Opinie Kroniki Stritów Dużych II

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 22 lipca 2026.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Eviana

Eviana Team Leader Team Farmerama PL

Podobno taka duża ilość bonusów to "błąd wizualny" i zostanie to naprawione w tym tygodniu. Czekamy na więcej informacji

Marzenakruczek lubi to.
  2. abask

abask Fanatyk forum

U mnie będzie ciężko skończyć bo ciągle brakuje mi nasion smokłącza. Nie wiem czy dojdę do pnącza :( Do końca brakuje mi 3,5 tys z haczykiem. Marne szanse. Szkoda tylko, że tyle dobra wywaliłam :(

Marzenakruczek, wio3 oraz bogusiania lubią to.
  3. rysio

rysio Półbóstwo forum

the end = koniec

4. Eviana

Eviana Team Leader Team Farmerama PL

Otrzymaliśmy informację, że problem z dużą ilością bonusów na koncie trzeba zgłaszać do pomocy technicznej.

Marzenakruczek lubi to.
  5. tixwiktor

tixwiktor Zaawansowany

mam to samo i nie rozumiem jak inni juz skonczli, te blokady tez utrudniaja .......

Marzenakruczek i bogusiania lubią to.
  6. nikolabln

nikolabln Chodząca legenda forum

Drzewa i gawra skończone zostały tylko rośliny których nie dam rady zrobić dzisiaj na 20 gier udało się uzbierać 108 szt wytrzerzczowca
    i 4 szt smokłącza na taką ilość szkoda dopalaczy.
    Obecny mój stan roślin W-2215/7200 i S-2799/7200.

7. ajlowdisgejm

ajlowdisgejm Zaawansowany

No to dla mnie kompletna kicha, nie mogę napisać do PT bo mój adres e-mail podany w grze już nie istnieje, a procedura zmiany na nowy przez PT jest absurdalna, brakuje tylko konieczności wysłania zgody prezydenta na zmianę adresu xD

Po przedstawieniu chęci zmiany adresu zostaniesz poproszony o następujące dane:

1. Kopii przedniej i odwrotnej strony Twojego dowodu osobistego (nr PESEL, nr i seria dowodu mogą zostać zamazane/zakryte).
    2. Informacji na temat gry, serwera, numeru identyfikacyjnego.
    3. Nazwy użytkownika, z którą konto zostało po raz pierwszy zarejestrowane.
    4. Dowodów na temat transakcji płatności (skany kwitów płatności, numerów transakcji, numerów telefonu stacjonarnego/komórkowego, z którego przeprowadzona została rozmowa lub wysłany SMS itd.).
    5. W przypadku, jeżeli nie masz już dostępu do starej skrytki pocztowej, potrzebujemy dodatkowo pisma Twojego operatora konta e-mail lub udokumentowania, że stary adres e-mail rzeczywiście należał do Ciebie. Udokumentowaniem takim może być np. mail przesłany dalej ze starego adresu lub wydruk maila. Prześlij nam te informacje np. faksem lub w formie załącznika (w formacie bmp, pdf) do Twojej następnej odpowiedzi.

8. BA_Rock

BA_Rock Board Administrator Team Farmerama PL

Napisz do PT z poziomu gry, nie zmieniając w zgłoszeniu adresu, który już nie istnieje (powinien się automatycznie pojawić w formularzu). W treści maila napisz, że ten adres nie istnieje i prosisz o przesłanie odpowiedzi na wskazany przez Ciebie adres. Oczywiście przede wszystkim opisz problem, być może odpowiedz i tak będzie tylko formalnością.

Marzenakruczek lubi to.
  9. ajlowdisgejm

ajlowdisgejm Zaawansowany

Tak zrobiłam, dzięki. No a mój problem w dalszym ciągu dotyczy dużej ilości bonusów i braku pewności, czy mogę ich użyć.

Marzenakruczek lubi to.
  10. bogusiania

bogusiania Hrabia forum

Palmy i misiaczki zrobione, czyli połowa eventu odfajkowana :) Pora zabrać się za sianie eventówek. Nasion wystarczy na 1 całe pole po każdej roślinie, czyli trochę za mało, żeby wykorzystać niewielkie ilości - 13 i 14 sztuk bonusów. Poczekam, aż się ich więcej uzbiera, albo przynajmniej więcej eventówek na drugi zasiew na polu :) Powodzenia dla grających, jeszcze dużo czasu :)[​IMG]

Ostatnie edytowanie: 28 lipca 2026
    Marzenakruczek lubi to.
  11. bogusiak80

bogusiak80 Chodząca legenda forum

Bogusiu sprawdź ilość nasion a nie roślin.Wysiewamy nasiona . Z roślin ,które dostajemy w skrzynkach można zrobić paszę dla miśków. Rzuty z 3 i 4 dają nasiona.

12. bogusiania

bogusiania Hrabia forum

Dziękuję Bogusiu, za poradę i zaraz poprawię:) Chyba dobrze myślę, tylko źle napisałam :) W przypadku palmy królewskiej też powinno być - owoce i drzewka palmy królewskiej, a nie nasiona. To może być mylące, bo nasion palmy się przecież nie wysiewa. Ale może się mylę. [​IMG] [​IMG]

13. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

tak na moje oko to nie celowałabym już w nasionka a w bonusy
    zebrać raz a konkretnie z bonusami
    i pamiętaj 1 bonus bagiennego smokołącza daje +2 czyli ich wystarczy mniej niż tego drugiego

ograj Kukę na strity :p:D

jakie dopalacze wykorzystałaś ?
    nie mów że te z eventu ? :cry:

14. lolek55

lolek55 Nadzorca forum

jakie to niesprawiedliwe bo na jednej roślinie ewentowej mam 651 dopalaczy a na drugiej tylko 4. Czy to jest sprawiedliwe bo ja uważam, że to jest oszustwo ze strony BP.>:(>:(xDxD

Pytanie cz ktoś tak miał lub ma??

15. Kala

Kala Stary wyjadacz

Poczytaj parę postów wyżej..

Marzenakruczek lubi to.
  16. lolek55

lolek55 Nadzorca forum

a który post masz na myśli???

Marzenakruczek lubi to.
  17. bogusiania

bogusiania Hrabia forum

Dziękuję bardzo za poradę. Postaram się utrafić w te bonusy :) Jesteście kochane farmerki, że tak z czystej życzliwości rozjaśniacie mroki nie tylko tego eventu :) Można na Was zawsze polegać :) Miałam nie zbierać tego bagiennego smokłącza, bo nie byłam pewna, czy się wyrobię w czasie, ale chyba dam radę dzięki Waszej nieocenionej pomocy :)

18. memlak

memlak Wyjątkowy talent

Na tej stronie i poprzedniej są posty userów oraz MOD_Zła i Eviana.

19. freska_kreska

freska_kreska Fanatyk forum

No właśnie ten argument mi chodzi po głowie :D dziękuję :)

20. Kala

Kala Stary wyjadacz

Tak jak napisał memlak, info o ilości bonusów pojawia się na 2 ostatnich stronach :)

Event ukończony, jestem zdziwiona, że tak szybko mi poszło.. Miło i przyjemnie.. Teraz można się skupić zbieraniu pełniowych towarów :)