie bedzie podobne - dasz rade :)
    przeciez szkoda zmarnowac taki fajny bonus z kola +1, hahahah

I ja jeszcze bym radzila, zebys posiala sobie z kazdego melonu ze 2 poletka wiecej, tak na wszelki wypadek, zeby po te kilka ziarek jednak zostalo, bo nigdy nie wiadomo ... ;)

Dziekuje bardzo - mam nadzieje, ze sie sprawdzi, hahahah ;)

Ostatnie edytowanie: 13 czerwca 2017
  10. *Gosza

*Gosza Naśladowca mistrzów

11. olkaa001

olkaa001 Komandor forum

Robię wszystko z kalkulatorem w ręku i marzę by event jak najszybciej skonczyc .
    Kręćka już dostaję,mam nadzieję że sie nie pomyliłam i zaraz skonczę pierwszą część.
    Ale jedno wiem na pewno że jak jutro tego nie skończę to zwariuję hihihihi

12. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Dzień dobry :)
    Jestem na urlopie i na farmę wchodzę pomiędzy spacerami, więc nie odpisałam od razu.
    Tak jak już kilka osób odpowiedziało, rozsiew podstawowych melonów robię tylko na dużych polach.
    Z jednego pola mam 9 ponieważ cmj daje +2 i SNZ +2.

I jeszcze ważna uwaga
    - jeżeli nie robicie zadań z dystrybutorami melonów kulistych i sześciennych, to trzeba zwracać uwagę aby nie oddać wszystkich melonów (kulistych i sześciennych) do misji, bo wtedy nie będzie na dalszy rozsiew.

13. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

Coś mi się nie zgadza w tabelce OO jest całkiem inne oddawanie melonów niż w spółdzielni. W OO 1 zadanie jest do oddania żółty melon i czarny melon natomiast w spółdzielni jest do oddania biały i czarny. Przez to rozsiewam nie te melony co potrzeba jako pierwsze :wuerg:

14. stalkerolot

stalkerolot Czeladnik forum

To chyba masz inną tabelę niż ta http://scr.hu/0ww0c/tnbh7

kybek93 i gretag lubią to.
  15. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Masz rację, tak faktycznie było, ale zostało zmienione.
    "Co nowego w poradniku?

Dnia 13.06.2017 o godz. 13:55
    Wskutek zmian w grze związanych z dopasowaniem wymagań misji do grafiki pomocniczej, zmieniono pozycje w misji. Nie wpłynęły one na ilości potrzebnych towarów, a jedynie kolejność oddawania.
    "

Sieję równolegle wszystkie odmiany, wiec dla mnie to bez różnicy.:)

16. Azile

Azile Komandor forum

Doberek:) U mnie roślinki rozsiane , podoba mi się że rosną co 6 h:) Event do pogłówkowania, a mi się nie chce;), więc będę robić spokojnie ile zrobię tyle zrobię :) Powodzenia wszystkim :*

17. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

Czyli mam starą tabelę i to dlatego. Zawsze coś muszą pokombinować,aby tylko utrudnić ludziom życie,a tak w ogóle to już kręćka dostaję z tym sianiem jak dla mnie za dużo tych melonów :p

18. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

i u mnie rozsiane pierwsze melony, muszę pomyslec zaraz co dalej zrobić bo jutro bede bez internetu wiekszą czesc dnia
    za pół godziny zbieram z duzych pol drugi zasiew i przechodze na małe....albo oddam i zaczne rozsiewac kolejne?
    zaraz pomysle :p

kybek93 i brzustinka lubią to.
  19. olkaa001

olkaa001 Komandor forum

Właśnie skonczyłam pierwszą część,teraz zaczynam drugą,jak nie oszaleję jutro zrobię trzecią hmmmm

kybek93, toDzasta oraz brzustinka lubią to.
  20. SperanzaE

SperanzaE Baron forum

U mnie wszystko idzie powoli. Właśnie drugi raz wysiałam roślinki, na małych polach, wszystkie, bez zastanawiania się która ma być pierwsza. Na razie "rozkopałam" leśną polanę, żeby trochę na wodzie zaoszczędzić i stopniowo przerzucam z niej na inne pole psy, koty i myszy. Zostawię tam tylko ogród dendrologiczny, bo jakoś szkoda mi go ruszać.

kybek93, patrycja9922 oraz brzustinka lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.