Opinie Legenda Helgrid

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 23 października 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. dantic3

dantic3 Chodząca legenda forum

skończone szłam na oslep :) :D początki wydawały sie trudne a pózniej juz poszło

2. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

no myślałam o Tobie:D czy skończyłaś, czy zasnęłaś jak ja w niejednej komnacie ;)- super
    Też w końcu klucze dostałam i byłam wszędzie gdzie się dało ale - no niestety jakieś ale musi być :p - mimo pomocy graczy, map i poradnika, jednak większość błądzi i wcale się nie dziwię.
    Te przejścia w niektórych komnatach, są mało co widoczne, ktoś już tu pisał, że powinny być jakoś podświetlone czy coś, bo niektórych naprawdę nie było widać i wielu graczy miało z tym problem.
    Ja dodam jeszcze jedno ale - byłam wszędzie kluczykami pootwierałam drzwi, gierki zdawać się rozegrałam wszystkie, wchodzę do ostatniej komnaty, otwieram, gram a raczej już na oślep w te baloniki strzelam:p bo ileż można, jak w 1 gierce zdarzyło się że, przez ponad 10 min leciały same robale w dodatku w żółwim tempie- dramat i zadowolona, że skończyłam, czekam na Gratulacje a tu nic, wchodzę w mapkę na dole ekranu - no wszędzie byłam wszystko otwarte, ale gdzieś jednak jednej gierki nie rozegrałam- i tu: bądź mądrym i pisz wiersze i szukaj teraz gdzie:p- i znowu spacerek po lochach.
    Niby fajna mechanika, ale za dużo tego trochę.
    Całe szczęście że jednak Gratulacje dostałam więc wiem, że byłam wszędzie :)
    bo na mapie w grze ich nie ma tych znaczków, ale mamy pomoc w poradniku, te znaczki, to są itemy - czyli np. w komnacie: 15 masz 2 itemy do zgarnięcia, a że prócz kluczy, potrzebne są też kamienie: Rubin, Szafir i Nefryt - to na tej mapce z poradnika, są zaznaczone te kamienie na czerwono, zielono i niebiesko, gdzie się znajdują i gdzie są wymagane. Ja nie zwracałam na to uwagi, bo i tak zamierzałam zrobić całość, ale jakby chciał wybrać co się chce z labiryntu i wyjść, to może, to komuś ułatwiło event.

Mnie to ciągle brakowało kluczy, bo robiłam na bieżąco, więc dla mnie najlepsza była tabelka a potem mapa ;)

3. Aisha1969

Aisha1969 Ambasador forum

pnącze odpalone jeszcze muszę zrobić 3 klucze i wejść do komnat24/27 zaliczyć pikolaka , ostatni item za 2h zbiór ostatniego badyla i finito xD

4. dantic3

dantic3 Chodząca legenda forum

naprawde :Dmoze to mi pomogło mnie zmyliły te kamienie nawet nie wiedziałam ze tam drzwi są i dlatego kreciłam sie w kółkoxD z tej mapy to nic nie rozumiałam więc wybrałam sie na oslep bez latarki :D a se mysle zrobie to zrobie nie to trudno ale jak odkryłam te kamienie to juz gładko poszło :)
    błądziłas jak w loszku u Lwa :D najwazniejsze ze gratulacje mamy :D

5. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

Czy tak bedzie lepiej 8),idziemy najpierw czarnymi strzałkami,póżniej czerwonymi,następnie brązowymi i na koniec żółte 8)

No lepiej już nie potrafie :cry:

nie piszę już gdzie są kamienie bo idąc tymi sciezkami po drodze zdobywamy kamyczki kolorowe do otwarcia drzwi.

6. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

agatarolnik64 - Twój post z samym cytatem usunęłam.

Eventu i nowej mechaniki tak się wystraszyłam, że labirynty przeszłam w sobotę wieczorem.

Ostatnie edytowanie: 28 października 2024
  7. andrzejmila

andrzejmila Czeladnik forum

Nie ukrywam, że event dziwny, brakuje informacji, które komnaty zostały otwarte. Dzięki mapie jakoś sobie poradziłam, ale ogólnie zbyt dużo czasu zabiera przemieszczanie się pomiędzy komnatami. W dalszym ciągu brakuje mi do otworzenia jednej skrzyni. Przeszłam już wszystko i nie mam pojęcia gdzie nie odebrałam nagrody.

8. MOD_Zła

Dziękuję za piękne tłumaczenie, jak to rozegrać. Przyznam się, że ja tak nie potrafię.

Z mapą i labiryntem sobie poradziłam.
    Miała dwa momenty, kiedy poczułam odrobine irytacji (i ulgę, że strzelanie zostawiłam sobie na wolny wieczór). Były to gierki, kiedy wylatywały same balony z robalami. Trochę za dużo czasu zabierały, zanim poletka rozkwitły na dobre.

9. alekar

alekar Chodząca legenda forum

Cały czas sieję i robię klucze, ale gry jeszcze nie zaczęłam. Nie mam pojęcia o co chodzi w tej grze.
    Tak, wiem, trzeba chodzić po tych lochach, ale nie wiem jak, po co i dlaczego-.-
    Chyba odpuszczę sobie ten event.

