limetusia

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika limetusia, 27 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. ankagdw

ankagdw Chodząca legenda forum

2. odmulacz1

odmulacz1 Mistrz forum

o_Oo
    Fajnie żeś się odezwała, bo już chciałem sam ze sobą pisać.

3. Zła_Kobieta

Zła_Kobieta Chodząca legenda forum

Basiu, zdrowych, spokojnych i radosnych świąt :)
    Ściskam mocno :)

4. John_Shaft

John_Shaft Mieszkaniec forum

To ja przy okazji życzę szczęśliwego nowego roku... 2016... :p:p:p

AVE Baśka... xDxDxDxDxDxDxD

5. danka21

danka21 Wyjątkowy talent

no no Jasiek to żeś wszystkich wyprzedził xDxDxDxD
    Baśka tu też zaglądnij 8)wylaź z krzakow-.-

6. ankagdw

wpadlam odkurzyc ,pozdrowienia zostawiam :)

7. limetusia

limetusia Zaawansowany

Obiecałam Jolci, że wpadnę na forum i trochę Wam poopowiadam, co tam u mnie słychać, ale znowu mam długi ogon i proszę o wybaczenie:p
    Więc tak - młodsza pociecha już prawie na prostej z nogami - no jeszcze troszeczkę leci na jedną stronę i broni się przed ćwiczeniami jak tylko może, ale wredna matka dziecko systematycznie torturuje :p:p:p
    Zaczęłam z nią chodzić prywatnie do logopedy i neurologa, bo okazuje się, że oprócz tego słabego napięcia mięśniowego ma opóźnienia w rozwoju układu nerwowego, co ponoć jest główną przyczyną tego, że nie mówi (tj. mówi, ale tylko mama, tata, to, kaka, susu (siusiu) itp. - wyrazy jednosylabowe, lub takie, które mają takie same sylaby - nie łączy różnych nie składa też zdań - nawet z wyrazów jednosylabowych). Wszyscy mówią, że to minie i na razie niby się w normach mieści (ma 3l. i 4 m-ce), nie mniej jednak mamy dodatkowe zajęcia kompensacyjne, do tego mój mąż w zeszłym miesiącu zdawał egzamin zawodowy, więc wszystko było na mojej głowie - łącznie z tym, że zasuwałam na 2 etaty :p. Teraz sytuacja wraca do normy, aczkolwiek, przez dużą ilość zajęć dodatkowych (rehabilitacje, logopeda, neurolog, zajęcia kompensujące itp.) nadal mam urwanie głowy i jak wracam do domu to nie chce mi się totalnie nic. Niestety okazało się, że sama muszę podreperować moje zdrowie, ale o tym nie będę się rozpisywać, nie mniej jednak znajomy ortopeda sukcesywnie wysyła mnie na rehabilitacje i grozi jakimiś tam konsekwencjami, przez co mąż też włazi mi na głowę - no czysty meksyk.
    Ale kto by się takimi pierdołami przejmował xDxDxDxDxD No przecież nie ja - jakoś to będzie - głową muru nie przebiję, ale spróbować mogę:pxDxDxD.
    Bardzo Wam dziękuję za wszelkie życzenia i przepraszam, że dziękuję z opóźnieniem - obiecuję i dla Was wygospodarować trochę czasu - w końcu taką grupę wsparcia trzeba doceniać;). Jestem wzruszona dogłębnie, że jeszcze mój domek nie zarósł.
    Buziaki

8. ankagdw

Basia moj ma 4 latka i slabo mowi...naprawde ...nie przejmuj sie niektore dzieci poprostu takmaja ,a jak do tego pod okiem specjalisty to musi byc dobrze :) ciesze sie ,ze jest poprawa .zycze Wam wszystkiego dobrego :)

9. Zła_Kobieta

Baśka, nareszcie się objawiłaś :)
    Aż sobie dzisiejszą datę w kalendarzu zapisałam xDxDxD

Bardzo się cieszę, że z małą lepiej. Nie żałuj żadnej spędzonej na rehabilitacji chwili. I piszę to świadomie, bo sama troszkę przeszłam.
    O siebie też zadbaj, żeby Twoje dzieci miały w życiu wsparcie nie tylko w dzieciństwie, ale i w dorosłym życiu.

