Opinie Kroniki Stritów Dużych

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 16 lipca 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. pbkl

pbkl Generał forum

Flaszowca 820, Kuk jeszcze nie robie.
    Nasion od groma, chyba sie musze przyjrzec czy cos warto siac. Moze sam wytrzeszcz?
    Moze ciut drugiego bo zadne pnacze mnie nie interesuje, bardziej dla... "bo sie zmarnuje" ;)
    Jeszcze nie wiem.

2. Magdanna76

Magdanna76 Aktywny autor

Nie wiem jak to działa, ale w nagrodach wypadło mi + 1 roślinka ewentowa przez 30 minut, ale tego we grze nie widzę. Mam obsiane aktualnie pole m.in. tą roślinką ale nei zwiększyło mi to jej ilości. O co chodzi?

3. Marcin40.

Marcin40. Nadzorca forum

Przed zbiorem np 1 min przed dodaj ten bonus ze stodoły wtedy zwiększy Ci ilość

4. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

Brakuje Mi jednej gierki na ten moment. Chyba się uda. Wczoraj miałam zrobione tylko 11 gierek, bo real mnie pochłonął. Nie mam się czym chwalić na ten moment xD:cry:xD 5 zadań zaliczonexD

5. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Te bonusy odpala się ręcznie, najlepiej przed zbiorem, bo krotko działają.
    Są tu:

6. sabiba15

sabiba15 Hrabia forum

co wam znowu przyszło do głowy? kolejny jakiś dziwny event, jest z pełni księżyca a siać mam na bahamie xd wszystko poplątane o_O:oops:

7. freska_kreska

freska_kreska Komandor forum

Nie taki straszny jak go malują :p
    Wystarczy siać pod wylotki na plantacji i rozgrywac 20 mini gier dziennie.
    Zdobywac drzewa z mini gier (kompletować 2), żeby je zbierać. - postawić w kryształowych wodospadach.
    Zdobywac nasiona z mini gier (kompletować 3 i 4 - 2 rodzaje) i siać w lesie tropikalnym.
    Zdobywać zwierzaka z mini gier (kompletować 1 - 3x1 lub 3x1 + 2xinne pod ilość zagród, a 4x1 lub 5x1 pod jakość zagród) i hodować w mrokach :D Potrzebna jest do paszy roślina, ale można też SP. Jak masz 1 sek możliwość, to zwierzakiem nie ma się co przejmować :D

Ja działam sobie powoli, bez większych przeskoków. Jutro pierwsze sianie roślinek.

8. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

udało mi się zrobić komplet gier na dziś.:inlove::D:inlove: Badyl na wylotki posiany. Została jedna wypadajka. Będzie na jutro:p Drzewka podlewam Zośką. Nie sieję nic póki co. Nawet zaczyna mi się podobać:music::D

9. bogusiak80

bogusiak80 Wszystkowiedząca wyrocznia

Udało mi się skończyć Kuki.Następne w kolejce drzewo flaszowca mam 25 sztuk w tym 3XXL i 3XL.Spokojnie już dokończę i na koniec wisienka-sianie roślin.Zbieram bonusy i nasiona i koniec z eventem.Lubią mnie Fulle i Strity a ja potrzebuję Trójki , Karety i Kolory.Muszę pogadać z Mademoiselle Kuka bo po zakończeniu mam zamiar pograć relaksacyjnie w kości.:p:);)

Ostatnie edytowanie: 18 lipca 2025
  10. matthero

matthero Hrabia forum

Czy kuki zgromadzone podczas tego eventu przepadną czy będzie można dostarczyć je np. do misji ? I to samo tyczy się z chatką. Przepadną czy zostaną ?

11. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

wszystkie przedmioty eventowe przepadną,zostaną tylko te zdobyte jako nagrody.

12. abask

abask Fanatyk forum

A u mnie tylko jedna xl-ka a zagród kuki mam 8

13. szary_ludzik

szary_ludzik Baron forum

Obiecuję, przeczytam co było wyżej w tym wątku, ale miotam się od wczoraj i sprawdzam, jednak znaleźć nie mogę...
    Wywar szulera wylatuje tylko z plantacji?
    Czy tropiki i kryształowe też dają wylotkę, aby móc grać - rzucać kośćmi?
    Patrzę na tabelkę w poradniku, ale u mnie czasami dopisuje z kryształowych, czasami z plantacji zbieram i ani jedna nie leci, a potem w tropikach kilka się pojawia...
    Zauważył ktoś jak to jest?

hiacynta, nikolabln oraz krasnoludek10 lubią to.
  14. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

wylotki są tylko z Plantacji !!

15. agagow

agagow Forumowy żółtodziób

nie mogę brać udziału w tym wydarzeniu?!
    za mały mam poziom gracza?
    nie mam jeszcze odblokowanych tropików, a 250 gwiazdek to nie uzbieram
    jak sadzić na polu jak się nie ma tam dostępu.
    dyskryminacja małych graczy!
    siew na plantacji powinien być!

16. rysio

rysio Półbóstwo forum

czy ktos zlokalizowal pod ktora kombinacja kryje sie chatka kuki ktora pozostaje w grze po zakonczeniu eventu?

17. grania.

grania. Baron forum

Chatki zdobyte w grze w kości to chatki ewentowe i po zakończeniu przepadną, stałą chatkę zdobędziesz wykonując zadania ewentowe w FaQ możesz sprawdzić dokładnie które

18. szary_ludzik

szary_ludzik Baron forum

Niby łatwe, ale z moją koncentracją i brakiem skupienia na grze, aktualnie mega trudne...
    Już kilka razy sprawdzałam, więc zapiszę tutaj, aby ponownie tego nie szukać:

stała chatka kuki 2 szt. - trzeba zebrać 4730 flaszowców
    stała żółta chatka kuki - trzeba zebrać 5150 flaszowców
    stała pomarańczowa chatka kuki - trzeba zebrać 5775 flaszowców

Aby mieć na stałe w grze nowego flaszowca, potrzeba zebrać:

1080 kuki - na podstawę
    1145 kuki - na nowego flaszowca XL
    1240 kuki - na XXL

Jakoś czarno widzę tą rozgrywkę...
    Borsty i Łasica zawsze oszukiwali, Mademoiselle Kuka też podmienia w przedziwny sposób nagrody, ale to latanie miezy pełnią, a bahamą, cały czas mi się kręci...
    Zrobię, nie zrobię, ale spróbować warto...

19. vannkama

vannkama Mieszkaniec forum

Nie mam pomysłu jak przyspieszyć kuki i flaszowca.
    Mam tylko 5 zagród i 16 drzewek :cry:

hiacynta, bogusiania oraz krasnoludek10 lubią to.
  20. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Wzmaczniacz żniw podczas pełni księzyca. W złote sloty bonus 100% do zagród i do drzew.
    Z gierek spersonalizowane bonusy dla kuk i flaszowca

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.