Opinie Legenda Helgrid

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 23 października 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Makowiska

Makowiska Zaawansowany

Event zrobiłam i w nagrodę poszłam do lasu na spacer. Wróciłam z siatką maślaków.

2. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

Powiem tak,jak dla mnie starszej pani event powinien sprawiać wiele problemów i kłopotów,ale wchodząc do gry od razu ,ta wiedzmą pochodziłam popatrzyłam co jest grane co ona może,że może sobie biegac po tych kaflach,zobaczyłam przy rozgrywaniu gier ,że po prawej stronie na dole jest czerwone kółko-a do czego ono jest -no właśnie do strzelania w te balony a nie strzelanie wiedzma -jak na poczatku robiłam.
    Wiadomo,że ja jesli robię event to w miarę szybko -dlatego dzieliłam się spostrzeżeniami.Pisałam w miarę dokładnie co i jak,czytać ,czytać nasze wypociny,naprawdę wtedy jest duzo lżej .

Widać ten event był dla mnie -emerytki-i proszę o wiecej :)

3. Lenka6711

Lenka6711 Zaawansowany

o_Ooo, no widzisz. Ty wolisz labirynty, inni wolą latać:) Ty nie rozumiesz latania, ktoś nie może ogarnąć komnat. Trzeba mieć cierpliwość do Wszystkich;)
    ----------------------------------------------------
    Event skończony jakiś czas temu, ale
    Ja rozumieM:)

Powodzenia Wszystkim i, naprawdę warto poczytać cały temat i w osobnej karcie mieć otwarte FAQ;)

4. rysio

rysio Generał forum

skonczylem, ale event uwazam za nudny i niestety kolejny100% steowany przez BP
    innymi slowy nie mozna o niczym decdowac, wszystko tzreba robic wg z gory ustalonej sciezki
    Zero kombinowania i zero dreszczka

5. hapsak89

hapsak89 Wyjątkowy talent

Niezapominajka spisała się na medal, 133 pyłki z całej głównej farmy. Labirynty ogarnięte w całości:D Szybko, łatwo i przyjemnie;)

6. ania5757

ania5757 Baron forum

czytalam ogladalam niestety nie ogarniam
    jezeli chce zrobic calosc to rozumiem ze potrzebuje 44 klucze
    a pozniej chodze po komnatach
    zaczynam od 22 a pozniej ktore po kolei?

hiacynta i nikolabln lubią to.
  7. -mala159-

idziesz w górę do komnaty 18 ,póżniej w górę do 12 potem w bok prawy do 13 w bok prawy do 14 -item z 14 wracasz do 13 i idziesz w dól do 19 -niebieski kamien

8. bona53

bona53 Wyjątkowy talent

Skończyłam,krótko przed końcem zajarzyłam jak to działa.Hahahaha...... dobre.xDxDxD

9. nikolabln

nikolabln Chodząca legenda forum

Poszłam swoją drogą bez mapy i też doszłam do celu,event skończony.

10. ania5757

ania5757 Baron forum

dziekuje

11. [andy74]

[andy74] Młodszy ekspert

Bardzo fajny event ale już przeszedł do historii.

12. klonek68

klonek68 Hrabia forum

I to jest nagrodaxD Maślaki są ok tylko to czyszczenie;)xD

13. nikolabln

nikolabln Chodząca legenda forum

Z piccolo święto świateł a z Ts-ów nic ciekawego.

14. marynia53

marynia53 Cesarz forum

kto mi łopatologicznie wytłumaczy jak grać w mini grę?:cry::(

nikolabln i hiacynta lubią to.
  15. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Wszystko jest opisane i pokazane na filmiku z poradnika:

• minigry - ich pomyślne rozegranie daje dostęp do nagród znajdujących się w danej komnacie. Mają różny poziom trudności. W powyższym filmie pokazano łatwiejsze gry, poniżej przykład trudniejszej:

Rozpoczynacie minigrę stając na różowej płytce:

Waszym zadaniem jest nawadnianie pustych poletek, dopóki nie wyrosną na nich rośliny. Wiaderka z wodą są unoszone przez 1, 2 lub 3 baloniki. Strzelacie do nich klikając dowolne miejsce na planszy. Woda jest wylewana na poletko, nad którym pękł ostatni z baloników. Jeśli baloniki nie zostaną zestrzelone, pękają samoczynnie nad końcowym poletkiem. Wiaderka mogą być małe lub duże. Wylanie na poletko wody z dużego wiaderka daje taki efekt jak z 2 małych.
    Żeby strzelać klikasz po prostu myszką nad poletkami.

