Opinie Makaroniki

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 10 stycznia 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Cytując poradnik:

"Naszym zadaniem jest poukładanie makaroników w pudełkach tak, aby każdy ich rodzaj znalazł się w jednym, osobnym pudełku. Przenosić można tylko pierwsze ciastko od góry klikając je, a następnie klikając pudełko, w którym ma się znaleźć. Makaroniki można przekładać do pustego pudełka lub w wolne miejsce w innym pudełku pod warunkiem, że na górze znajduje się w nim ciasteczko tego samego rodzaju."

Zwróć uwagę jakiego rodzaju makaronik znajduje się na górze w pudełku i jaki chcesz tam położyć, muszą być takie same, innego rodzaju się nie da i dlatego wraca na miejsce.

2. bogusiak80

bogusiak80 Wszystkowiedząca wyrocznia

Skończyłam :).Piccolo na razie w pasku czeka na miejsce:(.Zostały mi do powtórzenia układanki 11-13-22-26-32 .Dzięki rozpisce 40 zadania mam Piccolo.xDTeraz mogę się pobawić na luzie bez presji ale te ,które zrobiłam to zostawał mi zapas czasu.Poprzednia edycja była trudniejsza albo ja zrobiłam się bardziej "kumata":p;)xDPowodzenia wszystkim jeszcze pakującym pudełka.:D

3. Ogrodnik121970

Ogrodnik121970 Młodszy ekspert

Znam motoryke gry. To nie pierwszy taki event. Jesli piszę, że nie da sie przestawić makaroniku, to znaczy że się nie da.
    Próbuje i próbuje... to nic nie daje. Klikam na ostatnie pudełko, makaronik zostaje z niego wyjęty, teraz powinnam kliknąć na pudełko do którego chcę go włorzyć, jest tam miejsce ale po kliknieciu wybranego przeze mnie pudełka makaronik nie przeskakuje do niego tylko wraca na poprzednie miejsce.
    Restart gry NIC nie dał. Cały czas mam ten sam układ i ten sam problem. nic nie można przenieść do 3 pudełka.
    I prosze nie pisać, że mogę położyc makaronik tylko na taki sam jaki mam wyjęty. To chyba moja decyzja jaki i gdzie przełożę?

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Przykro mi ale nie możesz decydować jaki makaronik i na jaki położyć. Zasada tej mechaniki jest taka jak napisałam:

Makaroniki można przekładać do pustego pudełka lub w wolne miejsce w innym pudełku pod warunkiem, że na górze znajduje się w nim ciasteczko tego samego rodzaju

Jeśli będziesz się upierać przy swoim to niestety nie wykonasz zadania zgodnie z zasadami minigry i nie przejdziesz do dalszych zadań.

hiacynta i Aisha1969 lubią to.
  5. Ogrodnik121970

Dzięki, rozegrałam układ inaczej.
    Tak czy inaczej ta gra juz przestaje cieszyć a wkurza, a gram od samego początku.

6. Kasiunia13

Kasiunia13 Baron forum

I ja skończyłam. Zrobiłam sama 39 zadań, ale na 40tym poległam i skusiłam na skorzystanie z podpowiedzi - Yabolek, dzięki za link. Tym razem robiłam wszystkie zadania do ukończenia, jeśli trzeba było dodawałam wejściówek. Na całość zużyłam 102 wejściówki, to teraz mniej więcej wiem, ile potrzebuję wysiać roślinek w następnej edycji. Powodzenia życzę wszystkim, którzy jeszcze walczą. Piccollo nie wystawiam, poczekam , jak będzie kilka sztuk.

7. Ogrodnik121970

I jeszcze jedno: Jak wam się udało wysiać tyle roślin, żeby zrobić 40 gier? Ja sieję z zegarkiem w ręku i wliczając przerwę na spanie nawet do połowy nie dotrę :(. Te eventy są chore. Gra to ma być przyjemność a nie hardkor.

8. bogusiak80

bogusiak80 Wszystkowiedząca wyrocznia

To nie jest żadna tajemnica ,jeżeli masz bonus z koła w moim przypadku 100%i 200% do zbiorów ,posiadasz dyniowe prezenty to mając trochę SN na pnączu uruchamiasz Zioła Faraona i nie trzeba specjalnie się wysilać aby mieć roślin pod dostatkiem.

9. klaudiakontny

klaudiakontny Czeladnik forum

Jedno zadanie układałam 3razy i nic z tego doszłam do 2/3 i koniec dalej nie dało się ułożyć było 5 pudełek .

Myślę tak samo jak Ogrodnik 121970 Pozdrawiam

Twoje posty połączyłam, ponieważ na forum nie piszemy swoich postów jeden pod drugim. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj" przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->Edycja posta
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń
    MOD_Zła

Ostatnio edytowane przez moderatora: 15 stycznia 2024
    Aisha1969 i darbus1961 lubią to.
  10. Yabolek

Yabolek Baron forum

A mnie zastanawia, jak Ty to robisz że do połowy nie dotrzesz. Siejąc i zbierając z zegarkiem w ręku, to chyba CMJ (Chutney marchewkowo jabłkowy) nie był w użyciu.

Z wyjątkiem rozsiewu gdzie użyłem SN, robię w trybie eko-eko (ekonomicznie i ekologicznie), CMJ +woda +gnój.
    Za 3godz mam zbiór i będę miał na 30 gierkę.

11. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Zapytam odwrotnie:
    Jak Tobie się to nie udało?
    Przyjmijmy 24 zbiory.
    Ewent trwa 6 dni z okładem (+8h).
    Wystarczy zebrać badyla x4 na dobę.
    Np.:
    8:00, 13:00, 18:00, 23:00
    Dałem odstępy 5h, więc nawet na samej wodzie się da (4:24).

Do siania są dwie łąki - 404 poletka.
    Czy na tylu siejesz?

12. kobuma

kobuma Stały bywalec

skąd te Zioła faraona?...

hiacynta i Aisha1969 lubią to.
  13. CHUDYJUREK

CHUDYJUREK Ambasador forum

poległem na 22 haha , chyba nastepnym razem przejrze te wasze podpowiedzi

14. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Zioła faraona to nazwa pnącza.

15. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

stoję sobie na 33 poziomie,czyli jeszcze 8 gierek,czyli jeszcze 16 pudełek:cry::p>:(:(8)

16. kobuma

kobuma Stały bywalec

dzięki :) super, znowu czegoś nie mam... :(

DIRAE i Aisha1969 lubią to.
  17. Aisha1969

Aisha1969 Generał forum

dobrze że robiłam ten event ekonomicznie bo w nagrodę zrobienia 40lv dostałam kijkiem pogo po oczach :cry::(

18. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Niekoniecznie musi to być to pnącze. Może być pnącze "Żniwa 2014" lub "Urodzinowe życzenie"

19. suzi971976

suzi971976 Mieszkaniec forum

Właśnie miałam się spytać co Wam z pikolaka wpadłoxD lepszy kijek niż niedzwiadek;)

20. Julciowo

Julciowo Czeladnik forum

Czy ma ktoś rozpisany 11 poziom?

hiacynta lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.