logowanie Opera

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Bronka5, 3 września 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Bronka5

Bronka5 Forumowy żółtodziób

Nie mogę się zalogować do gry na przeglądarce Opera. Obejrzałam filmik z podpowiedzią, u mnie nie wyświetla się to białe pole z puzlem tylko od razu mam krecika,który każe mi aktywować Flash Playera ( pobrałam i zainstalowałam) odświezyłam i dalej mam krecika:cry: Co robię nie tak ? Proszę o pomoc :)

2. Agata00755

Agata00755 Chodząca legenda forum

To tak przy adresie masz kłodeczkę

Kliknij i pojawi się okienko

Wybierz to zaznaczone i zjedź do flasha i wybierz opcje taką jak na screenie

3. Bronka5

Taka instrukcja jest na Chrom ale w Operze też próbowałam i dalej krecik

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Bronka5 po lewej stronie w chmurce obok kreta na stronie logowania jest przycisk Aktywuj Flash Player:

afp.png

po kliknięciu w ten przycisk u góry po lewej stronie okna pojawi się prośba o zezwolenie na uruchomienie wtyczki AFP i tam trzeba kliknąć Zezwalaj:

zez.png

Czy kliknęłaś w okienku ten napis Zezwalaj?

Agata00755 dziękuję za pomoc.

5. Agata00755

Agata00755 Chodząca legenda forum

Ja tak zrobiłam na operze, potem odświeżyłam próbowałam się zalogować i pojawiło się to co Atena pokazała

6. Bronka5

Tak kliknęłam i nie mam okienka zezwalaj tylko przenosi mnie na strone Adobe Flash Player
    ponownie próbowałam i odświeżyłam i to samo
    kliknęłam też w kłódkę - wyświetla mi się okienko " flash - zezwalaj " czyli powinien działać

Ostatnie edytowanie: 3 września 2019
  7. SMOD_Atena

Bronka5 skoro przenosi Cię na stronę AFP to znaczy, że wtyczka nie jest zainstalowana na komputerze lub nie działa prawidłowo. Spróbuj reinstalacji wtyczki: Reinstalacja Adobe Flash Playera.

Po ponownym zainstalowaniu według wskazówek i uruchomieniu przeglądarki spróbuj tak jak pokazałam w poprzednim poście, najpierw klik i Aktywuj a następnie Zezwalaj.

Daj znać czy problem ustąpił. Polecam też sprawdzić np. na Chrome lub Mozilli.

8. SMOD_Atena

A kliknęłaś w ten napis "Zezwalaj"?

Na Operze powinno być tak jak jest pokazane na filmiku:

9. Bronka5

Ten filmik oglądałam, na zezwalaj klikałam (i z kłódki i z witryny) potem odśwież, ale niestety z Opery farmy dalej mi nie otwiera. Na Chrom wchodzę bez problemu tylko mimo, że czyszczę ciasteczka to szybko mi spowalnia grę i dlatego chciałam spróbować jak będzie chodzić na Operze. Może coś zrobiłam nie tak przy instalowaniu Opery, albo przy instalowaniu wtyczki - trudno zostaje na Chrom.
    Za pomoc i podpowiedzi pięknie dziękuję :)

10. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Napisz do mnie sówkę.

11. SMOD_Atena

Jeśli przeglądarka Opera i wtyczka AFP jest prawidłowo zainstalowana to nie powinno być żadnych problemów. Jak bardzo zależy Ci na Operze (choć wydaje mi się, że jednak na Chrome gra działa płynniej) to możesz spróbować odinstalować przeglądarkę i zainstalować na spokojnie jeszcze raz.

Bardzo proszę i skoro nie masz już pytań to temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.