Opinie Letnie wędkarskie szaleństwo

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 10 lipca 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. zula3965

zula3965 Forumowy żółtodziób

a gdzie sa te eweny dodatkowe bo mnie sie nie wyswietlaja?

2. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Aktualnie trwa event ''wielkie łowy ''

a o 14:00 będzie start misji ''taniec na wietrze ''

kalinamala lubi to.
  3. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Chyba jeszcze nikt tego nie zrobił, więc ja spróbowałam policzyć ile łącznie przynęt można zdobyć w wydarzeniach, do których poradniki już opublikowano. To nieoficjalne liczenie, więc proszę nie krzyczeć, jeśli się pomyliłam...:p Skrzynię z przynętami S liczyłam jako jedną przynętę, choć można w niej trafić na dwie szt. Założyłam też zbiór itemu Rybia fontanna co 48 h, choć w miarę ulepszania można go zbierać częściej...
    - 6 szt. - Taniec na wietrze 2,
    - 5 szt. - Taniec na wietrze 3,
    - 6 szt. - Taniec na wietrze 4,
    - 35 szt. - Wielkie Łowy (III),
    - 8 szt. - Letnie wędkarskie szaleństwo (w tym 7 w nagrodach, 1 na start),
    - 9 szt. - Zbiór z itemu Rybia fontanna.
    Razem 69 szt.
    Z newsów wynika, że przynęty będzie można też zdobyć w dwóch przyszłych imprezach - "Robi się gorąco" i "Okrętowy bazar".

4. Iwona

Iwona Forumowy żółtodziób

A czy ktos juz rozszyfrowal, w ktortm momencie wedka strzelac? Na zewnatrz kolka, w srodku, czy moze wewnatrz?

kalinamala lubi to.
  5. BA_Marion

Iwona, te zasady nie zmieniły się w stosunku do poprzedniej edycji. Poniżej przekopiowałam fragment poradnika z 2018 r. >>Uroki wędkowania<<

"Podczas połowu należy kliknąć na ikonę przynęty kiedy pulsujący pierścień jest najbardziej zielony."

Ja właśnie staram się wstrzelić w ten moment, kiedy ruchomy zielony okrąg nakłada się na ten beżowy i robi się przy tym taki jaskrawo zielony...

6. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

No to podobnie jak z łowami...8) robię ale nic na siłę... :music:czyli jeśli mam przynęty. Z itemu np. :music:Nie będę robić z zegarkiem bo to już nie zabawa. :eek:Łączenie eventów zmusza do robienia wszystkiego jak komuś zależy na konkretnych nagrodach. Dla mnie to nie ten czas... ale... co kto lubi;)

7. Iwona

Iwona Forumowy żółtodziób

Dzieki Marion. Poprzedniego eventu nie robilam, mialam dluuuga przerwe

I co? Udaje Ci sie? o_O Czlowiek jakiegos oczoplasu moze sie nabawic :p

8. BA_Marion

Udaje się o tyle, że jak się wstrzelę, to przynajmniej mam ryby z puli "idealnego trafienia" dla danej przynęty... :D Z moim refleksem nie jest jednak najlepiej i z tym trafianiem "w punkt" różnie bywa... Technicznie robię to tak, że klikam lewym przyciskiem myszy w środek, ale puszczam przycisk myszy dopiero, gdy ruchomy okrąg prawie dotyka beżowego. Po kilku próbach nawet idzie...

tarantula66 i gosiunia007 lubią to.
  9. fargul

fargul Aktywny autor

Tylko dotąd niejednokrotnie bywało że lepszy efekt był gdy się 'w punkt' nie trafiło.

kalinamala lubi to.
  10. evi900422

evi900422 Naśladowca mistrzów

Dawniej rybki były fajne.Produkcja przynęt w młynie.Do tego w sklepie można było inne rzeczy wybrać...A teraz taka lipa ;( Szkoda że psują fajne eventy

11. agniecha$

Witam wędkarzy :)

tak zaglądam do sklepiku
    no i widzę że
    tak bardzo niesprawiedliwe z tymi talarami zrobili

no fajnie można kupić poprzednie pnącza itemy
    ok

ale dla graczy którzy już je posiadają to te talary to taka nie trafiona nagroda
    a niech będzie miał pecha w losowość i akurat więcej ich trafi to się pochlastać szarym mydłem xD

12. BA_Marion

Jakby nie było, to powody do narzekania znajdą się zawsze:D Dla mnie to taki event "przy okazji". Zawsze jakieś przynęty z innych wydarzeń wpadną i coś tam się zgarnie...

agniecha$, z tego co pamiętam, niektóre z tych itemów były bardzo chodliwe na G&T. Też mam kompletne "stare" pnącza wędkarskie, ale że G&T na horyzoncie... :)

agniecha$ lubi to.
  13. agniecha$

Ale ja nie narzekam :p

A to po tym evencie nie będą chodliwe ;)xD

AnnDżelina, kalinamala oraz ania1713 lubią to.
  14. BA_Marion

Cześć o narzekaniach dotyczyła wcześniejszych wypowiedzi;) Nie wiem jak będzie z chodliwością, ale Ci, którzy swego czasu nie poradzili sobie z eventami wędkarskimi, mogą sobie nie poradzić też z tymi towarzyszącymi imprezami, a bez tego połowów (i GT na zakupy) nie będzie. Zresztą, jeśli ktoś będzie kupował, to w pierwszej kolejności pnącze - jeśli go nie ma. Na itemy może już talarów nie starczyć... Coś tam zawsze z tego wyjdzie :)

agniecha$ lubi to.
  15. buszmenka

buszmenka Czeladnik forum

Jakie eventy ????? ja nic nie mam, a przynajmniej nie widze zadnego ???? Może mi ktoś to wyjaśnic?

16. agniecha$

W trwającym evencie '' wielkie łowy ''
    a
    dziś staruje o 14 misja '' taniec na wietrze II ''

na razie tyle ;)

kalinamala lubi to.
  17. buszmenka

buszmenka Czeladnik forum

Dzięki za info,:D mam nadzieje ze to pierwszy mini event, bo wczoraj nie dało sie wejść , nuby jakieś prace na farmie były prowadzone, nwm czy u wszystkich czy tylko u mnie był jakiś bład -.-

18. cyfrzakk

cyfrzakk Cesarz forum

no wczoraj dolina dopołudnia :/ ale juz jest oki, z rybek złowiłem tą na dole co trzeba 6 oddawać, ale teraz mam ważniejsze sprawy niż rybki, kwiaciarnię podwyższam :D

kalinamala lubi to.
  19. -troll-

-troll- Chodząca legenda forum

Z wielkich łowów na 12 prób trafiła się 1 skrzynia z przynętą - z 1 sztuką. , kiepsko to wygląda.

eldena i kalinamala lubią to.
  20. cytronetka44

cytronetka44 Czeladnik forum

witam, wiem ze udział w evencie nie jest obowiązkowy ... ale skoro jest... tylko że Letnie wędkowanie bylo fajną zabawą , po wprowadzeniu zmian stał się beznadziejnym i ciągnącym się jak flaki z olejem, zero przyjemności , odpuściłam sobie i po wpisach widzę ze nie tylko ja, pozdrawiam

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.