Opinie Książki Eleonory II

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 27 maja 2026.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Yabolek

Yabolek Nadzorca forum

Dzięki, dodałem stosowną uwagę odnośnie zmiany ukladanek.

Tym razem zebrałem do kupy rozwiązania obecnego ewentu, z aktualnymi fotkami.

1 - 10
    11 - 20
    21 - 30
    31 - 40
    41 - 46

+ Video od Węgrów

15 - 23

37- 61

1 -36
    37 - 45

Pozdrowienia i podziękowania słać do little-nici wraz z małym prezentem, bo akurat jest okazja. Ja już wysłałem

edit: Dla lepszego wglądu układam rozwiązania w pionie.
    Najszybciej, to wrzucić rozwiązania wybranej planszy do ai i "ułóż pionowo i zachowaj zapis" (chodzi o np. 2x 2-5). Było, nie było, wypada sprawdzić, bo te ej aje różne cuda potrafią stworzyć.
    Wolniej to kopiowanie i wklejenie w kolumnie do notesu.
    W zależności od upodobań w notesie można dokonać edycji, np. powiększyć czcionkę

edit: Dodaję starą wersję rozwiązań Tutaj, na wszelki wypadek.

edit: Właśnie miałem robić 10 według najnowszej wersji, ale patrząc na zdjęcie i studiując ruchy według rozpiski, okazuje się że rozpiska jest błędna. Stara pasuje i jest poprawna.
    10 poprawiona.

Ostatnie edytowanie: 31 maja 2026
  2. jakleci.bozena21

jakleci.bozena21 Koneser forum

czy powtarzajac 61 pozim sa dopisyane wisniowe talary czy tylko jednorazowo

Aisha1969, AngelGina oraz hiacynta lubią to.
  3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Tak, 61 poziom można powtarzać dowolną liczbę razy i otrzymamy:
      • 2 x Wiśniowy talar - za prawidłowe posortowanie książek w wyznaczonym czasie,
      • nagroda pocieszenia 1 x Wiśniowy talar - gdy nie zakończycie gry w czasie (zamyka się wtedy automatycznie) oraz gdy sami zamkniecie minigrę przed jej zakończeniem.
    Uwaga! Nagrody pocieszenia nie są otrzymywane jeśli zamiast zamknięcia minigry, zostanie ona odświeżona.
    Nagrody pocieszenia można zdobywać wielokrotnie na danym poziomie, pozostałe nagrody są jednorazowe.

Aisha1969, twardy81 oraz hiacynta lubią to.
  4. hiacynta

hiacynta Chodząca legenda forum

Został mi ostatni poziom 61, potem powtórki bo muszę uzbierać aż 61 wiśniowych talarów na skrzynkę z bonusami, piccolo i 3 itemy z plusem, wówczas uznam event za zakończony. Ostatecznie mogę zrezygnować z piccolo, ostatnio 2 razy dostałam kijkiem, wcześniej było też byle co więc nie koniecznie chcę ją mieć.

Aisha1969, twardy81 oraz gosiunia007 lubią to.
  5. jakleci.bozena21

jakleci.bozena21 Koneser forum

Dzekuje za odpowiedz wczoraj rozegrałam 4 gry i było zero talarków za to dzis jest juz ok

Edytowałam bo coś Ci się wcisnęło i wyszła duża pusta przestrzeń w środku wiadomości.
    BA_Marion

Ostatnio edytowane przez moderatora: 31 maja 2026
    Aisha1969 i hiacynta lubią to.
  6. hiacynta

Nigdzie nie mogę znaleźć podpowiedzi poziomu 61, czy jest nieosiągalna:)

Aisha1969 lubi to.
  7. vannkama

vannkama Mieszkaniec forum

Nie ma konkretnej rozpiski na poziom 61. Dostajesz losowo wybraną minigrę z poziomów od 41 do 60

8. hiacynta

Ok! Czyli trzeba nastawić się również na pojedyncze wisienki. Dzięki

Aisha1969 i vannkama lubią to.
  9. ChibiWeiWuxian

ChibiWeiWuxian Półbóstwo forum

Jak dla mnie event zakończony:) Zdobyłam 45 poziom - wykupiłam prawie wszystko za talarki, z piccolo kwieciste (żenua)
    Teraz na luzaka byle do 55 poziomu by wykupić drugie piccolo (a tam pewnie bajorko tak dla kontrastu)
    Ogólnie jestem zadowolona, że bez pomocy filmików dałam radę sama układać.
    Powodzenia reszcie grających:D

10. twardy81

twardy81 Komisarz forum

Finito

11. tema52

tema52 Okazjonalny autor

ukończyłam zad 45, o czasie i jak najadę kursorem jest napisane że zdobyłam 2 wiśniowe a w sklepie ich nie ma gdzie ich szukać ?????

12. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Według Poradnika wiśniowe talary otrzymujemy od 46 zadania:
    upload_2026-5-31_22-12-23.png

13. tema52

tema52 Okazjonalny autor

właśnie piszę o pierwszym wiśniowym i nic ???????

14. SMOD_Atena

Wyżej pisałaś o kroku 45. a za ten otrzymujemy gwiezdne talary.
    Czy zaliczyłaś o czasie krok 46? jeśli tak i nie otrzymałaś 2 x wiśniowy talar to pozostaje zgłoszenie do PT w celu sprawdzenia konta: Pomoc Techniczna - zgłoszenie w języku angielskim lub niemieckim.

Powinien być zielony "ptaszek" - jeśli zadanie wykonano w wyznaczonym czasie:

46.png

15. abask

abask Fanatyk forum

Nie macie czasami podpowiedzi od zadania 46?

hiacynta lubi to.
  16. Yabolek

Yabolek Nadzorca forum

Zrobiłem zrzut 49 i okazuje się że pasuje do 49 z filmu od Węgrów. Ale tym się nie sugeruj, bo te plansze mają być jakoby losowe.
    Trzeba by więcej zrzutów od różnych osób by porównać i mieć pewność czy rzeczywiście jest losowo czy to rzekoma losowość.
    Na filmie zaczyna od 3-9, 5-2. Ja zacząłem od 8-10, 9-8, 7-8 i skończyłem bez problemu.

Obecnie mam zrobione do 51. Układanki od 46 robiłem bez pomocy i bez problemu. Średni czas to 2min.
    Na każdą wiśniową układankę masz 3 min. Przekładaj książki, dokładaj do rozpoczętych stosów i staraj się uwolnić kolejny slot.
    Nie panikuj. Zobaczysz że te układy ni straszne, ni trudne.

edit: Zrobiłem zrzut 52 i 53. Niesamowitym wręcz przypadkiem pasują do nr plansz z wideo.
    52

53

W taką losowość i przypadkowość nie wierzę.

Jeżeli ktoś nie czuje się na siłach by samemu robić wiśniowe poziomy, to zalecam spisanie ruchów z wideo do granego poziomu.

edit: Losowość ma być na planszy 61. "Ekstra minigra końcowa jest losową minigrą z poziomów 41 do 60."
    Te poziomy takie mini nie są, może czas jest mini i dlatego minigra xD

Ostatnie edytowanie: 1 czerwca 2026
  17. bargla

bargla Czeladnik forum

nie naliczaja mi sie żarówki od sąsiadów, wysylam jako problem w grze i nic. gdzie to zgłaszacie?

hiacynta i Aisha1969 lubią to.
  18. SMOD_Atena

Pewnie otrzymujesz darmowe prezenty z Dni sąsiada a te wliczają się do limitu 20 codziennych prezentów i dlatego nie możesz otrzymać już przedmiotów eventowych. Ale jeśli masz jakieś wątpliwości to zawsze możesz napisać do PT w celu sprawdzenia konta: Pomoc Techniczna - zgłoszenie w języku angielskim lub niemieckim.

bargla i hiacynta lubią to.
  19. hiacynta

Poziom 61 przerabiałam już 8 razy i rozpoczęcie jest zawsze takie samo 4-9 5-10 dalej bez komplikacji robi się na spokojnie, czas jeszcze zostaje

Honorat. i Yabolek lubią to.
  20. zletrafileskotku

zletrafileskotku Nadzorca forum

Ja byle do pnącza , więcej mi nie zależy - itemy złapałam, zakupiłam wszystko to co chciałam w sklepiku =)
    I pomalutku do przodu :D

hiacynta lubi to.