MadamButterfly

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika MadamButterfly, 5 grudnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. MadamButterfly

MadamButterfly Mieszkaniec forum

Dziękuję, przegapiłam w tym całym porannym zamieszaniu ... Przykro mi niezmiernie ... W tym wątku są też moje autorskie, ale jakoś nie wpadło by mi do głowy wołać o ich usunięcie, dając wcześniej zgodę na ich wykorzystanie ... Cóż, taka była wola autorki ... :oops:

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Ja nie wnikam w powody takich decyzji, takie prawo Autora, chce udostępnia, a jak zmieni zdanie to zastrzega udostępnianie/kopiowanie, itd... :)

Tylko, że w necie na różnych stronach można natknąć się na różną zamieszczoną bez zastrzeżeń twórczość i tak się zastanawiam co kiedy ktoś coś tutaj do nas przyniesie? Mam nadzieję, że każdy twórca sam będzie kontrolował ścieżki swoich prac :)

3. MadamButterfly

Hmm, to może być skomplikowane ... Miałam kiedyś blog, nazwy za chiny ludowe już nie pamiętam, usnęłam go 4 czy 5 lat temu. W trakcie naszego wierszowanego ping ponga nagle zobaczyłam jeden z moich wyskrobków pod innym nickiem, podobnym do używanego przeze mnie, ale jednak zmodyfikowanym ... Wiersz był wstawiony na jedną z popularnych stronek dla wierszokletów nie tak dawno temu, bo ok. 2 lata temu ... Dziwne, prawda? A dodam, że nie był zamieszczony nigdzie indziej, niż na wymienionym blogu ...
    Kradzież praw autorskich była, jest i będzie niestety najpopularniejszą formą złodziejstwa ...
    Dochodzenie swych praw, w tym również sądownie, bywa uciążliwe, długotrwałe i kosztowne. Więc tacy wierszokleci, jak ja, nawet nie próbują tych dróg i dróżek prawdy ...

4. SMOD_Atena

Internet to taki twór dostępny dla każdego i pomimo zastrzegania praw, itd...każdy kto i co chce w każdej chwili może sobie zapisać na użytek własny a później zrobić z tego inny użytek, taka jest prawda. Kto ma czas, chęci i siły to pilnuje swojej własności intelektualnej i ewentualnie "ściga", a kto takich możliwości nie ma, to zamieszczając swoje prace na blogach, portalach czy forach publicznych musi liczyć się z tym, że mogą one trafić i zostać wykorzystane w różnych miejscach :)

A zmieniając temat, wpadło mi gdzieś tu w oko, że kiedyś byłaś w ekipie ;) Ja jestem ciut ponad 2 lata a na forum już hohoho, ale nie kojarzę Twojego nicku, chyba że miałaś inny, o ile to nie tajemnica ;)

MadamButterfly lubi to.
  5. MadamButterfly

Hihihi, pisałam już gdzieś tam ;) Był inny, całkowicie inny :) Moja moderka sięga czasów forum jeszcze praktycznie w pieluszkach- wstąpiłam do ekipy latem 2010. Był to krótki epizod ze względów osobistych ... Łącznie z próbnym trwał ok. 3 miesiące i szczerze mówiąc, nie bardzo jest się czym chwalić, czy co wspominać ... Może tylko kilku wspaniałych osób pracujących wówczas ze mną brak mi dziś ... Heh, mam ciut sentymentu jeszcze, nie powiem, do tamtych czasów, ale ... jak mi to nie dawno ktoś napisał: już nigdy nic nie będzie takie samo, więc ... uszy do góry i naprzód ;)

6. SMOD_Atena

To teraz rozumiem dlaczego nic mi się nie kojarzy, w tamtym czasie to ja dopiero zaczynałam raczkować na forum i pamiętam tylko, że było dosyć ciężko:eek:;)
    Swego czasu też miałam króciutki epizod, takie pierwsze podejście, ale uciekłam szybciej niż zostałam przyjętaxD
    Za drugim razem było lepiej i nadal jestem :) Może Ty też spróbujesz jeszcze raz ;)