Zaczęłam i już wszystko jasne :p

10. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

nie odpuszczaj,masz rozrysowane jak iść,miej otwarty post 345 i sprawdzaj sobie na swojej mapie lochu gdzie jesteś i w która stronę iść,w kazdej komnacie sa do rozegrania gierki,musisz pamietać,że beczki z zieloną zawartością cofają już nawodnione pole,więc balony strącasz na kamieniach a nie na polach,pamietaj też,że jak zleci kłodka ze skrzyni to trzeba odebrać nagrodę i pojawia się pytanie czy chcesz ta nagrodę ,klikasz na tak i skrzynia się otwiera.To samo jest z gierkami,zostaje zadane pytanie czy chcesz rozegrac grę ,klikasz na tak i zaczynasz grać.
    Idzie się przyzwyczaić do tych gierek i lochów ;)

11. twardy81

twardy81 Naśladowca mistrzów

12. ShaGGy778

ShaGGy778 Książę forum

Naprawdę świetna robota! Bardzo doceniam (i mam nadzieję, że inni też) jak starasz się pomóc w zrozumieniu tej nowej mechaniki, chylę czoła. ;)

13. MiszkaM

MiszkaM Ekspert forum

Jeszcze 6 kluczy i koniec. Mnie się taka mechanika podoba. Fajna jest ramka z licznikiem ile zrobione ile zostało, dzięki temu nic się nie przeoczy. Tylko ta nieszczęsna chmurka przy strzelaniu! zdecydowanie do poprawki.

14. siasia48

siasia48 Stały bywalec

Dzięki SMOD Atena za pomoc, "łopata" pomogła i w końcu załapałam związek między planszą a schematami i dalej już poszło. Pnącze mam, jeszcze tylko 4 klucze i koniec tego mimo wszystko dość skomplikowanego ewentu.

15. MOD_Zła

Na chmurkę przy strzelaniuvpomaga klikanie w tym miejscu: upload_2024-10-28_22-48-45.png

16. MiszkaM

MiszkaM Ekspert forum

Sprawdzę jutro:))

hiacynta, Makowiska oraz bogusiania lubią to.
  17. bogusiania

bogusiania Komisarz forum

Przez 2 dni męczyłam i ...przeszłam cały labirynt. Oczywiście dzięki wspaniałej -mala159- - wielkie dzięki za wspaniałe rozpiski, naprowadzania, cenne i bezcenne porady. Za wielkie serce i jeszcze większą cierpliwość :) Najpierw męczyłam się z wyjściem z komnaty 22, nie doczytałam, gdzie to niewidzialne przejście do następnej komnaty. Z początku bardzo długo błądziłam po wielu komnatach, po omacku, już miałam rezygnować z gry, nawet patrzenie na mapę nic mi nie mówiło. Drugiego dnia mnie olśniło, gdzie te przejścia i że to takie proste. Ale proste nie było, bo czasami dobrze naciskałam wyjście, a znalazłam się gdzie indziej. Z gierkami problemów nie było, nawet nie zważałam na te wiaderka ze szkodnikami. Myślę, że ćwiczenie czyni mistrza i więcej eventów z taką mechaniką, a uda się opanować i polubić grę bezbłędnie. Mam jednak 2 problemy - z portalami i ilością kluczy. Po co te portale, co one dają, przecież i tak trzeba przejść przez wszystkie komnaty. I na przykład chcę poćwiczyć i przechodzę z pola 18 do góry - i ląduję w polu 1o. Dlaczego, wcale tam nie chciałam być ! Próbowałam przejść z pola 10 po kolei do pola 22 - i sytuacja się powtórzyła, znów mnie przeniosło gdzie indziej, do pola 26 :( Druga sprawa - ilość kluczy, potrzebna do otwarcia przejścia. Na mapie widnieją inne liczby, a w tabelce podane są inne. I tak nie pojmę, mniejsza z tym. Ważne, że rano skończyłam event i nawet polubiłam. Powodzenia jeszcze zmagającym się z mrocznymi komnatami, a tym, którzy skończyli, gratulacje :)

18. bogusiak80

bogusiak80 Fanatyk forum

Mnie się event podobał i skończyłam w sobotę.Korzystałam z mapy /gdzie jest bardzo,bardzo pomocna/ i FAQ ile kluczy potrzebuję.Inwazję robali przetrwałam nie strzelając do nich ,zostawiałam wolne pierwsze pola i na nie spadały same.Dla mnie dobra zabawa w tym evencie.Gratulacje dla tych co ukończyli ,powodzenia dla błądzących jeszcze po lochach.

Ostatnie edytowanie: 29 października 2024
  19. Makowiska

Makowiska Zaawansowany

No i na koniec eventu większość graczy zadowolona. Wszystko co nowe na początku jest trudne. Pierwsze koty za płoty. :)

20. lolek55

lolek55 Hrabia forum

ja nie rozumiem mapy, wchodzę w różne portale w różnej kolejności i nic nowego nie mogę otworzyć. Do bani i .....,.Gierek mam 10 i 25 kluczy zrobionych we młynie, Jak zdobyć szafir?

bogusiania i hiacynta lubią to.