16. -mala159-

błąd nie to ,że nie rozumię latania,tylko dla mnie góra-dół,podwajanie nagród,nie nawidzę takich eventów i nie robię- proste.
    Ja zawsze patrzę co jest w evencie do zdobycia i czy chce mi się robić,wiele eventów opuszczam i nawet takie co lubię mechanikę,wiele,robię częściówki -tak jak ten.Mogłam zrobić całość a poprzestałam na zdobyciu 5 itemów :p

Marynia wchodzisz do komnaty,stajesz na fioletowym jak dla mnie(daltonistka)kaflu ,zaznaczasz w pytaniu -TAK i rozpoczynasz minigierkę.
    Po prawej stronie na dole masz czerwone kółko-najeżdzasz myszą na to kółko i strzelasz jak pokażą się balony,strzelasz jak się pokażą nad pustym polem,jak się pokaże na kamieniu to czekasz aż przejdzie na pole,ostatnie pole/pola przy samej wiedzmie już nie strzelasz bo balony same pękają i nawadniają ;).Pamiętaj,że po rozegranej grze spada kłódka ze skrzyni,kierujesz wiedzmę na skrzynie i odbierasz nagrodę też potwierdzając -Tak .

EDIT:

info dla tych co zbierają klucze i na sam koniec rozgrywaja gierki,przechodząc z komnaty 22 do 18 czyli w górę,na pierwszej gierce trzeba uważać bo tu pojawiają sie w beczkach zielone robaczki,które trza strącić nad...nad kamieniem-pojawia sie ich troszkę.Jak balon zostanie stracony nad polem gdzie nawadnialismy to w sumie cofamy się i trzeba dłuzej podlewać to pole.Na obrazie własnie wiedzma stoi na tym kaflu (gra już rozegrana)

w sumie są tylko dwa pola do nawodnienia ale robaki pojawiaja się w beczkach jedno po drugim :( i strącamy balony nad kamieniem czyli jak balon jest w środku między kwiatami

Ostatnie edytowanie: 28 października 2024
  17. hiacynta

hiacynta Wszystkowiedząca wyrocznia

No właśnie, Ty zawsze potrafisz zmobilizować człowieka, dzięki za wiarę we mnie. W takim razie wracamy do skrzynek (od jutra). Pozdrawiam.

Zgadza się, kartka na boku to też pomoc, ale prościej było otworzyć mapę, aby sprawdzić w którym znajduje się miejscu i tam widać jakich jeszcze nie odblokowało się drzwi i w którym kierunku trzeba się udać aby je otworzyć. Jak już zaskoczyłam i, gra zrobiła się bardzo prosta:)

Twoje posty połączyłam, korzystaj proszę z opcji Edytuj jeśli chcesz coś dopisać,
    SMOD_Atena

Ostatnio edytowane przez moderatora: 28 października 2024
  18. malgosia355

malgosia355 Komandor forum

Mini gre zrobiłam dalej nie mam pojęcia co i jak ...czytam wasze rady ale ruszyć nijak nie mogę... :) czyli kończę ...

19. -mala159-

a w którym miejscu jesteś,może podpowiemy gdzie dalej iść.Masz klucze na wszystko ?
    Jesli zrobiłas pierwszą mini grę to znaczy,że jestes w komnacie 22,trzeba iść do góry -posrodku jest wejście do komnaty 18-jak tam wykonasz gierki to znowu posrodku tej komanty u góry jest wejście do komnaty 12,póżniej idziesz w prawy bok do komnart 13,żeby ją otworzyc trzeba mieć klucze.

20. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Wyprodukuj w młynie klucze do lochu i idź w górę, albo w prawo czy w lewo, tam gdzie będziesz miała otwarte przejście lub drzwi do odblokowania za pomocą kluczy.

Zerknij na mapę, na niej wszystko widać:

Białym kolorem ponumerowano komnaty, zielonym - drzwi, które wymagają odblokowania. Dla ułatwienia oznaczono pomieszczenia, w których znajduje się pnącze, itemy oraz klejnoty (szafir, nefryt i rubin). Ikonkami klejnotów oznaczono również drzwi, do odblokowania których są one potrzebne.