MadamButterfly lubi to.
  7. MadamButterfly

Fiedziałam xD

Atenciu, przykro mi, ale czasu brak ... Weekendowy mod, to by było dopiero coś ;) Wiedza też już nie taka, choć to akurat można szybko nadrobić ... Nie, jednak nie ;) Ale dziękuję za propozycję :)

8. SMOD_Atena

xD

A wydawało mi się, że często na forum jesteś :p

Może jeszcze kiedyś zmienisz zdanie, to w razie czego zapraszam tutaj: >>Zapraszamy do Ekipy<< :)

Miło się klikało, ale uciekam już do obowiązków. Miłego dnia życzę :)

MadamButterfly lubi to.
  9. MadamButterfly

Tak, ostatnimi czasy tak, bo L4 miałam ... Od poniedziałku zaczyna się zwykły młyn roboczy i koniec laby ... :(

Miłego :)

10. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Z tym państwem to odjechany pomysł:) Motylku - gratki kolejnego poziomu, zdobytego z prędkością światła albo i szybciej:D

MadamButterfly lubi to.
  11. MadamButterfly

Ciiiiii ... Bo się wyda ;) Dziękuję :)
    Teraz to naprawdę nie jest trudne ... Pamiętam swoje początki i ciężką orkę- żeby wbić 41 lvl potrzeba było kilku miesięcy ... Mieliśmy jedną łąkę główną, zero bonusów, czy ulepszeń ... Potem, jak weszła dzika było lżej ... Robić coś do spółdzielni to była masakra ... Liczenie każdego pola, czy czasu starczy, czy nie zbuguje ... Teraz skończyłam czasówki roślinne w kilka dni ... Lekko, łatwo i przyjemnie :) Gorzej z ilościówkami, zwłaszcza źwierznymi i kaską ;) Z wypadajkami też krucho, tak więc sąsiedzie, jak cię proszę, skrzyneczki by się zdały, cobym dźemiarnię ukończyła ;)

12. krasnoludek10

Też to pamiętam:) I niesprawiedliwie nowi gracze teraz mają zdecydowanie łatwiej-.- Dla graczy powracających, takich jak Ty, to dobrze;) Ale dla całkiem nowych już nie8) Ten trud zdobywania kolejnych poziomów już nie jest aż tak odczuwalny:(
    Niejednokrotnie nie kończyło się eventów, to był okres wielu rozczarowań, ale teraz raczej nie ma takich płaczów i lamentów, że nie kończy się eventów, bo nawet jak nie skończysz, to życie i obowiązki trwają dalej - farma nie jest przecież całym naszym życiem...
    Ale potrzeba było dużo kontaktów międzyludzkich czy też międzyfarmerskich, aby ją odblokować:)
    Najprawdziwsza katorga to była:cry:
    Czy starczy czasu na zbiór, czy pola zaleje deszcz albo te stworki (nie pamiętam jakie) ich nie uszkodzą:p
    I większość tak ma - wystarczą zbiory o czasie, ale nie dla każdego to realne (chyba, że jest weekend albo jesteś ciągle w domu, nie masz nic do roboty na kolejne dni albo ten sam)8) Teraz problemem są (tak jak od zarania dziejów z resztą) drop itemy - wypadajki:oops: Chociaż wiele czasówek zwierzęcych i roślinnych mam jeszcze nie zrobione:D
    Zgadzam się w 100% (w odpowiedzi pod poprzednim cytatem już o tym wspominałem). I nie tylko kaską farmerską, ale i realną w skrajnych przypadkach. Człowiek nie wiedział, że jest coś takiego jak forum, które i tak dopiero rozwijało skrzydła, inne gry BP... Uczył się po prostu na własnych błędach i je naprawiał (jak w prawdziwym życiu) ;):)
    Też już o tym mówiłem w tym poście, a nie będę się powtarzał, bo nie lubię jak ktoś mnie nie czyta/nie słucha:)
    Jutro wyślę;) W dżemiarni jestem na etapie 3 poziomu:) I nigdzie mi nie spieszno - Tobie też nie powinno;) Nie mam kasztanka, przepisu na CMJ i innych takich luksusowych rzeczy - jedynie itemy, pnącza i podstawowy ekwipunek farmerski a i tak jakość większość eventów kończę;) Niektórych po prostu nie robię, bo przymusu nie ma a niektóre mi się najzwyczajniej w świecie nie podobająxD

