Opinie Legenda wikingów XIV

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 6 listopada 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Eviana

Eviana Team Leader Team Farmerama PL

Witajcie Farmerzy!

Ingrid powraca i chętnie przyjmie twój topór! Pomóż jej trafiać w sam środek i wygraj nagrody ciężkie jak życie wikinga!

Czwartek, 07.11.2024, godz. 14:00

Środa, 13.11.2024, godz. 22:00

Pozdrawiamy,

Zastrzegamy sobie prawo do edytowania tego wątku w przypadku, kiedy Community Manager prześle nam informacje na temat zmian lub uzupełnień.

2. Flipkowo

Flipkowo Naśladowca mistrzów

buu, brak komentarzy???

3. lidia1963

lidia1963 Stary wyjadacz

dzieki tym farmerom co robiąewent w jeden dzien ,bedziemy siac duzo roslin bo na ukrecenie potrzeba 1300 roslin a wczesniej było 835 a jeszcze wczesniej 805. I po co sie chwalicie barany ( baran to zwierze

4. kudlaty147

kudlaty147 Fanatyk forum

5. klonek68

klonek68 Hrabia forum

Co za nagrody, rewelacja :eek::cry:gdyby nie ulepszenia willi mariachi i Piccolo to dałbym sobie spokój a tak to trzeba porzucać siekierką ;)

Ostatnie edytowanie: 6 listopada 2024
  6. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Jest to "trochę" wybiórcza informacja. Pominęłaś fakt, że teraz na zapełnienie paska postępu potrzebne jest 20 gier, a nie 31 jak w poprzedniej edycji. Finalnie wychodzi niemal to samo jeśli chodzi o liczbę roślin eventowych - teraz potrzeba ich o 350 szt. mniej.

7. klonek68

klonek68 Hrabia forum

Lidia owieczko /to też zwierze/ wiem że są środki aby to robić dłużej ....ale to natura i owczy pęd do nagródxD;).Powodzenia

8. MaraAcoma

MaraAcoma Komandor forum

To nie jest wina fermerów . Z każdą edycją BP zwiększa liczbę roślin potrzebnych do wykonania rzutu. I nie obrażaj ludzi za to , że im się udało zrobić szybko, a Tobie nie.

9. mania4691

mania4691 Stały bywalec

Każdy orze , jak może. To chyba dobrze?

10. Pryku

Pryku Baron forum

Jak sie nie ma czasu, a sa zasoby to logiczne ze po to sie gra aby skonczyc... Troche nie rozumiem tych pretensji no ale dobra. Sam mam troche szarych pnacz no i trudno sie mowi

11. Yabolek

Yabolek Wyjątkowy talent

Poprzednich toporków nie robiłem bo było nędza pnącze.
    Nie będę sobie zaśmiecał pnącza takim czymś i nie skusi mnie do tego piccolo sprytnie wstawiony na końcu. Poprzednio było tak samo.
    Jedynie ulepszenia "villa mariachi" sa godne rozważenia.
    I nie mam absolutnie pretensji. Takie marne eventy mi pasują (np Wielka uczta IV), można trochę odpocząć od rozsiewów, pryskania, pilnowania zbiorów.

12. pbkl

pbkl Nadzorca forum

Ja jak zawsze troszke podlubie. Lubie siekierka porzucac. Mam tylko glowna wolna, wiec aby kuponiki zgarnac, willa mnie nie obchodzi a jak uzbieram na cos jeszcze to sobie kupie. Sianie tylko na wodzie i zwyklym nawozie.

Pnacze slabe i byle jaki czas.
    Niedawno kupilam pnacze dajace co 12h taka skrzynie.

Ostatnie edytowanie: 6 listopada 2024
  13. lidia1963

lidia1963 Stary wyjadacz

zawsze koncze ewent ,jak chcesz wiedziec

14. Makowiska

Makowiska Koneser forum

Siekierką porzucam, bo lubię ten event. Skończę to skończę, a jak nie to świat się nie zawali. Pozdrawiam grających i tych na hamakach.
    Uśmiechnij się, dzisiaj, jutro będzie dobry dzień.

15. 22vader

22vader Naśladowca mistrzów

Póki co jestem bardziej na nie z eventem. W dodatku nienawidzę minigier gdzie gra rolę tylko i wyłącznie losowość

16. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

robię,już oczami wykupiłam sklepikxD:D

17. *dzuga*

*dzuga* Komisarz forum

z czystą przyjemnością odpuszczę moją najmniej ulubioną gierkę;)

hiacynta, bogusiania oraz Makowiska lubią to.
  18. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Wiedziałem, że jak wezmę pakiet willi, to będę musiał 'nawozowe' ewenty robić.
    Chociaż...

