Opinie Malutkie skarby

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 18 lutego 2026 o 09:04.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Eviana

Eviana Team Leader Team Farmerama PL

Witajcie Farmerzy!

Witaj w sklepie z zabawkami Marlenki, gdzie każdy znajdzie coś w sam raz dla swojego wewnętrznego dziecka! Miłych zakupów! Napełniaj swoje worki zabawkami i wygrywaj mnóstwo nagród!

Czwartek, 19.02.2026, godz. 14:00

Środa, 25.02.2026, godz. 22:00

Pozdrawiamy,

Zastrzegamy sobie prawo do edytowania tego wątku w przypadku, kiedy Community Manager prześle nam informacje na temat zmian lub uzupełnień.

2. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

Nagroda końcowa "Gniazdo pająków zapadniowych". Jakaś nowość? Ktoś coś wie?

hiacynta lubi to.
  3. mjanakiewicz

mjanakiewicz Naśladowca mistrzów

Pewnie podobnie jak ze sklepem z płaszczami przeciwdeszczowymi
    poczekajmy na ogłoszenia :)

hiacynta lubi to.
  4. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Wg Kalendarza 20 lutego mają pojawić się Zagadkowe zagrody, wtedy z pewnością się to wyjaśni:)

hiacynta i twardy81 lubią to.
  5. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Zajrzyj do Zgaduli, znajdziesz odpowiedź.

Trzeci z rzędu event na plantacji? Nie dziękuję. Chociaż mam plantację wolną, tzn pola ale nie zamierzam ślęczeć nad wypadajkiami, które są na wyspie ciągłym problemem. Nie wgryzalam się w poradnik, nie wiem ile czego potrzeba, może coś tam zrobię aby naklejkę wyhaczyć. Nawet ta nowa zagroda mnie nie zachęca.

Idę na hamaczek.

bogusiak80 i -troll- lubią to.
  6. SiljeArgrimsdotter

SiljeArgrimsdotter Mistrz forum

Nie wiem, jakiś zagmatwany ten event mi się wydaje... Mam czas, żeby pomyśleć czy robić

hiacynta i dana7317 lubią to.
  7. twardy81

twardy81 Wyjątkowy talent

8. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

No wlaśnie mógłby ktoś tak lopatologicznie wytłumaczyć o co chodzi?

9. SiljeArgrimsdotter

SiljeArgrimsdotter Mistrz forum

Dokładnie i może ktoś podpowie jakąś mądrą strategię :D

10. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Grzecznie poproszę o poradnik dla "mądrego inaczej" xD

11. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

W sumie event jest bardzo prosty, tylko tabelek z nagrodami dużo. Ale to przecież dobrze, gdy wydarzenie obfituje w nagrody:D Do mnie szeroko uśmiechają się różowe ropuchy w sklepiku i oczywiście ten nowy pająk w nagrodach za liczbę punktów:)

12. MiszkaM

MiszkaM Wielki mistrz forum

Fajnie, lubię tą mechanikę. Nagrody wydają się warte grzechu. Nowością są godziny zysku +2, będzie się trzeba mocno pogimnastykować żeby się wstrzelić. Miłego dnia.

13. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Widzę, że ten portfel wypada tylko z oaz. Poczekam na weekend, może BB i obniżki będą bo różowa zagroda dla ropuch za 400 portfeli (bez obniżek koszt 800 SP przy założeniu, że z każdej hodowli wypada portfel) mnie zainteresowała. ;)

Edit: Dobra jest BB ale tylko kilka godzin. https://board-pl.farmerama.com/thre...-perfum-i-dni-farmarkowego-szaleństwa.103861/
    Ale nie ma obniżek. Nie wierzę, że w weekend nie będzie drugiego BB. Wtedy liczę na obniżki. Bo wydawanie 800 SP tylko po to by mieć różową zagrodę to dla mnie za duży koszt.

AngelGina lubi to.
  14. Mr.TOP

Mr.TOP Naśladowca mistrzów

Dam mu szanse, aczkolwiek bardzo szkoda że nie dali klasycznego hodowlanego - moja motywacja do odpalenia oaz zanika
    Stworzyłem za pomocą sztucznej inteligencji podsumowanie nagród, czy wygląda to tak dobrze jako iż to dwa eventy?
    Tabela nie zawiera oczywiscie sklepu z portmonetkami

15. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

No właśnie trochę lipa, że nie ma klasycznego hodowlanego.
    I tak masz rację, to tak jakby dwa eventy w jednym bo te portfele są potrzebne tylko do sklepiku, nie są wykorzystywane na plaszy.
    Nie rozumiem tego zagmatwania, łączenia i czemu to ma slużyć.
    Równie dobrze mogli zrobić klasyczny hodowlany i wrzucić te same nagrody co są w tabeli w FAQ. A event z tą planszą swoją drogą.

AngelGina, tamako oraz kaska860 lubią to.
  16. Kala

Kala Moguł forum

Na pewno zacznę, ale nie lubię, i to bardzo, tej mechaniki.. Poza tym - znowu wyspa....:wuerg:

17. Kafelowy

Kafelowy Stały bywalec

Różowe ropuchy są za 400 portfelików czyli potrzeba tylko 800 SP żeby je zdobyć, bo przecież leci on z oazy 1 : 1. A gdzie zakup innych fantów? Wygląda to na baaaardzoo. kosztowny ewent. Robienie pętli już było i nawet mi się podobało. A może by tak BP dołożyło do nagród Super wielkie drzewo Zosi, wtedy była by to jak sądzę, motywacja do robienia dla wielu graczy, a tak nie opłaca się robić. Jeszcze się zastanowię.

18. Yabolek

Yabolek Baron forum

Ano wyspa, ale to dobrze, bo farmerzy mają gdzie ropuchy hodować, a tych trzeba sporo.

Cena za różowe oczko jest zaporowa.
    Na ropuchowy warsztat trzeba 100 strugów. A strug to jedyne narzędzie na które nie ma uszlachetnienia w szklarni. Więc bardziej rozważam kupno tychże warsztatów.
    Pokolorować ropuszki wypada, bo zgodnie z tradycją później będzie hodowlany na ropuchowy neon.
    Teraz tylko czekać na weekendowy baby boom i obniżki na hodowlę.:p

19. 22vader

22vader Forum Pro

event wydaje się prosty i przyjemny, jednak bez zniżek będzie koszmar kupić pare rzeczy ze sklepiku, wydaje mi się że wręcz musi być. No i weźcie ludzie nie narzekajcie znowu że jest na wyspie. Dopiero co wszyscy narzekali, że jest tylko na farmie i nie da się przez ciągłe eventy narobić itemów do magazynu; bahamę i tak każdy ma w pełni zrobioną i jest bo jest, a na farmie są setki tysięcy (o ile nie miliony) roślin do wysiania i wiele innych rzeczy do zrobienia, więc dla mnie każdy event poza farmą jest ogromną zaletą i cieszę się, że w końcu twórcy od dłuższego czasu zaczęli to dostrzegać.

20. IRENOWO

IRENOWO Generał forum

trzeba uważać na szczęśliwe roślinki ..+2 ja tylko na 2 zbiory się załapię ..63 ,63, 62 pola małe na odpowiednie godzinki wysiać .. niestety jestem rannym ptaszkiem..powodzenia