Opinie Malutkie skarby

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 18 lutego 2026.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. pbkl

pbkl Półbóstwo forum

Nie potrzebuje rozowych ropuch-mam ich tysiace w stodole.

Pajaki by sie przydaly, ale: tysiace punktow za pajaka + nie cierpie tej mechaniki + 3 rozne rosliny do wysiania = wiec zwyczajnie nie bede ich miala-zycie :)

Polaczono jakies randomowe eventy i stad nawet do oazy nie zamierzam zagladac :)
    Hodowalne na ogol robie-bo lubie, ale to "ulepszenie" zdecydowanie mnie odrzuca od calosci :)

Hamaczek.
    Powodzenia robiacym :)

2. Mr.TOP

Mr.TOP Mieszkaniec forum

Czy ja dobrze zrozumiałem że siejemy tylko na głównej polanie wyspy?
    Wie ktoś szacunkowo ile roślinek potrzeba na całość?

hiacynta lubi to.
  3. SiljeArgrimsdotter

SiljeArgrimsdotter Wielki mistrz forum

A ja tak czytam i czytam poradnik i dochodzę do wniosku, że nawet jeśli zacznę, to nie mam zamiaru wykorzystywać ropuszek do zdobycia zagrody pająka.. Sumiennie zbieram ropuszki do misji a kiedyś być może uzbieram ich tyle, żeby móc hodować :) Ale póki co, nie tykam misji hodowlanych :)

4. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Wszystko zależy od tego, na co się nastawiasz i w jaki sposób będziesz grał. Roślinki siejemy po to, aby mieć z czego produkować w młynie kostkę Rubika - produkuje się z niej Worek pełen zabawek, niezbędny w minigrze i inne zabawki na podmianki na planszy.

Nagrody za postęp - liczba linii, wymagają 80 Worków pełnych zabawek (1 Worek = 1 linia/pętla). 1 Worek dostaniemy na start, 2 są w nagrodach, potrzebne więc 76 kostek do produkcji (odliczyłam 1 na start). 76 x (35 x 3) = 7.980 roślin. Myślę, że tworząc te 80 linii/pętli do postępu, zaliczy się też większość misji (jeśli nie wszystkie) i również większość nagród za liczbę punktów (jeśli nie wszystkie). Dodatkowo dochodzą "Szczęśliwe rośliny".

5. SiljeArgrimsdotter

Przestańcie, bo mnie tylko kusicie do robienia tego eventu xD

6. BA_Marion

Ale to naprawdę sympatyczny event i przyjazny Graczom, którzy nie lubią dużo siać:) Pamiętam z poprzedniej edycji, że misje sprawiały pewien problem, ale staraliśmy się dokładnie wyjaśnić w FAQ, jak sobie z nimi radzić.

7. Yabolek

Yabolek Hrabia forum

Pytanie do moderacji.
    Czy "Szczęśliwe rośliny" będą aktywne po wejściu na pole w tychże godzinach, czy trzeba będzie odświeżać?

8. BA_Marion

Trzeba odświeżyć. To wygląda tak, jakby włączał się na krótko dodatkowy minievent.

9. Yabolek

Yabolek Hrabia forum

Wypadało by wspomnieć o tym w poradniku.

hiacynta lubi to.
  10. BA_Marion

Raczej wszyscy wiedzą, że aby coś nowego "załapało', trzeba odświeżyć grę, ale dopisałam:)

11. bogusiak80

bogusiak80 Chodząca legenda forum

Ta mechanika zawsze sprawia mi problemy ale zacznę .Może nie będzie tak źle.

12. diorina

diorina Książę forum

Ale tu chodzi o ropuchy na farmie, a nie te krótkonogie z baśki:p- jeżeli Cię dobrze zrozumiałam

bogusiania i hiacynta lubią to.
  13. Yabolek

Yabolek Hrabia forum

Zdobycie zagrody pająków nie wymaga ropuszek.

AngelGina, bogusiania oraz hiacynta lubią to.
  14. -georginia-

-georginia- Chodząca legenda forum

zacznę a czy skończę? Się zobaczy jak to wszystko będzie się toczyło. Powodzenia dla graczy, którzy zaczną event i miłego odpoczynku dla tych co odpoczywają na hamaku

15. SiljeArgrimsdotter

Tak, wiem, ale i tak nie biorę się za ich hodowlę :)
    A faktycznie... ale mimo wszystko pewnie pająków i tak nie zdobędę xD bo kto to widział tyle punktów zdobywać xD

AngelGina, bogusiania oraz hiacynta lubią to.
  16. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Dla mnie to ten zbiór "szczęśliwych roślinek od 00,00 do 1.00 wymyślił jakiś sadysta.

17. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

No ,,okna czasowe,, tych szczęśliwych roślin jakoś tak ... nieszczęśliwie twórcy wstawili :music:szczególnie to w środku nocy
    W czasie eventu pojawiać się będą "Szczęśliwe rośliny". Dokonując zbiorów w podanych poniżej okienkach czasowych:
    · od godz. 12:00 do godz. 13:00;
    · od godz. 17:00 do godz. 18:00;
    · od godz. 00:00 do godz. 01:00.
    będziecie otrzymywać dodatkowo +2 rośliny eventowe z każdego poletka (bonus nie działa na zwykłe uprawy, aby się uaktywnił należy odświeżyć grę).
    "Szczęśliwe rośliny" będą aktywne codziennie aż do końca eventu.,

zwykle robię pierwszy zbiór między 8 a 9 rano - to siejąc kolejny załapię się na okno od 12 /13
    i w to 17/18 też da radę się wstrzelić
    ale to 00/01 to nijak nie pasuje bo kolejny zbiór będzie tak między 21/22 - gdybym nawet zebrała tuż po 17-stej no to następny po 21-szej (z wodą i obornikiem badyl rośnie równe 4 h ) i już w to ostatnie okno nie da się wstrzelić ... chyba że podlewając SN , ale chlapać SN i czekać do po północy ze zbiorem to trochę bez sensu ...
    gdyby rzeczywiście chcieli nas uszczęśliwić tymi dodatkowymi roślinami toby to ostatnie okno przesunęli w te albo wewte :p

To tyle na same worki ale jeszcze trzeba tych ,,podmianek,, trochę umielić i wtedy to już nie 8 tys. ale...
    licząc po 30 szt. tych klocków, miśków , robotów i kostek wyszło mi ponad 15 tyś. badyli do wysiania :music: z samej plantacji to dużo nawet z tymi dodatkowymi (szczęśliwymi) i trzeba dziennie te 5 zbiorów robić... albo dodatkowe bonusy odpalić

Ostatnie edytowanie: 18 lutego 2026
  18. justi_j

justi_j Młodszy ekspert

Czy ja dobrze "rozumuję" że do sklepu potrzeba 2725 ropuszych portfeli?! a 1 portfel to jedna hodowla w Oazie ?! Czyli potrzeba 5450 jednostek super paszy i 10900 ropuch?! .Moim skromnym zdaniem to GRUBA PRZESADA. Powiedzcie że się mylę.

AngelGina, hiacynta oraz Owieczka311 lubią to.
  19. freska_kreska

freska_kreska Fanatyk forum

Wyliczone na całość w optymistycznej wersji.
    Potrzebujemy utworzyć 80 pętli, czyli 1 worek = 1 pętla.
    1 worek dostajemy na start, 2 worki zdobywamy jako nagrody za zadania: zdobądź 3200 pkt. oraz utwórz 10 pętli.
    Do wyprodukowania zostają 77 worki.
    77 x worek = 77 kostek Rubika + 924 x pusta torba = 2 695 x kukiełka, 2 695 x gwiazdecznik, 2 695 x piszczałkowiec

Dodatkowo mamy umieścić na planszy:
    20 x klocki = 400 x kukiełka, 400 x gwiazdecznik
    20 x miś = 400 x gwiazdecznik, 400 x piszczałkowiec
    20 x robot = 400 x piszczałkowiec, 400 x kukiełka
    10 x kostka rubika = 350 x kukiełka, 350 x gwiazdecznik, 350 x piszczałkowiec

Łącznie potrzebujemy wysiać:
    3 795 x kukiełka
    3 795 x gwiazdecznik
    3 795 x piszczałkowiec

11400 rośliny nie brzmi aż tak strasznie :)

Trzeba jednak pamiętać, że poza zadaniami stwórz linię z X elementów oraz z X mnożnikiem, pozostałe pętle muszą być jak największe, aby zdobyć pająka :)

Event robię. Bez hodowli, bo nie mam ropuch. No chyba, że jednak odpalę opryski. Ale to zależy, czy BP da obniżki. Zobaczymy :)

edit: Jak tak patrzę na nagrody za umieszczanie rzeczy na planszy, to chyba sobie to odpuszczę, zawsze to trochę mniej roślin :)

Ostatnie edytowanie: 18 lutego 2026
  20. bogusiak80

bogusiak80 Chodząca legenda forum

Ewa na Ciebie zawsze można liczyć.Zapisuję nr posta i będę z pewnością posiłkowała się podpowiedziami.A tak w ogóle to przestań milczeć i wracaj.Nie widzisz,że wieje nudą? Rozruszaj wreszcie wątki bo uśniemy.Wystarczy tego odosobnienia.Milczenie to nie Twoja natura.Wracaj:inlove::inlove:xDxD