Itemy 'Atak z zaskoczenia' i 'Mistrzowie szkutnictwa' dają po 100%PD co dwa dni.
    Wychodzi 50% dziennie.
    Itemy 1x2, to właściwie mogą podmienić 'małpy' na wybiegu (35% PD).
    Tyle że małpy co 12h, a w perspektywie mroczne itemy zbierane właśnie co 12h.
    No nie wiem.
    Ale niechby.

Dwa dodatkowe itemy kosztują 450 GT.

20 gier nie daje wiele szans na 'oczka'.
    Zakładając najniższe trafienia w 4 i 5 rzucie (10 GT) mam 200 GT za gry.
    250 musi być z pierwszych trafień.
    Trzeba by mieć środek w 5,4,3 i 2 rzucie.
    To pewnie będzie problem.

Zakładając średnie rzuty za 15 GT (w 3 rzutach) mam 300 GT za gry.
    Wtedy z pierwszych trafień trzeba mieć środek w 5, 4 i 3 rzucie.
    Też wątpliwa sprawa.
    BP na pewno ma to dobrze policzone.
    I wątpię aby wielu graczom udało się osiągnąć powyższe w 20 grach.
    Takie to kolejne pozorne ulepszenie jakim jest zmniejszenie ilości gier, zafundowało BP.
    A każda dodatkowa gra wymaga więcej badyla niż w poprzednich edycjach.
    Także ogólna ilość badyla i wylotek podobna do poprzednich edycji jest złudna.
    Brawo dla 'magików' z BP.

Rozsieję, może nawet wysieję.
    Zobaczę.
    1 gra darmowa, czyli na 19 trzeba wysiać.

19 x 1.300 = 24.700 różeniec górski
    19 x 72 = 1.368 róg do picia

20 zbiorów x 1.212 = 24.240 + 460 z rozsiewu.
    Rozsiew ładnie wyjdzie na dużych z CMJ, bez śmigieł.
    10 x 7 (I) = 70 x 7 (II) = 490

Badyl (5:30) z wodą i nawozem rośnie 3:58.
    Wysiać da się na pieszo, pytanie jak będą sypać wylotki.
    Podstawa raczej na luzie, ale cokolwiek więcej może być problemem.
    Raz, że wysianie na ponad 20 gier (nawet niewielkie) na bank będzie wymagać dopalaczy.
    Jeden zbiór z dwóch łąk nie styka na ukręcenie bulionu.
    Dwa, że dzięki zmianie ilości składowych, zmniejszyła się ilość gier, a przez to szansa na trafienie środków w 1 i 2 rzucie.
    Może nawet i w 3 rzucie.

Zrobię bez spiny, tylko dla nakładek willi.
    Nazbieram GT na dodatkowe itemy, to dobrze.
    Nie nazbieram, to mogę mieć szare pnącze, o ile będzie mi się kalkulowało wymienić "Małpie obroty' na powyższe dwa itemy.

Jak widać zmiana ilościowa składników bulionu nie jest spowodowana kończeniem ewentu w pierwszym dniu.
    Ogólna ilość się w zasadzie się nie zmieniła.
    Za to mocno zmniejszyła się ilość gier z tych zasobów, a co za tym idzie zmniejszyły się szanse na dodatkowe nagrody.
    Tu bym szukał przyczyn zmian, a nie w szybkości kończenia ewentów.

Życzę jak najwięcej 'dych'.

19. Yabolek

Yabolek Wyjątkowy talent

Idealnie, optymalnie
    (I) 10*7=70 (II) 56*7=392

70-56+392=406

Zawsze parę kropelek zaoszczędzone ;)

20. ShaGGy778

ShaGGy778 Książę forum

Nagrody może nie powalają, ale skoro poprzednim razem Ingrid obdarowała mnie florenowcem z piccolo, to głównie z sentymentu nie sprawię jej przykrości i trochę tym toporkiem porzucam ;) Teraz będzie o wiele trudniej zrobić ciekawe zakupy w sklepie przez tą mniejszą ilość gier, ale to już ile się uda, może polecę minimalistycznie tylko po pnącze z itemami. ;)