Jeśli chodzi o logopedę, to zawsze zachęcam znajomych, żeby z dzieckiem się wybrali. Nawet, jak mówią, że wyrośnie z jakiejś wady wymowy, czy że ma czas. Warto iść skonsultować. To nie boli, a może pomóc dziecku w szkolnym starcie.

Ja z moją poszłam na jej trzecie urodziny. Gaduła była, ale nie do końca wychodziło jej "r, sz, cz". Trochę ćwiczeń i w zerówce zamiast siedzieć z grupą na zajęciach logopedycznych biegała po podwórku. No i uniknęłyśmy dokuczania ze strony innych dzieci. A sześciolatki wbrew pozorom potrafią być okrutne.

Jakbyś Basiu potrzebowała konsultacji neurologiczne, to tu u mnie na Śląsku mam bardzo dobrego specjalistę. Nie wiem tylko, czy przyjmuje w ramach NFZ, bo stale przekraczała limity... Nie chciała odsyłać bezradnych rodziców z kwitkiem.

No to się nastukałam, a teraz pomyślę o łóżku ;)

10. limetusia

limetusia Zaawansowany

Dzięki Madziu - ale sobie radzę - na szczęście z racji zawodu mam dość dobre kontakty z różnymi ludźmi - w tym także z lekarzami - wiecie takie nocne dłubaninkixDxDxDxDxD Teraz idę podłubać trochę z mężem :pxDxDxDxDxD

11. Zła_Kobieta

Dobrze wiedzieć, że dajesz radę :)
    Ja troszkę musiałam poszukać, ale też na szczęście miałam pomoc :)
    Tylko za dużo nie wydłub z tego męża ;)xDxDxD

12. limetusia

limetusia Zaawansowany

Oj tam - małe odfutrzanie każdemu się przyda xDxDxDxDxDxD

13. John_Shaft

No i jest w końcu... moja ulubiona wariatka... :p:p Wiedziałem, że kocha... xDxDxDxDxDxDxDxDxD

Zła_Kobieta lubi to.
  14. limetusia

limetusia Zaawansowany

Kocha, kocha xDxDxDxDxDxD
    Namiętnie :p
    Zgodnie z kolejną świętą prawdą: On ją za żarcie, ona go za wzięcie xDxDxDxDxDxD

Po południu:
    najeździłam się, ale moja farma ładniejsza o różowe króliczki:p i dwie perfumerie (no i masę bobrów - już by sobie je podarowali, tak samo jak żółte i pomarańczowe mleczarnie....)

Ostatnie edytowanie: 15 maja 2015
    ankagdw lubi to.
  15. John_Shaft

pozostaje tylko jedno pytanie... kogo?...:p
    :p:p:p:p:p

AVE Baśka... xDxDxDxDxDxDxDxDxD

16. limetusia

limetusia Zaawansowany

Masz wątpliwości - przeca Ci różowe stringi zostawiłam (chyba w domku Jolki). Nie, żebym nie pamiętała, gdzie bieliznę zostawiam:pxDxDxDxD

17. danka21

danka21 Wyjątkowy talent

Cze Baśka xDxDxD
    cholerka sprzątałam w domku swoim, ale majtek nie znalazłam Mod przede mną zajumanił ,ale zeby majtki buchnąćxDxDxDxD

ankagdw lubi to.
  18. limetusia

limetusia Zaawansowany

Tu chyba chodziło o to, że były na mnie - widocznie nie fotogeniczna jestem xDxDxDxDxD

19. danka21

danka21 Wyjątkowy talent

Baśka ta część pod stringami to przewaznie fotogeniczna :p:p:p:p:p

20. limetusia

limetusia Zaawansowany

No nie wiem - o gustach sie nie dyskutuje, ale Chrisowi się najwyraźniej nie spodobałam.. o_O