Opinie Kryjówka rysia

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 3 stycznia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

O, widzę, że moje ukochane powiedzonko ("Ale co ja tam wiem") trafiło na Olimp.
    Czuję się zaszczycona ;)

Sens wprowadzenia paszy do młyna - myślę, że to jest dla tych, którzy wolą dłużej robić event, ale nie zużywać SP. Bardzo szlachetny pomysł, moim zdaniem.

A co do tego, że nigdzie nie było napisane, że można (karmić rysie SP), to są takie dwie szkoły:
    - dozwolone jest wszystko, co nie jest zakazane
    albo
    - zakazane jest wszystko, co nie jest dozwolone.
    Zgodnie z tutejszymi klimatami, szanowny BA po prostu automatycznie zastosował tę drugą zasadę ;)

2. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

a jakaż to wielka strategia wchodzi w grę? xD
    siejesz 3750 rośliny., w trakcie bierzesz nagrody i rysie jak i rysie w manufakturze karmisz SP (potrzeba 39 SP) i koniec, żadna strategia

3. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

wedlug mnie lepiej jednak krecic ta normalna pasze;) bo po aktaulizacji nie bedzie taka tania..
    ale co ja tam wiem...

4. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Event bez pomyłek,błędów i niedopatrzeń,nie był by eventem.Tak więc tradycji stało się zadość.Uboższa o pewną ilość sn,ale za to bogatsza o nowe doświadczenie,biorę się za przemyślenie jak to teraz rozegrać.

6elka4 i gosiagosia60 lubią to.
  5. Kathea

Kathea Baron forum

Z jednej strony się zgodzę, ale z drugiej strony, biorąc pod uwagę przyszły event hodowlany, to ta sp może być bardzo potrzebna, a ona, w przeciwieństwie do sn, nie rośnie na drzewach. Baobabów trochę mam, więc pytanie co bardziej się opłaca, pozbyć sp czy sn.

picantinio2012 i 6elka4 lubią to.
  6. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

No to fajnie że się wyjaśniło:D ale....>:(gdyby była o tym informacja wcześniej to bym co innego miała od wczoraj na polach (z okazji wygrania bonusu - zwierza i do misji jak znalazł 8)

Oczywiście że strategia potrzebna ... dla posiadaczy bonusów z koła8)

7. cyfrzakk

cyfrzakk Cesarz forum

no jak ktoś nie ma sp a by chciał nakarmić rysia to musi meic wypadajki :)
    ja obecnie mam 8 sp, będzie na nakarmienie dwa razy wszystkich rysiow, ale najpierw pokrzywa, zaraz posieje kolejne 70 sztuk może 75 jak system dopisze te 5 :D

___

a może lepiej nakarmić 4 rysie, a te pozostale 4 sp wydac na nakarmienie w manufakturze :)

8. aisunel

aisunel Generał forum

Wypadajek 5 i o 5 za duzo:pxD

gosiagosia60 lubi to.
  9. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

A ja tam obranej strategii nie zmieniam, czasu jest dużo, nikt mnie nie goni i myślę, że nie warto jednak tych 39 SP tracić. Będę robić tak jak w poradniku napisane, czyli siać pokrzywy, zbierać rybne ciasteczka i kręcić paszę dla ryśków. Spokojnie zdążę i bez używania SP, tak myślę :)

10. usiamik46

usiamik46 Stały bywalec

SP po evencie dopiero będzie możliwa a traz tylko eventowa pasza wchodzi w grę.

11. Kathea

Kathea Baron forum

Już teraz można karmić sp.

6elka4 i -norbijas- lubią to.
  12. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Pierwsze rysie nakarmione SP :)

i bonusik się trafił:) będzie miło, łatwo i . . . trochę nudno ;)

13. zzizzie

Oho, ktoś tu się na Olimp wybiera 8)xD

Paszę można kręcić, jak kto lubi... ale ryśkom to ja bym jednak super papu dawała.
    Pasza zostanie na później, a event będzie szybciej z głowy xD

ANIUTKA1959, olgs3 oraz dorota444 lubią to.
  14. cyfrzakk

cyfrzakk Cesarz forum

no wlasnie, ale to tez kwestia która polkula się myśli, drugi posiew zrobiony i super :D

nad sp się zobaczy :)

15. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Nieprawda.O czym piszemy od 2 stron.

wolf031973, olgs3 oraz zzizzie lubią to.
  16. BA_Ghost

BA_Ghost Guest

Nie do końca się z Tobą zgodzę zzizzie. Swoje słowa oparłem o posiadaną wiedzę na moment pisania posta. Daleki jestem od nadinterpretacji. Gdybym miał stuprocentową pewność, że rysie będzie można karmić super paszą to bym umieścił taką informację w poradniku. A tak? Wyszło jak wyszło. Winny musi być ;) Tym razem padło na mnie ;)

17. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

każdy musi sobie sam policzyć co i jak zrobić :)

olgs3 lubi to.
  18. dzika_farmerka

dzika_farmerka Wielki mistrz forum

u mnie też tylko 118, ale jakoś mi to nie przeszkadza, z eventem mi się nie spieszy specjalnie jakoś

19. zzizzie

W sumie to ja bym się bardzo wystraszyła, gdybyś się ze mną tak do końca zgodził.
    Władzy życzliwej i zgodnej boję się znacznie bardziej 8)

Fatalnie wyszło z tym karmieniem o tyle, że jak widać info o zakazie super papu dla eventowych ryśków głęboko zapadła wszystkim w pamięć.
    Ale przynajmniej oszczędzą SP ;)

20. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Tu nie ma za bardzo nad czym myśleć, event trwa do 10-go, ciasteczek mam już 230 (kilku sąsiadom przy okazji dziękuję :)) zielsko uzbiera się spokojnie i nadal uważam, że SP ruszać nie warto zwłaszcza, że po zakończeniu tego eventu, na horyzoncie hodowlany, ale jak kto woli oczywiście :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.