Kurzy problem

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Laevia, 31 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Laevia

Laevia Młodszy ekspert

Witam,
    chcę podkreślić to, że jestem mega oburzona -.-tym co się stało, a także liczę na pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Otóż dzisiaj koło godziny 19, zalogowałam się na farmerame (oczywiście przez stronę bigpoint.com, bo nie wiedzieć czemu nie mogę się logować przez farmerama.pl), oplewiłam wszystkie swoje pola, zebrałam PD z pnącz oddałam zadania i wylogowałam się z gry. Przeglądnęłam jeszcze kilka innych stron, wyłączyłam przeglądarkę i ku mojemu zdziwieniu ukazało się to:

No nie wierzę... -.-Nie dość, że ustawiło mi coś taką przerażającą tapetę, to jeszcze zamieniło wszystkie ikony. Jeszcze powstrzymywałam się trochę z tym, aby tutaj napisać i szukałam pomocy wśród znajomych, ale nikt nie jest mi wstanie powiedzieć skąd się to wzięło. Resetowałam laptopa dwa razy, próbowałam zmienić w ustawieniach jakieś opcje, uruchomiłam antywirusa, nic nie pomogło. Ja wiem, że wchodząc na wasze strony muszę zaakceptować politykę cookies, ale to już chyba jest całkowicie przesada z Waszej strony. Skoro dzisiaj potraficie wejść na stronę i zmieniać tło i ikony, to może za niedługo będziecie umieli pobierać zdjęcia i dokumenty z moich prywatnych folderów?

Zaznaczam również, że nie korzystałam nigdy z żadnych programów wspomagających grę i jestem całkowicie temu przeciwna, dlatego proszę o wyjaśnienie tego i zaproponowanie jakiegoś sprytnego rozwiązania, bo nie widzi mi się zmienianie tego ręcznie wszystkiego.

Pliki cookies z przeglądarki już wyczyściłam.
    Mimo, że sytuacja jest dosyć zabawna xD(bo nie wykluczam, że mogłam to zwyczajnie ja coś nacisnąć w opcjach, w co szczerze wątpię), ale proszę o potraktowanie mojego problemu poważnie.

Edit: czy nikt nie zna odpowiedzi na mój problem? Zaraz mój laptop zacznie robić ko-ko-ko-ko. xD

Ostatnie edytowanie: 1 kwietnia 2016
    Krzychu2907 i godia17 lubią to.
  2. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Zupełnie nie wiem co zrobiłaś, ale nigdy nie spotkałam się z taką sytuacją. Sprawdź w panelu sterowania czy nie zainstalował się jakiś program.
    Chyba nie wytrzymałabym z tym kilku godzin i czym prędzej przywracała system... Podziwiam :)

3. Laevia

Laevia Młodszy ekspert

Niczego nie instalowałam. Weszłam na standardowe strony: farmerama, onet, facebook. Na jakieś podejrzane nigdy nie wchodzę, no bo teraz to dużo wirusów po internecie krąży. Dzisiaj rano loguje się i problem przez noc nie rozwiązał się. Myślisz, że przywracanie systemu pomoże? Boje się, że skasuje mi to dokumenty z laptopa. :(

xD

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Przywracanie systemu niczego nie kasuje, przywraca się kopia systemu wraz ze wszystkim dokumentami i ustawieniami z dnia, który wybierzesz do przywrócenia.
    Mi to wygląda na wybór tapety wraz z całą jej kompozycja, czyli pulpit, ikony, itd...
    Zanim zaczniesz przywracać system np... na 3 dni wstecz, to spróbuj kliknąć prawym przyciskiem myszy na wolnym miejscu na pulpicie i wybierz opcję " Personalizacja " a następnie wybierz motyw, tło, czy całą kompozycję np... standardowy Windows.

Albo tak jak napisała BA_Czerwona, sprawdź w Panelu sterowania czy nie masz tam jakiegoś nowego programu , zainstalowanego wczoraj. W panelu możesz też zmienić wygląd i personalizację pulpitu.

5. Laevia

Laevia Młodszy ekspert

Personalizacja pozwala mi na wybór tapety i paska startowego. Nic tam nie ma o ikonkach. Przywrócę system i dam wam znać, ale kiepsko to widzę. :/ Wciąż to nie rozwiązuje problemu dlaczego tak się stało.

A może znajdzie się jeszcze ktoś, kto miał podobny problem. :eek:

6. SMOD_Atena

Samo to się nie stało, a raczej u mnie nigdy nic samo się nie dzieje.
    W opcjach Personalizacji masz też do wyboru zmiany ikon, jest tam też opcja, której zaznaczenie zezwala kompozycjom zmianę ikon.
    Nie wiem jakim cudem zmieniła się u Ciebie tapeta wraz z ikonami, dla mnie to niezrozumiałe. Mam jednak nadzieję, że przywrócenie systemu sprzed kilku dni rozwiąże problem.

7. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

zablokuj obrazki z witryny pokazywarka

8. SMOD_Atena

Aniu dziękuję za podpowiedź. Nie wiem co to za witryna i co ma wspólnego z pulpitem, i jego ustawieniami, ale może Autorce to w czymś będzie pomocne.

Laevia, czy udało się przywrócić normalny pulpit ?

9. patrycja9922

patrycja9922 Cesarz forum

Też mam taki problem 8)8)

Laevia lubi to.
  10. SMOD_Atena

patrycja9922, pamiętasz może co zrobiłaś tuż przed pojawieniem się tego problemu ?

11. Laevia

Laevia Młodszy ekspert

Niestety mój laptop dalej kwoka i kwoka. Chyba muszę się z tym pogodzić. Przynajmniej zostałam prawdziwym farmerem. 8)

Udanego dnia Prima Aprilis! :inlove:

Mam nadzieję, że macie chociaż troszkę poczucia humoru!

-nefretete1- i Anhedrea lubią to.
  12. SMOD_Atena

Coś tak czułam, ze to żart z Twojej strony, ale że już wczoraj to jednak mi na żart nie pasowało.

A skoro już się z tym faktem pogodziłaś i pytań w temacie nie masz to również udanych żartów życzę i temat zamykam.

Krzychu2907, -nefretete1- oraz Laevia lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.