MŁYN

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika ptasznik70, 8 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ptasznik70

ptasznik70 Stały bywalec

Witam, mam zasadnicze pytanie
    mam jeszcze ponad 14h abonament na młyn, więc dlaczego produkcja paszy obywa sie od jakiś 2h normalnym trybem. Nastawiłam SP i pierwsza partia poszła w czasie 4:30 czyli zgodnie z abonamentem, ale druga partia nastawiona w tym samym czasie pokazuje czas 9h, co je grane???

marek789 lubi to.
  2. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Witam :)

Cytat z poradnika: KLIK

Działaniem bonusu zostaje objęta tylko ta pasza, której podstawowy czas produkcji nie jest dłuższy od czasu trwania bonusu.

Np.
    Rodzaj bonusu: Turbo młyn (50% krótsza produkcja w młynie)
    Czas do końca trwania bonusu: 3 godz.
    Łączny podstawowy czas produkcji paszy w slocie: 6 godz.
    Podstawowy czas produkcji 1 jednostki paszy: 1 godz.

W tym przypadku bonusem objęte zostanie tylko 3 jednostki paszy
    ( 3 x 1 godz=3 godz. czyli czas trwania bonusu).
    Łączny czas produkcji wyniesie w tym przypadku 1,5 godz.
    Pozostałe 1,5 godz. bonusu możemy jednak wykorzystać, nastawiając kolejną produkcję paszy, której podstawowy czas produkcji nie będzie dłuższy niż te 1,5 godz.

Czy masz jeszcze jakieś pytania?

marek789 lubi to.
  3. ptasznik70

ptasznik70 Stały bywalec

Dzięki, tyle to i ja wiem, tylko dlaczego przy czasie trwania bonusu jeszcze 14h pokazywał nap.produkję jednej SP 9h, choć powinien działać do końca wg tego opisu. No, ale już musztarda po obiedzie bo było to wczoraj, dzisiaj już mam koniec bonusu, szkoda tylko, że takie błędy zostawiają pewien niesmak. Trudno można zamknąć - pozdrawiam

4. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Jeśli kończy Ci się abonament to trzeba tak wstawiać produkcję, żeby pasza w danym slocie bez żadnych bonusów nie produkowała się dłużej niż trwa Twój abonament. Jeśli Twój Turbo młyn był aktywny przez 14 h, nastawiłeś jedną super paszę, to czas produkcji podstawowy, bez turbo i runy (10 h) mieści się w czasie działania bonusu, dlatego ulega on skróceniu do 4,5 h. Jednak planujesz produkcję kolejnej super paszy, biorąc pod uwagę pierwszy slot czas działania turbo młyna to już 9,5 h, dlatego nie mieści się tu już czas 10 h, który odpowiada podstawowemu czasowi produkcji super paszy.
    Czy wszystko jest już dla Ciebie zrozumiałe?

5. ptasznik70

ptasznik70 Stały bywalec

Ok, dzieki może to ja źle rozumiałam zasadę nie wiem - pozdrowionka

6. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Zamykam i miłego dnia życzę :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.