Opinie Makaroniki

Discussion in 'Archiwum - centrala' started by BA_Marion, Jan 10, 2024.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. AngelGina

AngelGina Generał forum

Mam dość :mad: wiedziałam, że tak będzie, zablokowałam się na 22 planszy :mad: już 4 wejściówki straciłam, próbowałam od różnych ciastek i nadal się blokuję :oops:
    Jak mnie >:( ta mechanika, że nie można pominąć tej planszy i iść dalej, wrrr

Musiałam się "wyładować" :)

2. suzi971976

suzi971976 Mieszkaniec forum

No nie wiem czy tu tylko kasa pomaga, to są doświadczeni gracze i myślą jak rozegrać grę .Każdy z nich ma troszkę;) dyniowych , jaśków , magicznych , dodatkowych bonusów które nie wykorzystują na byle pierdoły jak np. ja na początku gry :wuerg: zanim mi rozumu przybyło;). Do tego na rzędzie chmur z 300 pnączy z dobrymi zasilaczami, tu 10% tam 5% i się robią wyniki czasowe. Na obecny moment sama zbieram ok 100 florenów tygodniowo 2x cylinder , 2 x drzewo ,wieczne poszukiwanie , z pnącza codziennie 3 , 6 a czasem 9 florenów , jakąs misję zrobię i jest. Ale to nie pierwsza taka ocena jaką widziałam na forum , no i trochę popatrz nie trzeba robić całego eventu by mieć pnącze .Powodzenia dalej walczącym , a ja jak się nie wyrobię to gdzieś kupię słodziutkie makaroniki w cukiernixD:music::inlove:

3. lidia1963

lidia1963 Analityk forum

utknełam na 13 pomocy prosze

4. graz...123

graz...123 Czeladnik forum

ma ktoś plansze od 13 do 17

Proszę o pomoc

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj" przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Atena

bogusiania and hiacynta like this.
  5. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Ja na tej planszy straciłam chyba z 6 pudełek, ale o ile się nie pomyliłam to było tak:

z 2-4, 3-2, 1-3, 1-4, 3-1, 1-3, 3-4, 1-3, 1-3, 1-3, 2-1, 2-1, 2-4, 2-1

6. Yabolek

Yabolek Baron forum

22 plansza
    4-5, 1-4, 2x 1-5, 3-1, 3-5, 2-1, 2x 4-3, 4-5, 4-2, 4-1, 3x 3-4, 2x 2-3, 2-4, 2-3, 4x 1-2, 4x 3-1, 3-4

Identyczny układ jak w Książki Eleonory patrz

Czcionkę zmniejszyłam do regulaminowej 4,
    SMOD_Atena

Last edited by moderator: Jan 12, 2024
  7. AngelGina

AngelGina Generał forum

Dziękuję Ci bardzo za podpowiedź, bo już mnie ten układ wykończył, widziałam wcześniej Twój wpis, ale weszłam tylko w ten pierwszy link, nie Książki Eleonory i nie wiedziałam jak tam się poruszać, nie znalazłam rozwiązań innych plansz, a w Książkach Eleonory jest wszystko, czyli układ się powtórzył, idę wklepać u mnie.

Cytat edytowałam zgodnie z oryginałem,
    SMOD_Atena

Last edited by moderator: Jan 12, 2024
  8. hiacynta

hiacynta Chodząca legenda forum

Przykro mi, nie pamiętam która to była plansza. One wszystkie są podobne do siebie w związku z tym nie pomogę. Jestem teraz na 22 planszy na której utykam już po raz drugi i nie jest to fajne uczucie.

9. Yabolek

Yabolek Baron forum

W exelu nr plansz sa na dole, ale brakuje układów od 10 do 17.

Last edited: Jan 12, 2024
  10. TheiaBloom

TheiaBloom Forum Pro

11. AngelGina

AngelGina Generał forum

Dzięki podpowiedzi z postu Yabolek udało mi się w końcu tę planszę przejść, co prawda nie zmieściłam się w czasie, ale mogę iść dalej.
    Jeszcze raz dziękuję, przeszłam tę wredną planszę ;) nawet wiem, gdzie popełniałam błąd.

