Limit ceny na rynku

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Falafelek, 6 czerwca 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Falafelek

Falafelek Forumowy żółtodziób

Witajcie, mam problem ze sprzedażą poniższego Cybermotyla (czyli najwyższej ewolucji motyla, z którym mi się nieźle pofarciło).
    Rynek oferuje mi jego sprzedaż za marne 7 milionów, podczas gdy już motyl czerwony aksamit, który jest 2 ewolucje wcześniej, na spokojnie jest sprzedawany za 23 miliony. Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale chyba była możliwość sprzedawania towarów bez względu na limit rynku, tylko nie pamiętam, czy to było możliwe dzięki kontu Premium, kupnie opcji w Drzewie Mądrości za gwiazdki, czy jeszcze coś innego. Proszę o sprostowanie i rady :)

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Falafelek niestety od zawsze tak jest, że cena maksymalna kształtuje się w zależności od podaży i popytu na dany towar. Wyjściowa jest zawsze taka jaką wartość ma towar w Stodole i w zależności od pojawiania się na targu ofert towarów, które będą szybko kupowane to cena maksymalna będzie rosła a jeśli oferty się nie pojawiają lub też długo wiszą i nie ma chętnych to cena maksymalna nie rośnie lub też stoi w miejscu.
    A w przypadku kiedy wystawiany towar szybko znika lub jest na niego większe zapotrzebowanie wtedy ceny szybko rosną tak jak tutaj cena motyla z niższego poziomu hodowli.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. Falafelek

Falafelek Forumowy żółtodziób

Ach, więc tak to działa. Trochę szkoda, bo już miałem radochę, aczkolwiek zawsze mogę przekisić tego motyla na zadanie w spółdzielni, też niezła nagroda. Wracając do tematu, nie mam więcej pytań, dziękuję serdecznie za wyjaśnienie :)

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Tak właśnie to niestety działa, ale przy okazji gratuluję takiego okazu z hodowli :)
    A skoro nie masz już pytań to powodzenia w grze życzę i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.