Opinie Lato wraków

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 14 lipca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. alekar

alekar Chodząca legenda forum

no proszę, poszłas jak burza... gratulacje :D

Ja zbieram robaczki i powolutku idę w stronę pnącza... przede mna kolejna noc czuwania przy mamie, więc sieję grykę i przygotowuję na kompie materiały do pracy...
    Pnącze zdobędę, a itemy ? Zobaczymy, może w końcu sypnie robaczkami i na mojej farmie

2. 11eveline

11eveline Książę forum

Event ukończony 100%. podsumowując - był trochę nudny. Tylko sianie, sianie , sianie. Z tajemniczych dostałam: dąb xxl, jabłoń xxl, dereń i japońskie wiśniowe xl, klatka dla papug ++ i tamaryndowiec xxl i xl, amherstia xxl, grejfrut i 2 x wampee. Tego ostatniego nie miałam.:)

Ostatnie edytowanie: 19 lipca 2016
  3. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

Mam pnącze:D Teraz znowu sieję cebulę bo nie przewiduję nocnej pobudki.;)Zbiorę jeszcze coś fajnego może:music:Na razie mam 60 procent:D

4. ogi70

ogi70 Stały bywalec

Witam.
    Evencik zakończyłem na 74%.
    Strategii na niego nie miałem, no bo po co strategia kiedy się ma pnącze kasztanowe i dużo SN.
    Może się wydawać że to przejaw pychy, ale nie, takie są po prostu realia.
    Nie wynikają one z moich umiejętność a głównie z beznadziejności poczynań ze strony BP.

Co by nie robili i jakiego kitu by nie wciskali młodym graczom o balansie, to nie uda się zniwelować różnic pomiędzy posiadaczami wyżej wymienionych dóbr a osobami które ich nie posiadają.
    Jeśli chodzi o obecny event to młodzi gracze powinni się zastanowić nad sensem jego robienia, gdyż jest on dla nich kompletnie nieopłacalny. W trakcie jego trwania lepiej siać towar na handel niż bawić się w uprawę gryki, a zarobić na targu można dużo więcej niż w czasie kiedy eventu nie ma...

Nie płyńcie z nurtem, bo to Wam się po prostu nie opłaca...

Ostatnie edytowanie: 19 lipca 2016
  5. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

kurcze nie szłam za Tobą i do pnącza mam jeszcze spory kawałek ale ja ten event to z doskoku robię 2 zbiory na dobę :D w lasach po deszczach grzyby rosną więc wolę grzybków szukać bez robaczków

na farmie robale są gorzej z gryką ale spoko zdążyć powinnam do pnącza :) - robię w sumie tylko dlatego że mam już sporo szarych chmurek i dziur na farmerskim niebie

6. peterek_w

peterek_w Nadzorca forum

Event naprawdę da się ukończyć bez pomocy SN oraz kasztanka - sam zużyłem trochę SN na rozsiew (nie pamiętam, czy na jeden, czy dwa), a tak to po prostu sieję systematycznie - w dzień grykę, na noc cebula. I jakoś się kula do przodu, 6 karm do pnącza ;)

Oczywiście, że żałuję, że nie mam drzew nawozowych czy kasztanka - ale serio, zrobienie tego eventu do pnącza nie jest takie trudne, wystarczy odrobina taktyki i może trochę szczęścia. CMJ można kupić na targu albo poprosić na forum, puchary każdy może ulepszyć, a runę żywa legenda też można odkryć (sam jej nie mam odkrytej, brakuje mi 282 gwiazdki, więc trochę poczekam jeszcze :p Ale w końcu odkryłem do niej drogę!). Identycznie ze szklarnią - bardzo przydatna rzecz. To tyle od takiego gracza średniaka, który może to ocenić z tej "gorszej" perspektywy. Czy jestem jakiś specjalny, że zdobędę pnącze jutro rano? Oceńcie sami, nie do mnie należy ta powinność :p

7. .dorotka01.

.dorotka01. Cesarz forum

Witam ivencik skończony na 70% pnącze działa jeszcze mam 3264 gryki na stanie więc coś tam zgarnę ale nie bardzo mam co bo po drodze zbierałam wszystkie ciekawe fanty miłego dnia Wam życzę i dużo robaków gratuluje tym co skończyli i powodzenia tym co jeszcze walczą,a ivent skończyłam nie używając kasztanka SN poszedł tylko na trzy rozsiewy na początku

8. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Pełna zgoda.
    Ale tak z ciekawości spytam: widzisz jakieś rozwiązanie tej patowej sytuacji, w jaką firma sama się nieopatrznie wpakowała...?
    Bo ja widzę dwa, równie niedobre:
    - albo poważne ograniczenie dostępności eventów/stopniowalność trudności zależnie od poziomu (co zniechęci tych "młodszych"),
    - albo likwidacja bonusów zdobytych kiedyś przez tych "starszych" (co w mojej ocenie równałoby się śmierci gry).
    Co o tym sądzisz...?

