Magiczna Kocia Chata

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika stokrotka76, 15 września 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. carlain21

carlain21 Chodząca legenda forum

Nie polubię posta;)

Cóż co innego lubić nałogi,mieć z nich przyjemność a co innego,że te nałogi szkodzą:) No może tylko jeden, o właściwościach zdrowotnych kawy nie tak dawno artykuł w gazecie widziałam. Nie czytałam....;)

2. Nutka

Nutka Komandor forum

:mad::mad:>:( znowu noc się zbliża, a mi net wariuje :mad::mad:. Zaraz zbieram hiacynt i mam nadzieję, że dam radę bez resetowania modemu >:(, sieję jagodę i zamykam farmę, bo się niepotrzebnie wścieknę na noc ;).
    Dobrze Stokrotko, że próbowałaś :). Może za którymś razem się uda :music:. Mój mąż też kilka razy rzucał palenie, a teraz nie pali już prawie 7 lat :inlove:.
    Dobranoc Wam w razie co :music:.

carlain21, Anetta41 oraz stokrotka76 lubią to.
  3. adehade

adehade Moguł forum

Dziewczyny, na osłodę jutrzejszego dnia (tym, które idą do pracy) obiecany przeze mnie przepis na serniczek jaglany:)

Składniki:
    · ciasteczka Oreo - 2 opakowania po 110 gr
    · kasza jaglana - 1 szklanka
    · mleko roślinne (sojowe, ryżowe, itp.) 3 szklanki
    · cukier/ksylitol - 5 łyżek
    · sok z 1 cytryny
    · kakao - 1 łyżka
    · rodzynki - 3 łyżki
    · orzeszki ziemne niesolone - 3 łyżki
    · migdały - 3 łyżki
    · olej kokosowy

Wykonanie:
    1. Kaszę jaglaną ugotować do miękkości (około 20 min) w 3 szklankach mleka sojowego z cukrem lub ksylitolem, albo co innego.
    2. Dodaj sok z cytryny i blenduję na gładką masę.
    3. Kilka ciastek Oreo zostawić do ozdoby, a od reszty oddzielić krem, dodać go do masy jaglanej i miksować wszystko razem.
    4. Herbatniki oddzielone od kremu podzielić na dwie części. Jedną część zmiksować razem z orzechami, migdałami, rodzynkami, kakao i olejem kokosowym. Powstałą masą wyłożyć spód tortownicy (21 cm) wyłożony papierem do pieczenia, dociskając dłonią.
    5. Masę jaglaną wykładać na spód i posypać kakao.
    6. Resztę herbatników zblendować (można je też pokruszyć) i posypać ciasto.
    7. Ozdobić ciastkami Oreo i schłodzić w lodówce ok 2 godziny.
    A wygląda tak:

Pychota:):D:D

4. carlain21

Dobranoc Nutko:)

Coś to musi być,że net co noc wariuje;)

ryba4862 i Anetta41 lubią to.
  5. stokrotka76

stokrotka76 Komandor forum

Ja mam też nałogi, które są miłe i nie szkodzą :) ale muszę powiedzieć, że jestem niestety słabą ulegającą nałogom kobietą :)

Ja tez mam nadzieje, że kiedyś papierosy przestaną być atrakcyjne i wraz z ich zniknięciem wróci wrażliwość na zapachy i zadyszka przy wchodzeniu na kolejne piętra pójdzie w zapomnienie :)
    Nie pale dużo, w pracy nie palę wcale i tak naprawde owe poranki sa najbardziej sprzyjające nałogom a tych leniwych poranków tez nie mam zbyt wiele :)

Dziękuję, że nie zapomniałaś o nas :) ciasto wygląda imponująco i na pewno przepis wypróbuję a jak już to zrobię to napiszę jakie wrażenia :)

Dobrej nocy wszystkim magicznym, śnijcie piękne sny a pracującym mało pracy i spokoju :)

6. Hesarenka64

Hesarenka64 Baron forum

Poczytałam z krzaczków.
    to taki mój nałóg
    ;) i już nie dam rady zebrać nic dzisiaj bo jutro praca...

7. stokrotka76

Witamy w Klubie Kobiet Pracujących :) i to kobietę z nałogiem :)
    Tobie też słodkich snów :) pa :)

8. carlain21

Słodkich snów:)
    Takie nałogi przyjemne,miłe ,które nie szkodzą, to każda z Nas ma, każda z Nas im ulega. Choć w sumie to nałogi, to raczej zawsze szkodzą,w jakimś tam stopniu?

Dziękuję:) Wzajemnie:)

Super przepis:)
    Warto wypróbować. Skorzystam.

Dziękuję:)

Ja już też się pożegnam z Wami:) Nabierzcie siły na nowy dzień:)

9. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Dobranoc dziewczyny , pracującym dużo sił , odpoczywającym przyjemności , a wszystkim słodkich snów :)

10. ja-nina7

ja-nina7 Chodząca legenda forum

[​IMG]Dzień dobry ...o 12 stej mam pociąg do Ustronia ..biorę lopka może uda się załatwic wiaderko internetu do zobaczenia magiczne!

