Loteria w szklarni.

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika hlnrys, 10 lutego 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Witam.

Na początek trochę wprowadzenia:

Gdy wprowadzono szklarnię zająłem się kultywacją cebuli. Korzystałem tylko z najmniejszej i to z bardzo dobrym skutkiem. Bonusy są podzielone na trzy grupy i dwie pierwsze grupy (te bez skutków ubocznych), trafiłem w max 20 podejściach. Na tym poprzestałem, zdobyte bonusy mi w zupełności wystarczały. Potem wprowadzono kasztanowe pnącze i okazało się, że warto zdobyć pozostałe bonusy, a przynajmniej jeden (mowa o miłości do SN). Od zdobycia pnącza ładuję codziennie cebulę do największej szklarni (myślałem, że będzie szybciej), ale bez żadnego rezultatu. Pokusiłem się nawet o przyspieszanie kultywacji używając SN czy nawet FL. Do dzisiaj nie trafiłem żadnego z pozostałych bonusów i stąd moje pytanie, a właściwie dwa:

1. Skierowane do MODów:

Jakie są procentowe szanse na trafienie bonusu dla poszczególnych wielkości szklarni i poszczególnych grup bonusów ?

2. Ogólne:

Czy udało się komuś zdobyć ulepszenie "Miłość do SN" po wprowadzeniu kasztanowego pnącza (pytam tylko o te z trzeciej półki (-25%) i niekoniecznie dla cebuli) ?

2. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

hlnrys, niestety nie mamy żadnych informacji na temat szans trafienia bonusów w szklarniach. :)

Do rozmów na temat szklarni zapraszam w tym wątku: Szklarnia :)

3. hlnrys

MOD_Wadera*

Tego, że takich informacji nie macie, się domyślałem, inaczej były by pewnie podane w poradniku. Czy możecie w takim razie o nie dopytać ? Bardzo mnie ciekawi jak to wygląda, a zapewne nie tylko mnie.

4. hinrys tak jak napisała MOD_Wadera nie mamy takich informacji ale jeżeli tak bardzo Ci na tym zależy to dopytam o to, chociaż pewnie będzie to trudne do sprawdzenia ze względu na nawał pracy ostatnio :). Zawsze też możesz porozmawiać w wątku podanym wyżej i wyciągnąć wnioski jak to wygląda u innych graczy :)

Dodam tylko że ja kilka dni temu również zabrałam się za szklarnię która leżała u mnie odłogiem i uszlachetniłam sobie róże. Bonus Miłość do SN o którym piszesz udało mi się zdobyć chyba w ok 10 próbie :)

5. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Tak, po wprowadzeniu kasztanowego pnącza zdobyłam wszystko z trzeciej półki dla cebuli i goździków.
    Ale nie pamiętam ile było podejść. Oczywiście korzystałam z największej szklarni.

6. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Ja też po wprowadzeniu kasztanowego pnącza zdobyłam "miłość do SN" dla cebuli i pora.Łatwo nie było. Trzeba zatrzymywać każdy zdobyty bonus. Wszystko robiłam w największej szklarni.

7. hlnrys

Jak widzę, mam po prostu pecha. Temat do zamknięcia, ale o te procenty proszę górę pocisnąć.

8. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Bardzo dziękuję Graczom za podpowiedzi.
    Ja mam podobnie.Już po zdobyciu dożynkowego rzędu na pnączu zaczęłam uszlachetniać cebulę i dla niej w miarę szybko zdobyłam uszlachetnienie "Miłość do SN",z różami było podobnie,ale teraz co jakiś czas wrzucam bawełnę i wpadają wszystkie inne bonusy,tylko nie ten właściwy. Jeśli dowiemy się czegoś w sprawie procentowej szansy w zdobywaniu bonusów,to taka informacja zostanie zamieszczona we właściwym miejscu,a tymczasem skoro można to zamykam i powodzenia w szklarni życzę.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.