9. Frytka2012

Frytka2012 Komandor forum

Witam ranne duszki;)
    ewent, hmm, 60%, ale wlasnie pnacze wpadloxD, dzieki tabelce :)
    teraz itemy, jak jeszcze sie da, mam tylko " nurkowanie", moze pozostale tez jeszcze wpadna;),

powodzenia walczacym, i milego dzionka;)

10. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Moje 100% = 69% i więcej nie będzie:) 69% to zdobyte absolutnie wszystko oprócz nadliczbowych (starych i nowych) itemów oraz PD/SG/TPD leżących poza moją ścieżką. To nie był event wymagający użycia kasztanka, no chyba, że kogoś poniosła ułańska fantazja i zrobił 100%:D No ale w sumie ta gra jest po to, aby robić to na co ma się ochotę, a nie tylko to co się "opłaca"

11. .Bogumiła.

.Bogumiła. Cesarz forum

pnącze działa ,zagródki ,drzewka ,kupony zdobyte czyli najcenniejsze nagrody .Event zrobiony na 57% bez kasztanka. Uważam że można zrobić dla wszystkich .

12. Świerszczu86

Świerszczu86 Forumowy żółtodziób

mam problem, bo nie moge nic odblokowac, mam karme dla ryb a wszedzie pokazuja mi sie kłódki.

skaliwa lubi to.
  13. toDzasta

toDzasta Komandor forum

Bo trzeba robić po kolei nie wybiórczo. Event zaczyna się najbardziej z lewej strony.
    >>TUTAJ<< masz rozkład pól.

14. babydelfi

babydelfi Ambasador forum

nie wiem czy nie ma jakiś problemów w grze, bo u mnie to samo

przeloguję się odkryję dwa pola i na nowo blokada i nie mogę nic odsłonić

15. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

Problemy w grze mam od samego rana, ale nawet nie z samym eventem, ale w ogóle z zalogowaniem i przechodzeniem z pola na pole, kwiatki sie kręcą w nieskończoność, mozna zwariować... A w temacie 63% zrobione, pnacze działa, jeszcze pojedyńcze pola z SP, ZB zostały do odkrycia, jakoś tam dojdę, mam 9 karm dla ryb, a przecież jeszcze te robale z czegoś będą wypadać, gryki mam ponad 4000. Spokojnie do jutra zdobędę, co będę chciała. Fajny event, każdy może robić po swojemu, jak mu pasuje...

Ostatnie edytowanie: 20 lipca 2016
  16. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Na problemy próbujcie zamykania przeglądarki. U mnie w końcu zadziałało i teraz śmiga. Innego pomysłu nie mam...
    Kibicuję wszystkim, aby zdobyli dokładnie to czego chcą:)

17. babydelfi

babydelfi Ambasador forum

mi do pnącza brakuje jeszcze przeszło 200 robali
    muszę je uzbierać dzisiaj, bo jutro z samego rana wyjeżdżam na 4 dni i będę odcięta od farmy

tosia i zonaania2122 lubią to.
  18. Frytka2012

Frytka2012 Komandor forum

ten ewent bardzo muli, gracze nie moga wejsc nawet na farme,
    przydalby sie jakis bonus, prawdaa;),
    ja teraz pozbieram brakujace itemy, jak mi sie tez uda;), bo ziele juz mi uszami wychodzixD

19. .savante.

.savante. Chodząca legenda forum

a ja z rozpędu 85% zrobiłam :p
    co prawda posunęłam się do użycia dopalaczy ;)
    i tak jak pisałam wcześniej, po odblokowaniu czy też zdobyciu rzędu na pnączu, wypadajki zaczęły lepiej czyli częściej wypadać z pól, i śmiem twierdzić, że gdyby nie to, to pewnie bym tych 85% nie miała

to jest tylko taka moja teoria, ale kolejny już raz się sprawdziła 8)

20. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Dzień dobry . :)
    Drzew nawozowych nie mam :sleepy: , kasztanka nie mam :). Nic nie kupiłam . :sleepy: Zrobiłam 70% ewentu , pnącze śmiga ,
    wszystkie nagrody oprócz dodatkowych itemów zdobyte , a jeszcze dobra doba do zakończenia ewentu , więc na upartego
    można jeszcze coś ugrać .:) Można zrobić ewent , nie cały , ale ważniejsze fanty zdobyć jeśli tylko się chce , albo
    ma się czas .:)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.