manualna likwidacja przedmiotow i manualne ustawianie pol

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika rysio, 31 lipca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. rysio

rysio Półbóstwo forum

Od dluzszego czasu wystepuje na moje farmie nastepujacy problem:
    Po manualnym usunieciu przedniotow obojernie jakich (2x2) zostaje zablokowana funcja wielokrotnego ustawiania pol. Pozostaje albo kazde pole (obojetnej wielkosci) wyciagac kolejno z paska lub sie przelogowac.
    Blad wystepuje na obu przegladarkach ktore uzywam: FF i Chrome
    Ciasteczka wyczaszczone.
    Wtyczka AFP najnowsza.

Czy ktos zauwazyl u siebie podobny problem?

2. daruciaa

daruciaa Forum Pro

ja mam podobnie, ale z oazami

3. AsiaPelasiax

AsiaPelasiax Wielki mistrz forum

u mnie też takjest i to często. aż ręka boli od tego klikania każdego pola osobno8)

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Zauważyłam coś takiego, ale domyślam się dlaczego może się tak dziać. To znaczy u siebie zauważyłam, że kiedy rozkładam pola ręcznie , robię to zbyt szybko i nie trafiam precyzyjnie w odpowiednie miejsce tylko gdzieś obok, lub podwójnie w to samo miejsce i wtedy ustawianie się "wyłącza" .
    Nie wiem czy u Ciebie też to jest przyczyną, spróbuj proszę podczas ustawiania pól zwracać uwagę na kliknięcia. Jeśli jednak to nie to i wszystko masz wyczyszczone (cookies, flashowe, pamięć przeglądarki ) oraz AFP jest aktualna, to napisz proszę do PT ,z pozycji forum nie mam możliwości sprawdzenia Twojego konta.

daruciaa, AsiaPelasiax, przytrzymanie klawisza Ctrl też nie działa ?

5. rysio

rysio Półbóstwo forum

SMOD_Atena nie o takim problemie mowie.
    Problem przy szbkim klikaniu jest mi znany.
    Jeszcze raz:
    1. likwiduje przedmioty znakiem zakazu
    2. ustawiam pola (wielkosc nie ma znaczenia) - opcja szybkiego ustawiania jest zablokowana. DLACZEGO??

To moze by to zglosci do proramistow aby sprawdzili????

6. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

u mnie jest podobnie.
    problem opisany przez Smod to inna sprawa-to jesli nie trafie, ale tu chodzi o to ze klikam w ikonke zeby ustawic wielokrotnie a austawia tylko raz i dalej trzeba wylaczyc fukncje bo nie ma kolejnego kawalka pola do ustawienia

7. MOD_Saphire

MOD_Saphire Guest

Właśnie sprawdziłam: usunęłam znakiem zakazu oazy. W tym samym miejscu ustawiłam pola (duże wpierw, potem małe). Klikłam na pola i normalnie je ustawiałam. Nic nie znikało, nie było zablokowane.

Zatem by łatwiej określić co może u Was być przyczyną podajcie:
    - szybkość internetu i rodzaj (czy radiowy, czy mobilny)
    - jaka wersja przeglądarki i afp
    - jaki system windows (czy jeszcze inny)

8. daruciaa

daruciaa Forum Pro

U mnie raz działa raz nie. Nie próbowałam z ctrl.. na chwilę obecną działa stawianie oaz 'raz po raz' Ale nawet jak nie działa to szczególnie nie utrudnia mi to gry;)

9. rysio

rysio Półbóstwo forum

10. MOD_Saphire

MOD_Saphire Guest

Ja się przyznam iż nigdy tego nie zauważyłam, a często coś przestawiam. Może się okazać iż to się dzieje np na określonym systemie. Łatwiej coś sprawdzić/zgłosić jak mamy jak najwięcej danych.

11. zonaania2122

zonaania2122 Wyjątkowy talent

Niekiedy jest tak że drugie i każde następne pole jest "niewidzialne" ale stawiasz normalnie tak jak by było.Przynajmniej ja tak mam.

12. rysio

rysio Półbóstwo forum

ja niestety nie

13. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

u mnie czasem sie tak zdarzało, nie zawsze

zonaania2122 lubi to.
  14. alekar

alekar Chodząca legenda forum

ja też tak mam od czasu do czasu

15. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Tak jak wspomniałam wyżej, zapraszam ze zgłoszeniem do Pomocy Technicznej, tam Twoje zgłoszenie zostanie zweryfikowane i po sprawdzeniu Twojego konta na konsoli systemowej być może zostanie znaleziona przyczyna zaistniałej sytuacji.
    Pozostałych Graczy z podobnymi problemami również zapraszam do PT. Z pozycji forum nie jesteśmy w stanie sprawdzić kont.

rysio, czy tutaj masz jeszcze jakieś pytanie ?

16. MOD_Saphire

MOD_Saphire Guest

Chciałabym Was przeprosić iż Was tutaj dopytywałam o szczegóły, ale nie zauważyłam iż SMODka już Was przekierowała do pomocy technicznej. Przepraszam za zamieszanie.

17. rysio

rysio Półbóstwo forum

Z wypowiedzi wynika ze to nie tylko moj prywatny problem, ale dotyczy tez innych graczy. PT moze sprawdzic na konsoli systemowej problem wystepujacy w danej chwili tworzenia (lac. : In statu nascendi), czyli kazdy ruch na farmie zaburzy obraz bledu.
    Jak sami gracze pisza, ze niektorzy go nawet nie zauwazyli, inni ze nie przywiazywali do niego wagi. Ale blad jest bledem.
    Dlatego moim zdaniem powinno to byc z zgloszone "z urzedu" czylo z forum, zeby programisci sprawdzili skrypt szybkiego ustawiania
    I to jest moj wniosek do MODow, po tym mozna zamknac

18. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

rysio, z pozycji forum nie jestem w stanie pomóc. Jak zapewne wiesz moderatorzy forum nie posiadają narzędzi którymi dysponuje Pomoc Techniczna. Nie możemy czegoś zgłaszać, nie mając do tego wystarczających podstaw, danych i informacji dotyczących danego konta. Zatem ponownie zapraszam do PT. :)
    W związku z powyższym oraz za zgodą Autora temat pozwolę sobie zamknąć. :)
    Życzę spokojnej nocy. :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.