młyn czas z abonamentem i pnączem

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika ataner23, 14 lutego 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ataner23

ataner23 Okazjonalny autor

Zakupiłam abonament na młyn oraz to nowe pnącze skracające czas produkcji w młynie.
    Kiedy chcę uruchomić np. 1 super paszę to pokazuje mi się czas 8h a jak już włączę to skraca się do prawidłowego czasu 3h.
    W przypadku gdy chce nastawić jakąkolwiek inną paszę na 1h to muszę włączać i wyłączać aż uzyskam to co chce. Jest to bardzo denerwujące.
    Dlaczego nie pokazuje się od razu prawidłowy czasu np. super pasza 3h?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Podczas nastawiania paszy widoczny jest czas podstawowy,ale jeśli mamy abonament i bonus z pnącza,to po włączeniu produkcji ustawia się prawidłowy czas,czyli odpowiednio skrócony,tak że tutaj nie ma żadnego błędu.Jeśli jednak masz jakiś problem z nastawieniem paszy zastosuj się proszę do tego poradnika :>>>Gdy gra nie działa - poradnik. Po zastosowaniu się do wszystkich wskazówek problemy powinny ustąpić.

3. ataner23

Coś chyba nie jest tak jak piszesz. Jak najadę na SP to mam 8h natomiast u mojego syna, który nie ma abonamentu ani kupionego pnącza czas się pokazuje 9h.
    Z tego co pamiętam jak miałam tylko abonament to pokazywał mi się czas przy SP 4h a nie 9h.
    Jak pisałam wcześniej - jeśli włączę młyn to czas się zmienia na prawidłowy.
    Chodzi mi tylko o pokazywanie rzeczywistego czasu produkcji przed włączeniem młyna.

4. SMOD_Atena

Jeśli chodzi o produkcję SP,to podstawowy czas produkcji wynosi 10h,po odkryciu runy "Turbo Młyn" - 9h ,przy posiadanym abonamencie -4h ,z odpalonym pnączem -3h.
    Jeśli zastosowałaś się do wszystkich wskazówek z poradnika i czas produkcji jest niewłaściwie wyświetlany to być może występuje opóźnienie związane z nowym bonusem skracającym czas,jakim jest nowy rząd na pnączu.Przekażę Twoje uwagi i jak tylko będę miała możliwość dopytam o to.

Edycja: korekta.

Ostatnie edytowanie: 14 lutego 2015
  5. ksmyk

ksmyk Zaawansowany

Pozwolę sobie na korektę.

Podstawowy czas produkcji SP to 10 h
    Runa skraca podstawowy czas produkcji o 10% czyli o 1h
    Pnącze również skraca podstawowy czas produkcji o 10% czyli 1h
    Abonament na młyn skracza podstawowy czas produkcji o 50% czyli 5h

Stąd - skoro syn nie ma ani pnącza ani abonamentu ale ma odkrytą rune to dla niego czas produkcji SP wynosi 9h
    Zastosowanie jednocześnie runy, pnącza i abonamentu skraca czas produkcji SP do 3h.

Co do czasu wyświetlanego przy ustawianiu produkcji paszy - musi gdzieś być błąd po stronie programistów. Mi przy ustawianiu pokazuje czas 4h a w momencie uruchamienia ustawia się na właściwe 3h.

6. SMOD_Atena

ksmyk, bardzo dziękuję za korektę,masz całkowitą rację.
    Bardzo przepraszam,mój błąd.Od niepamiętnych czasów już mam odkrytą tę runę i od dawna abonament na młyn i teraz z tym pnączem już mi się wszystko pomieszało.
    ataner23,nie bierz proszę pod uwagę mojego poprzedniego posta,jeszcze raz przepraszam za wprowadzenie w błąd.

7. ataner23

Dziękuję Wam za odpowiedzi i za przekazanie uwag dalej. Poczekam cierpliwie.
    Miłego dnia życzę :)
    Można założyć kłódeczkę.

8. SMOD_Atena

Dopytałam o to wyświetlanie czasu podczas włączania produkcji paszy w młynie i skrócony przez runę,abonament i pnącze - czas,powinien być widoczny zanim włączysz produkcję.Jeśli u Ciebie nadal tak nie jest to bardzo proszę,wyczyść ciasteczka cookies,flashowe i pamięć przeglądarki,tak jak jest to napisane w poradniku,który podałam wyżej.Jeśli to nie przyniesie rezultatu,to proszę napisz zgłoszenie do Pomocy Technicznej.Tam Twoje konto zostanie sprawdzone i sprawa się wyjaśni.
    A tutaj skoro można to zamykam i również miłego dnia życzę :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.