Lupy raz jeszcze

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika -gonska-, 21 stycznia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -gonska-

-gonska- Aktywny autor

Ponieważ wątek został szybko zamknięty ponawiam pytanie, dlaczego ilość wypadających lup jest wręcz szczątkowa? Rano "zebrałam" ok 25 lup z całej farmy (mnóstwo drzew, zagród/warsztacicków i pól)? Zazwyczaj "poranny udój" to liczba ok 70 lup. Dlaczego tak przykręcono kranik?
    Wczoraj wieczorem z prawie 190 małych pól na bahamie i kilku drzew, w dodatku przy podwyższonym PD z pól, nie wyleciła ani 1 lupa, zazwyczaj 5-11 lup.
    Co się dzieje?
    Proszę zbyt szybko nie zamykac tego wątku, bo nie siedzę cały czas przykompie i chciałabym mieć szansę ewentualnej odpowiedzi. >:(

niheii i mroczna1589 lubią to.
  2. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Ech.
    "Podwyższone PD z pól" nie ma absolutnie żadnego wpływu na wypadajki.
    Ale to tak na marginesie.
    A kranik przykręcono, żeby ludzie trochę SP zużyli ;)

aleksandra i omega61 lubią to.
  3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

-gonska- wypadanie eventowych przedmiotów jak zawsze jest losowe i jak zawsze raz wypada mniej a raz więcej. Mamy dostępne różne sposoby na zwiększenie szans na większą ilość tych przedmiotów i warto z nich korzystać, opisane są tutaj:
    Jeśli chodzi o lupy to oprócz wypadania ze zbiorów na łąkach, wypadają również z każdej hodowli w oazie miłości i to z pewnością też wzięto pod uwagę.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

zzizzie dziękuję za pomoc.

4. QQRYQ333

QQRYQ333 Hrabia forum

gonska
    dziś zaobserwowane
    Jak już zdobyłem wystarczającą ilość lup aby wygarnąć pnącze i itemy (dzięki gałęzi z pnącza która była zdobyta kiedyś podczas dożynek ) to się okazuje że lupy jakby oszalały i zaczęły wypadać znacznie lepiej
    Od ekipy nie oczekuj żadnej sensownej odpowiedzi bo to BP zmniejszyło częstotliwość wypadania lup a ci drudzy miast przekazać to centrali (właśnie od tego są ) to wklejają linki które z wypadaniem nie mają wiele wspólnego - bo co mogą zrobić jak z kranu zaledwie kapie ;)

5. SMOD_Atena

QQRYQ333 znamy swoje obowiązki ale dziękuję za opinię.

Czy Autorka wątku ma jeszcze jakieś pytanie?

6. -gonska-

-gonska- Aktywny autor

Autorka wątku życzy sobie wyjaśnienia rzetelnego, a nie powtarzania tego, co można przeczytac w poradnikach i w ogólnych zasadach gry. Dziekuję za wklejony link, jest bezużyteczny.
    Rozumiem, że wypadajki pojawiają sie losowo, ale nie dostać ŻADNEJ ze zbioru o wartości ok 35tys PD to już jest żenująca ściema albo błąd w grze, któremu nalezy się przyjrzeć, dlatego zgłaszam to do dalszego sprawdzenia, a nie do bezużytecznego bleblania.
    W tej chwili z takiego samego zbioru wypadło mi 14 lup, więc może postaracie się to wyjaśnić.
    Prosze nie zamykac jeszcze wątku, być może będe miała coś jeszcze do dodania, po kolejnym zbiorze, a nie chcę mnożyć tych samych tematów w pytaniach technicznych.
    Na tę chwilę temat uważam za niewyjaśniony.

7. SMOD_Atena

-gonska- wartość PD ze zbiorów nie ma żadnego wpływu na ilość wypadających przedmiotów. Tak jak wyżej napisałam, wypadanie ich jest losowe i może być różne przy zbiorze tych samych roślin za każdym razem. Jeśli jednak uważasz, że na Twoim koncie występuje błąd to zapraszam ze zgłoszeniem w celu weryfikacji do PT zgodnie ze wskazówkami z poradnika: Pomoc Techniczna. Z pozycji forum nie mamy możliwości sprawdzenia i weryfikacji konta.

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytanie?

aleksandra lubi to.
  8. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

To ja może jeszcze raz powtórzę: PD nie ma tu nic do rzeczy, liczy się tylko i wyłącznie podstawowy czas wzrostu.

aleksandra i SMOD_Atena lubią to.
  9. SMOD_Atena

nikolabln dział Pomocy nie jest działem dyskusyjnym, Twój post usunęłam i do zamieszczenia opinii zapraszam do odpowiedniego wątku: >>klik<<.

zzizzie raz jeszcze dziękuję za pomoc.

-gonska- czy masz jeszcze jakieś pytanie?

10. -gonska-

-gonska- Aktywny autor

Nie ma już pytań, już wiem dlaczego kranik został przykręcony. Żenua.

argus.2000 i eldena lubią to.
  11. BA_Czerwona

BA_Czerwona Chodząca legenda forum

Skoro nie ma więcej pytań, temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.