Opinie Letnie świetliki

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 19 czerwca 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ~czarodziejka

~czarodziejka Wszystkowiedząca wyrocznia

ok, właśnie też po namyśle zajarzyłam :)

robins71, bogusiania oraz miwi45 lubią to.
  2. .Bogumiła.

.Bogumiła. Cesarz forum

Jak to jest ile mam zaliczyć kombinacji żeby zaliczylo mi grę po lewj stronie.zaznaczam ze zrobilam kilka układów i zaswiecily mi sie wszystkie lampiony ptaszki przy kombinacjach tez odchaczone,a gra nie. Po danym układzie zrobionym nie gasną mi lampiony tylko robilam kolejny układ i się kolejne zapalają

robins71 lubi to.
  3. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Czytałaś poradnik?
    Nieopłacalne jest zapalanie wszystkich lampionów, a tylko na jeden układ.
    Po zrealizowaniu jednego układu wszystkie lampiony gasną.
    Sporo na ten temat jest w tym wątku.

W dziale pomoc też jest wyjaśnienie:
    https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/lampiony.68637/#post-2024783

Ostatnie edytowanie: 21 czerwca 2019
  4. magdorzata

magdorzata Okazjonalny autor

Też się nacięłam, zobaczyłam event świetlikowy to na poradnik tylko okiem rzuciłam i nie doczytałam ,że jest trochę inaczej niż wcześniej i tez straciłam sporo towaru. Trudno, co się uda to zrobię.

5. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

Na tym prostym przykładzie widać jak są czytane poradnki i to co piszę się w wątkach eventowych.Takich więcej eventów to może spora grupa nauczy się czytać to co starają się przekazać ci co opracowują poradniki i gracze piszący w wątkach eventowych.

6. .Bogumiła.

.Bogumiła. Cesarz forum

7. RWM41

RWM41 Ambasador forum

7 układów zaliczonych znaczy koło połowy. Fortuna z koła nie sprzyjała ale trochę wczoraj SN posypałam - kto bogatemu zabroni ;)
    Dzisiaj już spokojnie sieję wszędzie. Dobrze że czasy dają się zgrać jeśli farma na wodzie a reszta woda i kupa

Musisz wybrać układ który chcesz zaliczyć i po prawej nacisnąc żeby go zrealizować i odebrać nagrodę. Zgasi wszystkie lampy. Te potrzebne i te nie. Lepiej weź układ z największą ilością lamp to straty mniejsze

Mod -sorry jeden pod drugim, proszę połączyć

Połączyłam :)
    MOD_Marion

Ostatnio edytowane przez moderatora: 21 czerwca 2019
  8. Anhedrea

Tak jak radzi RWM41 musisz po wybraniu układu nacisnąć po prawej stronie Zrealizuj

RWM41 - połącz posty :)

robins71, anna0089 oraz Wala54 lubią to.
  9. kasiag33

kasiag33 Moguł forum

Robię z bólem serca, że zepsuli jeden z lepszych ewentów :cry:

bogusiania lubi to.
  10. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

Mimo że ktoś przeczyta poradnik, to może go zwyczajnie nie do końca rozumieć.
    Nie każdy znajdzie też jasną odpowiedź zawsze, nawet gdy znajdzie czas na przeczytanie postów z wątku.
    Wątki eventowe też temu służą przecież, by jedni drugim pomagali.
    Znam osoby w krzakach, które mają problemy ze zrozumieniem a dawno pytać przestały a niekoniecznie znajdują odpowiedzi czytając eventowe wątki.
    Nie każdy ma sprawny umysł w danym momencie na tyle by "widzieć" to, co nawet bywa oczywiste, widoczne, a nie zostało ujęte w poradniku.
    Kto pyta nie błądzi podobno;)

Anhedrea- szacun za cierpliwość i aktywność za każdym razem :)

Co do eventu wolałam jak mi się świeciło gdy zapalałam :)

11. olgs3

Wiem że twój post jest odpowiedzią na mój.Akurat zaliczam się do osób które mają problem ze zrozumieniem,ale ćwiczę i to bardzo pomaga. Jak boję się zapytać tutaj to ślę sówkę zawsze dostaje odpowiedż.Chodziło mi że dużo osób nie czyta i taka jest prawda.A jak potrafię to sama pomagam.

12. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

A nie do końca na Twój :) czytałam sobie dziś wątki eventowe - nie tylko ten i stąd refleksja.
    Jak ktoś nie czyta w ogóle - to się akurat zupełnie 100 procentowo z Tobą zgadzam.
    Ale na szczęście nie ma już 1 pytania notorycznie powtarzającego się przez kilka stron danego wątku :)

Wiesz sama jak trudno czasem zapytać, nie tylko Ty się boisz pytać a tak nie powinno być i bardziej chodzi o to by Ci co czytają a mimo tego mają problem, pytali i dostawali odpowiedzi :)

13. olgs3

Wiesz ja się boję tego że nie potrafię zawsze jak zformułować pytanie.Czasy kiedy się wyśmiewano dawno mineły,to zapytać nie powinno się bać, tym bardziej jak jest grupa osób która zawsze pomoże.Jestem za tym by ci co nie rozumią wyszli z krzaków i pytali.

14. jagoda1953

jagoda1953 Chodząca legenda forum

Witam

Po długim czasie mam chwilę żeby poczytać forum (jestem w rozjazdach) i całe szczęście bo poczytałam poradnik wyrywkowo.Ale myślę sobie , polecę odwiedzić forum haha i dobrze że to zrobiłam.Dzięki za porady i rozwiązania,bo ale bym się zdziwiła jak bym zaczęła lampiony :) Dzięki wszystkim.Pozdrawiam i powodzenia.Ja jeszcze 3 tygodnie z doskoku,ale zaliczam wszystkie eventy :)

15. johanas

johanas Czeladnik forum

Witam
    U mnie znaki zapytania wyglądają następująco (x tam ma być zaznaczone żeby odebrać nagrodę):
    1.? ma być
    0 x x x
    0 0 x x
    0 x 0 0
    x 0 0 0
    2.? ma być
    x 0 0 x
    0 x x 0
    0 x x 0
    x 0 0 x

3.? ma być
    x x x x
    x 0 0 0
    x x x 0
    x 0 0 0
    Może komuś się przyda

16. Anhedrea

17. Frytka2012

Frytka2012 Komandor forum

Witam farmerskie duszki;)
    jestem tego samego zdania, :), nie zawsze jest czas poczytac i zrozumiec dokladnie,
    ja rozumie czesto szybciej, jak sie ewent zaczyna i podczytuje Wasze wypowiedzi;) tez, jak mam czas;)
    to przeciez tylko fajna spokojna rozrywka;), ile zrobie ewentu, tym sie ciesze:),
    ten jest raczej skomplikowany, :sleepy:, sieje i zbieram, przemysle pozniej co dam rade zrobic, ;)
    Pozdrawiam, powodzenia i milego dzionka ;)

18. Anhedrea

robins71, olgs3 oraz BA_Rock lubią to.
  19. anna0089

anna0089 Książę forum

Włączając się do rozmowy , ja właśnie jestem przykładem osoby co już ma trochę kłopotów ze zrozumieniem . Ale zawsze,
    powtarzam zawsze ,dobre duszki farmerowe :inlove:właśnie na forum pomagają mi zrozumieć zawiłości ewentów . I to co
    wydaje się nie do ogarnięcia po przeczytaniu poradnika :cry:robi się łatwe i zrozumiałe :D W temacie ewentu -
    11 układów zapalonych- dzięki +100% z koła i zielonym kropelkom. Powodzenia walczącym ;)

robins71, Frytka2012 oraz nuka20 lubią to.
  20. matthero

matthero Hrabia forum

Pnącze zdobyte! :)

Powędrowało do kategorii "ulubionych". Odpalę jutro przy zbiorze ozdób. :)

Powodzenia dzielnie rozświetlającym mroki tego eventu! :D

robins71, AngelGina oraz miwi45 lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.