Martwa plansza eventu

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika -gonska-, 19 sierpnia 2021.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -gonska-

-gonska- Aktywny autor

Czy to możliwe, że zablokowała mi się plansza eventu?

Po nakarmieniu wszystkich zwierząt na zerowym poziomie, poszły spać, no i koniec...
    Na wszystkich serduszkach jest "1".
    Kłódka jest tylko przy pierwszym zwierzakuo_O - teoretycznie przy homarze, ale nie widzę, bo zamiast śpiącego zwierzaka jest krzaczor.
    Homar opisany jako ośmiorcnica śpi na trzeciej pozycji.o_O
    Pola roślin są wyszarzone, mimo że mam rośliny!!!!!!
    Nie mogę karmić zwierzaków.

Co jest?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Tak jak jest napisane w poradniku:

"Po każdym zapełnieniu paska postępu zwierzę odpoczywa. Można je ponownie karmić gdy zapełnimy pasek postępu u kolejnego zwierzęcia. Zasada ta przestaje obowiązywać, gdy pozostaje nam do karmienia tylko jedno zwierzę (pozostałe są już dorosłe) - w takim przypadku przechodzi ono na kolejne poziomy bez odpoczynków między nimi."

Czyli dopóki 3 zwierzaki nie będą dorosłe to zawsze 1 z czterech będzie spał do nakarmienia kolejnego.
    Jeśli pola są wyszarzone to znaczy, że w danym kroku nie masz wymaganej ilości przedmiotów. Sprawdź proszę czy na pewno masz tyle roślin ile trzeba oddać w aktualnym zadaniu.
    A "krzaczor" pojawia się przy zwierzaku, które zostało nakarmione (zapełniłaś pasek postępu) i odpoczywa.

3. -gonska-

-gonska- Aktywny autor

To znaczy, że pierwszy zwierzak śpi, a pozostałe trzy przestaną być szare, gdy pojawią się rośliny do karmienia, tak?
    bo faktycznie brakuje mi jeszcze jednej z eventowych, ale tylko dla jednego zwierzaka, więc pozostałe mogłabym karmić.

4. SMOD_Atena

Tak jeden zwierzak śpi, trzy pozostałe możesz karmić jeśli masz wymagane ilości towaru. Po zapełnieniu paska przy jednym z trzech zwierzaków zasypia ten, u którego zapełniłaś pasek a ten poprzedni się budzi i tak na zmianę.
    Jeśli ikony przedmiotów czy roślin pod zwierzakami są szare to znaczy, że masz za mało roślin/produktów.
    Po najechaniu na wybraną ikonę pojawia się chmurka z ilością jaką posiadasz. Np. tak:

ev.png

Jak widać mam 214 Hiacynt wodny a wymagane jest 242 czyli mam za mało i ikona jest szara, pozostałe rośliny mogę oddać bo mam wystarczającą ilość i ikony są zielone/aktywne.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

5. -gonska-

-gonska- Aktywny autor

OK, dzięki.

6. SMOD_Atena

Bardzo proszę i skoro nie masz już pytań to temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.