11. adehade

adehade Moguł forum

Witam cieplutko:)
    Pogoda ładna, zachęca do spacerów i jakiejkolwiek aktywności na świeżym powietrzu. Wróciłam właśnie ze spaceru z psiutem i popijam sobie kawusię. Potem wezmę się za książkę i może jeszcze trochę "podecoupage'uję", bo mam mnóstwo zaległości w tej materii.

stokrotka76, Anetta41 oraz Nutka lubią to.
  12. Nutka

Nutka Komandor forum

Witam Świątecznie ;).
    Rano u mnie było byle jak ale potem zrobiło się cudnie :music:.

Przepis na ciasto wygląda super i uwielbiam takie bez pieczenia, więc pewnie niedługo zrobię. dziękuję za przepis :).
    Pochwal się tym co robisz ;). Ja niestety nie mam za grosz talentu w rękach :sleepy:.
    Pnącze i SP już mam :D. teraz zbieram na kupon. Ale najważniejszy zysk z tego eventu, to to że dawał tak dobre zagrody i drzewka xD. Mam dereń :inlove: (drugi, bo pierwszy z atrakcyjnych sadzonek;)), a od stajennego wydry :D (pierwsze) i pomarańczowe sowy :D (też pierwsze) i jeszcze kilka fajnych kolorków xD.
    Z tym netem to się doczytałam, że już tak mogę mieć bo operator ma to w nosie >:(. Wiele osób ma ten sam problem, szczególnie jak korzysta z wifi :mad:.

13. Hesarenka64

Hesarenka64 Baron forum

Witam wieczorkiem
    U mnie też wieczorkiem często łącze rwie, więc szybciutko piszę. Ciasto bardzo apetyczne wygląda i szybkie w przygotowaniu się wydaje. Pochwalę się pnączem pomimo pracowitego dnia i spaceru po południu. Dziś u mnie postraszyło burzą i moja malusia koniecznie chciała towarzystwa na spacer. A teraz mruczy mi na kolanach i przeszkadza w pisaniu więc pozdrawiam raz jeszcze i oddaje się w jej władanie.

14. Nutka

Nutka Komandor forum

Namioty się robią, a ja idę spać ;).
    Dobranoc i kolorowych snów :music:.

stokrotka76, Anetta41 oraz carlain21 lubią to.
  15. carlain21

Dobranoc:)

Pozostałym Magicznym również.:)

ryba4862, stokrotka76 oraz Anetta41 lubią to.
  16. adehade

adehade Moguł forum

Witam świątecznie :)

Wykorzystajmy ten wolny czas dobrze, bo jutro szara rzeczywistość zapuka do drzwi:)

17. Hesarenka64

Hesarenka64 Baron forum

Witajcie Magiczne :D:inlove:
    U mnie dziś naleśnikowy dzień więc proszę się częstować. Co kto woli i na słodko i na ostro tak przed obiadkiem. Smacznego
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG][​IMG]
    Pogoda u mnie piękna więc spadam na spacerek. Do miłego

18. stokrotka76

Dzięki Tobie ja też za jakąś godzinkę będę miała kupon i SP :) nie ma to jak motywacja od pozytywnych osób :)

Decoupage bardzo mi się podoba ale nie jest to dla mnie, raz w życiu zrobiłam decoupage na butelce i wyszło mi.....tak sobie :( ale jestem pełna uznania dla tych, którzy robią cudeńka :)

U mnie też piękny, słoneczny dzień, właśnie wróciłam ze spaceru i nie wiem czy odpocząć czy zaaranżować jakiś obiad...chyba jednak pójdę do kuchni :)
    Naleśniki mniammm...uwielbiam, jestem naleśnikowym żarłokiem :)

19. Nutka

Nutka Komandor forum

Witam :).
    U mnie dziś piękny dzień, choć przez chwilę zagrzmiało i troszkę popadało, ale zaraz wyparowało ;).

Dziękuje Ci bardzo, ale to bardzo :D. Jestem naleśnikowym żarłokiem :p. Mogę jeść je z 3 razy dziennie xD.

Cieszę się bardzo, że i ja od czasu do czasu mogę mieć na kogoś dobry wpływ :pxD.
    Właśnie na wyspie dorasta mi jeszcze trochę hortensji i spróbuję jeszcze coś uzyskać z tego eventu ;). Pasze i kupon już mam, a także kilka talarków na najtańszy item, ale jeszcze nie wykupuję:p.

20. ja-nina7

ja-nina7 Chodząca legenda forum

Pozdrawiam z uroczego Ustronia..gdzieś w recepcji złapałam kropelki netu więc szybko do magicznych ślę pozdrowienia..ujest fajnie pogoda dobra przyroda przeurocza wiewiórki śmigają po drzewach tylko czasu mam dla siebie mało ale nie marudzę za to inne atrakcje chłonę niczym gąbka.. spokojnego wwieczoru i do jutra !

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.