12. hiacynta

Jak długo się na czeka na "czas ponownego użycia" nie mogę znaleźć takiej informacji, czy wychodzić krzyżykiem, co jest lepsze.

bogusiania, Aisha1969 and bogusiak80 like this.
  13. SMOD_Atena

Co rozumiesz przez "czas ponownego użycia"? Jeśli zablokowałaś się na jakiejś planszy to pozostaje zamknąć ją krzyżykiem i zacząć jeszcze raz, tak jak jest napisane w poradniku:

"
    • Przejście na kolejny poziom wymaga zakończenia minigry "z sukcesem", tj. prawidłowego poukładania wszystkich ciastek (w wyznaczonym czasie lub po jego upływie).
    • Dopóki nie zaliczy się danego poziomu, za minigry zakończone "porażką" (tj. bez możliwości dalszego ruchu) lub zamknięte przez Gracza, otrzymywana jest każdorazowo nagroda pocieszenia - 5 Gwiezdnych talarów.
    Uwaga! Nagroda pocieszenia nie jest przyznawana jeśli zamiast zamknięcia minigry, zostanie ona odświeżona."

14. hiacynta

W momencie utknięcia na jakiejś planszy u góry ukazuje się nieaktywna informacja "czas ponownego użycia" dopiero po jakimś nieokreślonym czasie robi się ona aktywna, i nie wiem do czego jest potrzebna. Nie będę dalej rozwijać tego tematu, bo się już tak zakręciłam, że odpuszczę sobie dalsze dociekania. Mam zamykać krzyżykiem i koniec kropka. Dziękuję i sukcesów życzę;)xD

bogusiak80, bogusiania and Aisha1969 like this.
  15. SMOD_Atena

To się odnosi do przedłużania czasu przy użyciu 1 pudełka:

"
    • Czas minigry można wielokrotnie odnawiać - każdorazowo kosztuje to 1 x Pudełko z ciasteczkami; przycisk zresetowania czasu gry znajduje się w górnej części okna:
    [​IMG]"

16. hiacynta

Teraz już mi się rozjaśniło, załapałam, dziękuję za wyjaśnienie, nie ukrywam, że to mnie męczyło, jak to się mówi ciekawość.... itd

17. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Może komuś pomogą zdjęcia ostatnich plansz.:)
    Plansza 39

Plansza 40
    Niestety nie podam kolejności układania, bo 39 zrobiłam ale nie notowałam jak, a do 40 dopiero się przymierzam.:)

18. Yabolek

Yabolek Baron forum

Uwaga Uwaga Uwaga

Można śmiało korzystać z rozwiązań Książki Eleonory

Tutaj są układy od 7 do 40 + rozwiązania z tamtego ewentu.
    edit; brak układów od 10 do 17. Nr układu wybieramy na samym dole okna.

I tutaj rozwiązania też z "Książki Eleonory"

Instrukcja obslugi:
    Stosy liczymy od lewej do prawej. 1-4 znaczy zatem z 1 stosu na 4 stos. 4-2 z 4go stosu na 2gi itd.

Trochę się powtarzam, ale zawsze są gagatki co nawet postu powyżej nie potrafią przeczytać.

19. kaska860

kaska860 Wszystkowiedząca wyrocznia

Wydaje mi się, że to z tej skrzyni za przejście lvl na farmie (chyba skrzynia drzew się nazywa? nie jestem pewna nazwy, ale wielkie drzewa są właśnie w tej skrzyni za lvl).

W temacie: na razie nie robię. Czekam sobie do jutra po południu/wieczora.

20. dora4370

dora4370 Stary wyjadacz

O super dzięki :inlove:, właśnie zostały mi te dwie plansze do zrobienia i teraz mogę na spokojnie sobie je rozkminić zanim przystąpię do rozegrania .

Thread Status:
Not open for further replies.