krasnoludek10

Temat na forum 'Archiwum - pozostałe działy' rozpoczęty przez użytkownika krasnoludek10, 25 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

A u mnie łatwiej się ogląda komedie rosyjskie (jak na razie oglądaliśmy tylko komedię) :D Kamel, ty farciarzu :D U mnie od biologii się przez trzy lata pani zmieniała i od rosyjskiego :D Pan od polskiego i pani od angielskiego mi się zmienili gdzieś około 1 - 2 klasy :D

2. Anja8787

Anja8787 Generał forum

No w sumie, jutro o tej porze też będę siedzieć na kompie po treningu, ale nie ogłaszam tego światu. xD Nie znam tego czasu, za to nie trawię strony biernej, a szczególnie nieszczęsnego "being" rozwala mnie to, w ogóle strona bierna jest bez sensu w przetłumaczeniu na polski. xD Chyba wolę mowę zależną, ale do tego też trzeba mózg wytężyć.
    Ja pani na ruskim po angielsku odpowiadam, bo rozumiem jej pytania tylko odpowiedzi nie umiem ułożyć, a na sprawdzian zawsze jestem obładowana ściągami, wiem, że będę żałować, ale ja mam cały czas angielski w głowie i mi ciężko się zabrać. xD Harry Potter.<3 Nie powiem mam bzika na tym punkcie, ja wszędzie widzę rzeczy związane z HP. :p xD Moze przeczytam po angielsku, ale w wakacje na spokojnie, bo teraz mam czytam lekturę, która zwie się "Yellow bahama w prążki". xD A teraz powiedz mi co się znajduje w Dover? 8) xD Takie rzeczy trzeba wiedzieć na olimpiadzie. 8)

3. kamel98

kamel98 Półbóstwo forum

nie wiem co jest w Dover xD moze jakas znana zatoka? xD

strona bierna nie jest zła, często używana xD nawet przeze mnie, a mowa zależna...to trzeba po prostu wkuć, co jak i gdzie się zamienia xD
    I tak najgorsze są tryby warunkowe : d, znaczy nie 0 i 1, zabawa zaczyna sie w 2,3 i mix xD

Co to za lektura xD Nie znam w ogóle, teraz mam Makbeta czytać, powinno pójść szybko xd

patrycja9922 lubi to.
  4. Anja8787

Anja8787 Generał forum

To jakieś miasto gdzieś ogólnie w UK. xD Nadal nie wiem, dowiedziałam się o istnieniu takiego miasta na olimpiadzie. xD
    No właśnie trzeba wkuć, ja musze to jeszcze trochę utrwalić. xD Ja tam wolę tryby warunkowe. xD 2 jest banalny, a 3 no taki mix niezły, ale do wkucia. xD Mnie się miesza mowa zależna ze stroną bierną czasem, więc może dlatego czasem ich nie trawię. xD

Hej Tomek! :) Ty żyjesz w ogóle? Bo Cię coś nie słychać. xD Miłego! xD

5. krasnoludek10

Miłego sąsiedzi :D ! Dla mnie pisanie jest dość trudne a w czytaniu i w ogóle to zrozumienie pytań i tekstu w angielskim ;) Warunkowych nie rozumiem niestety :( Mowy zależnej nie pamiętam, strony biernej jeszcze nie mieliśmy i chyba nie zdążymy z całą gramatyką :( O ! I wkuwanie słówek i zwrotów z rozdziałów bo nieregularne czasowniki jeszcze można znieść :D !3, 4 to u mnie maksimum :p

6. Anja8787

Anja8787 Generał forum

Hej Tomku! :)
    Widzisz ja za to "kwiczę" przy przedmiotach ścisłych. :wuerg::music:xDxD Fizyka to piekło, z którym jakoś sobie radzę, gorzej z matmą. xD Jedyny przedmiot ścisły, który ogarniam to chemia. xD Ja akurat do języków mam głowę i lubię je, ale najbardziej angielski. :p xD Łatwo mi cokolwiek zapamiętać, nawet głupie detale. xD Nawet pamiętam jaka pierwsza zagroda mi wyszła w tajemniczym stajennym. xD Tak to trochę chore. xD
    Miłego! xD

