Logowanie na forum

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika hlnrys, 25 września 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. MOD_November

MOD_November Nadzorca forum

Owszem, są. Ale wydaje mi się, że nieco nadinterpretujecie moją wcześniejszą wypowiedź. Traktujcie ją proszę całościowo, bez rozmieniania na drobne, a nie będzie nieporozumień ;)
    Dla przypomnienia:
    Powyższy fragment dotyczył próby obejścia logowania na forum przez grę poprzez edycję ciastek ;)
    Kwestia bezpieczeństwa danych na serverze to troszkę inna działka, tym niemniej niewykluczone jest, że przykładowo długotrwałe nadmierne obciążenie servera może spowodować częściową utratę danych.

Wracając do bezpieczeństwa kont w grze, czy na forum - pamiętam owe OO dotyczące zmian w sposobie logowania i pamiętam również dyskusję, jaka się wówczas toczyła na starym forum :) Miesiąc temu przeszliśmy na nowe forum, sposób logowania w dalszym ciągu pozostaje taki sam, więc cóż...
    Przykro mi, że nie napiszę niczego odkrywczego, ale czego bym tu nie napisała, to i tak niczego tym nie zmienimy ;) To BP, nie my, jest właścicielem serverów - skoro twierdzą, że tak jest bezpieczniej, pozostaje nam się albo z tym pogodzić, albo przeglądać forum z ukrycia...

2. eewunia67

eewunia67 Ambasador forum

No i doszliśmy w końcu do tego,że dla naszego dobra mamy utrudnione "życie" na forum i żadnego wyboru:eek:

3. ZgredzioO

ZgredzioO Wielki mistrz forum

Jest to jedna z rzeczy, z jaką musimy się pogodzić, bo nie mamy na nią wpływu. BP ma taki kaprys i nic z tym raczej nie zrobimy. Ale skoro już musi wygasać ta sesja po określonym czasie, to chciałbym prosić, żeby ten czas wydłużyć do jakichś 8h. Bo ten obecny jest dla nas, maniaków forumowych, zdecydowanie za krótki.

4. eewunia67

Popieram prośbę Zgredzia,bo też jestem forumową maniaczką,a BP mógłby iść na jakiś kompromis,chyba mu to za bardzo nie zaszkodzi,a w naszych oczach zyska:inlove: :p

5. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Zastanówmy się zatem, co można zrobić, aby jakiś wpływ uzyskać. Weźmy chociaż pod uwagę ostatnie wydarzenia w naszym kraju. Wystarczyła odpowiednia presja, trochę szumu, wyrażenie niezadowolenia i decyzje zostały zmienione. Dlaczego nie zastosować tego tutaj.
    Organizator ze mnie żaden, ale może by wystosować do BP jakąś prośbę, czy coś w tym stylu. Ładnie to ubrać w słowa, dodać coś w rodzaju ankiety z jedną odpowiedzią, która traktowana by była jako podpis i przy osiągnięciu jakiejś liczby tych "podpisów" pchnąć to dalej (oczywiście miałoby to miejsce na forum i wymagało odpowiedniej reklamy np. w sygnaturach)
    Idąc dalej tym tropem, gdyby znalazł się tłumacz, można by to wrzucić na inne fora.

Na taką prośbę BP chyba by zareagowało.

6. eewunia67

hlnrys zaszkodzić raczej by nam to nie zaszkodziło,w sumie nie mamy nic do stracenia :p
    Ja jednak ani nie potrafię redagować takich próśb,ani też nie znam języków obcych na tyle,żeby taką zredagowaną prośbę przetłumaczyć:oops:Jedyne co mogę zrobić,to zaproponować Zgredzia do reprezentowania nas graczy(Zgredzio,to inteligentna bestiaxD;)),popierać prośbę i nosić w sygnie reklamę ewentualnej ankiety:)

Na dzień dzisiejszy możemy zamieścić takie prośby-pytania np...tutaj : https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/użytkownicy-pytają-bp-odpowiada.11120/
    Gdybyśmy tam zadali pytanie-czy jest taka możliwość,to być może zostałoby to przez ekipę przekazane wyżej i uzyskalibyśmy przynajmniej jakąś odpowiedź,a może nawet BP przychyliłby się do naszych próśb i zmienił wygasanie tych sesji zalogowania na forum:)

Ostatnie edytowanie: 27 września 2014
  7. hlnrys

Samo pytanie raczej zginie wśród innych. Przypomnijcie sobie jaki był szum po wprowadzeniu zmian poziomów na Baha, protesty jednak odniosły skutek.

Jeszcze odnośnie przeciążenia serwerów:
    Każdorazowe odpalanie gry dla napisania postu chyba bardziej daje popalić serwerom niż same aktywne forum ?

8. eewunia67

Niestety na chwilę obecną nie mamy innych opcji:(
    A szum,protesty,itd....w sprawie PD z wyspy pamiętam,ale to zupełnie co innego,wtedy bardzo duża część graczy straciła wypracowane TPD i większość z nich głośno się domagała zwrotu,nie tylko na naszym forum,a ta sytuacja,sam widzisz,piszemy tutaj od wczoraj i nikogo oprócz nas to nie interesuje:(Widocznie innym użytkownikom to każdorazowe logowanie poprzez grę i automatyczne wylogowywanie z forum nie przeszkadza:sleepy:
    No własnie,nie zdążyłam wysłać posta i wywaliło mnie z forum >:( :

Ostatnie edytowanie: 27 września 2014
  9. hlnrys

Dokładnie tak. W kilka osób nic nie zwojujemy.

10. ZgredzioO

ZgredzioO Wielki mistrz forum

yyy, że ja? :eek:
    ja wstydliwy jestem :oops:
    no i za stary na jakieś wojenki w sprawie logowania :sleepy:
    a co do tego wątku, to raczej jest przeznaczony na gorzkie żale i pobożne życzenia w sprawie rozwoju gry :music:
    od tego, żeby przekazywać nasze zdanie na temat forum (które podobno ciągle jest w fazie beta i takim pozostanie zapewne do kolejnej przeprowadzki za kilka lat), mamy naszą wspaniałą administrację ;)

11. herbaciarkaAnia

herbaciarkaAnia Komisarz forum

Mnie też to bardzo przeszkadza, jestem na tym i na forum zoo, a w zoomumbe już nie gram, takie logowanie się do gry za każdym razem jak wchodzę na forum mnie wnerwia maksymalnie, a tu na farmie wnerwia mnie to że ciągle wylogowuje (na zoo mam wrażenie że dłuższy jest ten okres "czuwania"). Wiec mój głos, podpis, post czy cokolwiek innego macie za sobą :)

A co do decyzji żeby logować się na forum przez grę...... dla mnie wydaje się to oczywiste :) za każde logowanie się do gry Bp uzyskuje kasę od sponsorów... Choćby z tej reklamy co się przed gra włącza dla tych co nie zainwestowali w grę realnej gotówki.

12. BA_Musa

BA_Musa Guest

W związku z tym,że zaczyna tu robić się dyskusja, a pytania techniczne nie są działem przeznaczonym do tego to zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.