Stare, dobre czasy:D Niestety nigdy już nie powrócą:cry:

MadamButterfly lubi to.
  13. MadamButterfly

Oj nie marudźmy już, toć zmiany na lepsze są ;) Ponoć ;)
    Dopiero stawiam toś to, wczoraj mi dostęp odblokowało i utknęłam ... na dachówkach i cegłach ... Wrrrr ...

Tylko widzisz, Tomasz, kiedyś itemy z eventów co najwyżej dawały PD lub SG, teraz są niezbędne do slotów pnącza, czyli wielu będzie się zabijało by jednak ukończyć ;) Ogólnie mam podobne podejście do eventów, ukończę fajnie, nie- świat się nie zawali :)

Hmm, nigdy nie kupowałam Fl, zawsze były jakieś tam opcje by je zdobyć ;)

Heh, te wspominki ;) :)

14. TrissMerigold.

TrissMerigold. Fanatyk forum

Chciałam wysłać skrzynkę, ale chyba nadal jakieś błędy u Ciebie, bo nie da się do znajomych Cię dodać :oops:

15. MadamButterfly

Hmmm, ostatnio nie było problemu ... Dostałam ;)

16. TrissMerigold.

TrissMerigold. Fanatyk forum

Ten sam, tylko nie zapomnij o kropce na końcu ;) nie wiem co mnie podkusiło, żeby ją tam wstawić...

17. krasnoludek10

To akurat jest fakt;) Smutno mi, bo kumpel, który mnie motywował do robienia czegokolwiek na WF'ie nawet jak było zastępstwo, ale też szanował moją decyzję, odchodzi z własnej woli z naszego LO, z naszej specyficznej dość klasy i nawet nie wiemy gdzie:( On był mi obrońcą..
    Kropka "nienawiści"?

Ostatnie edytowanie: 17 grudnia 2016
    MadamButterfly lubi to.
  18. MadamButterfly

Takie jest życie, nic nie poradzisz ... Zapewne z czasem się to wyjaśni, skoro, można to spokojnie tak nazwać, przyjaźnicie się.

Znam to z autopsji ... Straciłam przyjaciółkę w czasach Pieriestrojki, czyli moja końcówka podstawówki, chyba w 7 czy 8 klasie. Jej rodzina była pochodzenia niemieckiego, więc uciekli za Odrę obawiając się restrykcji. Odnalazłyśmy się przypadkiem po wielu latach ... Najlepsze w tym wszystkim było to, że mieszkałyśmy dosłownie kilkaset metrów od siebie.

Nie życzę ci tego, wierzę, że zakończenie będzie pozytywne i nie stracisz kontaktu z kumplem :)

P.S. Możliwe ;) :(

TrissMerigold. lubi to.
  19. krasnoludek10

Znamy się tylko ze szkoły. Nigdy mnie nie zaprosił do siebie ani nic. Jak miałem 100 zł, to z nim i z jego kolegą wybraliśmy się do Maca na Zachodni:p

20. MadamButterfly

Heh te twoje skróty myślowe :p Może je kiedyś ogarnę ;)
    Po tym "był mi obrońcą.." śmiałam sądzić, że jednak kimś więcej niż znajomym ze szkoły :p :)

Spadam dalej krokiety smażyć ;)

TrissMerigold. lubi to.