Opinie Magia oceanu

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 11 sierpnia 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Siejesz na Plantacji Szczęśliwe karty, ze zbiorów i od sąsiadów dostajesz Nakrapiane muszelki, łączysz obie w młynie w Oceaniczną talię kart i masz wejściówki do gier planszowych. Wszystko jest opisane w poradniku: Magia oceanu.

2. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

W miejscu gdzie stoi ludek jest ukryte 5 SP. Niestety nie byłam na to przygotowana i nie zdążyłam złapać screena. Musicie uwierzyć na słowo :p To jest drugi segment u hipcia.

3. -rybka24-

-rybka24- Chodząca legenda forum

To wiem.
    Nie wiem jak po planszach się poruszać, by zdobyć to co jest mi potrzebne.
    Nie brałam wcześniej udziału w tego typu evencie.

4. MOD_Cookie

MOD_Cookie Wszystkowiedząca wyrocznia

Po planszach poruszasz się za pomocą kart symbolizujących ilość kroków, o które się przesuniesz ;) Zawsze otrzymujesz 4 i właściwie od Ciebie zależy, której w danym momencie użyjesz- sama wybierasz ich kolejność, a co za tym idzie zdobywane nagrody ;)

5. ania1713

Nie zawsze masz możliwość zdobycia tego czego chcesz. (Wtedy pozostaje zagranie tej partii z kartami, które masz, a potem powtórzenie jej z innymi kartami - aż dostaniesz rozdanie, które pozwoli zgarnąć tę nagrodę, którą chcesz) Jednak każde rozdanie pozwala wejść na pytajnik. A jeśli chcesz pytajnik i wybraną nagrodę, to bardzo często trzeba wybierać. Lepiej iść w pytajnik, a na nagrodę poczekać aż będzie rozdanie pytajnik+nagroda

6. Dinos-Rabbit

Dinos-Rabbit Czeladnik forum

Kupiłem 2 Meduzy w sklepie i 1 miałem na planszy,a gdzie jest jeszcze jedna

7. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

Pnącze odpalone wczoraj wieczorem. Zbieram dalej, coś jeszcze wpadnie do stodoły. Powodzenia wszystkim i miłego weekendu:):music:

8. SMOD_Atena

Jedna w II segmencie planszy Mruczki (pod cyfrą 16):

I jedna - Plansza wujka Barneya segment I też pod cyfrą 16:

9. ponderoza70

ponderoza70 Stary wyjadacz

U wujka Barneya - II plansza górny rząd, 5 pole z SNZ - ukryty kolejny 1000000 pd :D

10. md_m

md_m Naśladowca mistrzów

Pnącze odpalone, teraz zbiórka do stodoły. Może wpadnie co fajnego. Powodzenia walczącym.

bacowa70 lubi to.
  11. anioleczek12389

anioleczek12389 Aktywny autor

tez na planszy popatrz wyżej post 88 tam akurat sa i jeszcze po 1000000 PD;)

12. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Hej :) mam już pnącze

PNS wykupione, teraz zbieram na naklejki. ;)
    Dzisiaj zajrzałam na koło i był bonus 100%, no to zakręciłam i wpadł.:music:

13. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Właśnie odpaliłam pnącze:

i wykupiłam:
    [​IMG] [​IMG]

14. cookie11maya

cookie11maya Okazjonalny autor

Ciekawa jestem, kiedy ja dojdę do takiej perfekcji jak WyxD

kalinamala lubi to.
  15. Kloni17

Kloni17 Książę forum

Hipcio 1 plansza ostatni rząd czyli ten na dole pod perfumami ukryty 1milion

SMOD_Atena lubi to.
  16. ania1713

Tutaj (druga część u kota) jest ukryta 1 imprezówka :) A to ci niespodzianka :D

17. -rybka24-

Jak dotrzeć do pól powyżej nr 10 ?
    Każde okrążenie zaczynamy od pola nr 1 ?

Ostatnie edytowanie: 15 sierpnia 2020
  18. SMOD_Atena

Te cyfry na grafikach to tylko numeracja nagród, sama wybierasz którą drogą chcesz iść, tzn. które nagrody masz możliwość odebrać. Na cyfrze 10 kończy się gra na danym segmencie.

19. -rybka24-

To jak mam dotrzeć do meduzy ? pole nr 16

Już wiem :)

20. SMOD_Atena

Po lewej stronie masz karty z liczbą która określa ile pól przeskoczysz, po kliknięciu na wybraną kartę podświetlą się nagrody na polach, na których się zatrzymasz:

Np. gdy klikniesz kartę z cyfrą 5 to powinny podświetlić się nagrody z cyfrą 5 na górze i 13 niżej. Trzeba pamiętać jakie karty nam zostają żeby liczba na nich pasowała nam do pól z nagrodami, które chcemy zdobyć.
    Po wybraniu tej z "5" pozostają jeszcze z 3, 1 i 1. Gdybyś wybrała drogę do nagrody 13 to kolejną kartę powinnaś wybrać z cyfrą 3 i zatwierdzić klikając na pole z cyfrą 16 czyli tam gdzie jest meduza.

Dodam może jeszcze obrazki z gry z zaznaczonymi po kolei kartami i nagrodami, bo nie wiem czy zrozumiale napisałam ;)

5.png

2.png
    3.png

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.