Opinie Legenda Wikingów XVI

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 20 maja 2026.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Eviana

Eviana Team Leader Team Farmerama PL

Witajcie Farmerzy,

Ingrid powraca ze swoim celnym okiem i niezawodnym toporem! Pomóż jej trafić w sam środek i wygraj mocarne nagrody godne wikinga!

Czwartek, 21.05.2026, godz. 14:00

Środa, 27.05.2026, godz. 22:00

Pozdrawiamy,

Zastrzegamy sobie prawo do edytowania tego wątku w przypadku, kiedy Community Manager prześle nam informacje na temat zmian lub uzupełnień.

hiacynta i Aisha1969 lubią to.
  2. Makowiska

Makowiska Półbóstwo forum

Co dwa dni 400% z przedmiotów ozdobnych piechotą nie chodzi. Trzeba event robić.

3. LaDy-DaGa

LaDy-DaGa Zaawansowany

a ja nie będę burzyć wszystkich drzew w kryształowych wodospadach ...za dużo zachodu ..hamaczek ...chyba że zmienią pole do siewu

4. elcia1951

elcia1951 Stały bywalec

ja też odpuszczam..kryształowe mi nie pasują

5. Yabolek

Yabolek Nadzorca forum

Na całość potrzeba:
    7325 ewentówki / 25 bulionów + 1 gratis na start
    475 wylotek
    16 zbiorów z cmj

6. .dorotka01.

.dorotka01. Cesarz forum

Dziękuję za wyliczenia muszę przestawić wszystko co tam mam ale to nic do wieczora przestawię

7. Yabolek

Yabolek Nadzorca forum

Na razie nic nie ruszam na wodospadach i nie wiem czy będę robić.

Możliwe choć niekonieczne.
    Wniosek (pytanie) o zmianę obszaru już jest: farmerama.de

Chyba jak większość graczy, na wodospadach mam drzewkowy mega mix, paszowe, nowości, magazyny itd,itp. Myśl o odbudowywaniu wszystkiego, zniechęca mnie do robienia tego ewentu.

8. klonek68

klonek68 Generał forum

Dla mnie kryształowe pasują ...ale całe Baha nie stanowi problemu do siania ewentówki;) dostosuje się

9. lolek55

lolek55 Nadzorca forum

mam 15 gałązek wikingów to 16 mnie nie zbawi.:p:p:p

hiacynta i Aisha1969 lubią to.
  10. oskitom

oskitom Aktywny autor

Dla mnie Kryształowe odpada, za dużo przebudowy. Nie mogli zrobić na Dzikiej Łące lub w Lesie Tropikalnym?

11. Yabolek

Yabolek Nadzorca forum

Nie mogli. Na wymienionych przez Ciebie obszarach trwa ewent "Szlaki polnego kwiatu"
    Najrozsądniej to jakby wybrali leśną polanę lub pole akcji (pst-pole specjalnej troski). Nie dlatego że mi bardziej odpowiada (choć to prawda) tylko że pozostałe wolne obszary czyli kryształowe wodospady i grzybowy las wymagają odblokowania. A to nie jest takie hop-siup i nie wszyscy gracze będą mogli skończyć ten ewent.

12. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Leśna polana bylaby najrozsądniejsza ale oni chyba chcieli dać coś na Bahama. I tak to jest event "poboczny" bo nadal trwają Szlaki. Jak ktoś nie ma wodospadów - trudno, nie zrobi. Żeby odblokować bahama też trzeba mieć odpowiedni poziom. Jak traktuje ten event jako dodatek. Po prostu nie jest dla wszystkich.

Ja mam tam tylko Ablicję jedwabistą, która mi rodzi owoce do Dożynek. Posadzilam tam las tuż po zeszlorocznych dożynkach, nie problem go usunąć na kilka dni. Więc dla mnie spoko, że tam będzie event

13. oskitom

oskitom Aktywny autor

Faktycznie, masz rację. Tam sianie już skończyłem, więc mi nie wadzi. To np. pole akcji lub Grzybowy las. Albo wszędzie gdzie w danej chwili komu pasuje.

14. bogusiania

bogusiania Hrabia forum

Jeden z moich ulubionych eventów, więc robię. Trochę przemeblowania się zrobi, po skończeniu eventu wszystko wróci do normy :)

15. pbkl

pbkl Półbóstwo forum

Jak mi sie zechce to zwyczajnie wykarczuje zagrody i drzewa i zrobie event. Poki co nie chce mi sie.
    Jakos omijam eventy ostatnio, chyba wystapil przesyt, albo wg mnie nie ma w nich potrzebnych "fantow".

16. mania4691

mania4691 Ekspert forum

Robię dla pnącza.

17. kaska860

kaska860 Wszystkowiedząca wyrocznia

Ja akurat jestem mega zadowolona, że event odbywa się na wyspie. Mogę wszystko wyburzyć raz, dwa i przestawić np. na plantację. Obecny event zrobiłam na dopalaczach w 2 dni. Nie lubię na normalnej farmie, bo trzeba itemy ściągać.

18. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Mam nadzieję,że nie zmienią pola na event. Wprawdzie na wodospadach mam drzewa i trochę itemów ale mam też premium więc to żaden problem

19. szary_ludzik

szary_ludzik Hrabia forum

Bardzo dużo itemów do złapania !
    Większości nie kojarzę, czy to nowe, czy z poprzednich edycji?
    Ja lubię moją ślepą gąskę.
    Ten jej zapał i pewność siebie godne pozazdroszczenia.
    Gorzej z wynikami. :)
    Kolejne % pnącze trzeba złapać !
    Ciewake jak z wylotkami będzie...

20. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

A jaki to problem z polaną? Wystarczy zapisać aktualne ustawienie na Kryształowych i potem jednym kliknięciem je odtworzyć. Też mam tam drzewa, szkoda będzie je usunąć, ale skoro mus taki jest.... to jest. Po co robić problem tam, gdzie go nie ma? Event oczywiście robię.