7. krasnoludek10

a mi o dziwo wychodzi z egzaminu gimnazjalnego (kilka już rozwiązywałem) jakoś dziwnie :D Z podstawy lepiej z angielskiego, a z rozszerzenia - rosyjskiego :D Z matmą to mi średnio :p Fizyka - na 3, chemia - na 4 chyba, geografia - na 3,4 ; biologia - na 3 . Kiepsko u mnie z przyrodą :( I mam kłopot - w lutym zmieniają nam PEG(przygotowanie do egzaminu gimnazjalnego) i nie wiem na co :D Na fizykę, na chemię czy na obydwa a przede wszystkim - czy już powtórki czy kończymy te przedmioty :D A z bioli zostały nam tylko podsumowanie z genetyki (w środę), po feriach sprawdzian, potem zaczynamy z ekologią, potem ewolucjonizm (albo na odwrót) i chyba nie będzie relacji człowieka ze środowiskiem ;)

EDIT : Nieee ! jestem skończonym idiotą !!! Angielski - podstawa i rozszerzenie - pała :(

Ostatnie edytowanie: 8 stycznia 2015
  8. kamel98

kamel98 Półbóstwo forum

Tomcio noo, jak to jedynki xD

patrycja9922 lubi to.
  9. krasnoludek10

oj, trudny wybór z tym liceum w Warszawie, trudny :( Z rosyjskim to ciężko wybrać, zwłaszcza jak się nie wie kim chce być w przyszłości :(

EDIT : Kamil - a uczyłem się chyba o ile dobrze pamiętam :D - po prostu kiepski dzień ;)

Ostatnie edytowanie: 10 stycznia 2015
  10. Anja8787

Anja8787 Generał forum

Hej Tomku! :) Ano kiedyś trzeba decyzję podjąć, masz już niewiele czasu, ale to nieuniknione. Ja zawsze byłam przekonana, że pójdę na prawo, teraz już nie jestem w 100% pewna czy na pewno to jest moja ścieżka życiowa. :) Ciągnie mnie do zawodów raczej nietypowych, ale czy potem znajdę taką pracę w Polsce? Nie wiem. Na pewno masz już jakieś perspektywy, więc zrób sobie a la drzewko decyzyjne, patrz na siebie, nie na innych, bo życia za Ciebie nie przeżyją. ;) To jest ogólny wybór, ale jednak bardzo wpływający na przyszłość. Trzymaj się! ;) Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia życzę. :)

11. krasnoludek10

a ja dopiero w czwartek (może) na GW zrobię test predyspozycji zawodowych w szkole :( A jak nie to dopiero w lutym :(

12. kamel98

kamel98 Półbóstwo forum

ja miałem trudny w w moich okolicach to nie wyobrażam sobie jak jest w Warszawie, tam jest pewno mnóstwo dobrych szkół, ale tomek, głowa do góry : D weź sobie jakiś fajny profil i do przodu Xd

13. krasnoludek10

z tym że do żadnego się nie nadaję :DxDxDxD I właśnie po to robię ten ,,głupi'' test predyspozycji zawodowych :p Może coś mi podpasuje :D Na razie z netowych wychodzi mi kasjer,sprzedawca, bibliotekarz, księgowy aż do prawnika i agentów wszelkiego rodzaju :D

14. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

Sprzedawca to bardzo pasjonujący zawód .... :D A zawsze chciałam być księgową :D zostałam zdegradowana :D

15. krasnoludek10

a kim jesteś :D ? Ale te zawody... to chyba głodówkę mają jako haczyk :D

16. kamel98

kamel98 Półbóstwo forum

no mi zawsze wychodziło coś z biol-chem xD choć sprzedawca, kasjer, brzmią intrygująco xD

patrycja9922 lubi to.
  17. Anja8787

Anja8787 Generał forum

Hejka! xD W każdym razie nie życzę Ci zostania sprzedawcą czy kasjerem, bo powiem Ci, ze to naprawdę "pasjonujący" zawód. xD Według podręcznika od angielskiego shop assistant* jest dull** i się w 100% z nim zgadzam. xD (kocham czasem poużywać sobie sobie angielskiego tak bez powodu, więc uznaj to za bardzo normalne moje działanie. xD) Wolałabym agentem zostać. xD Miłego! :)

* sprzedawca
    ** nudny, monotonny itp.

18. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

O.....o_O..... czyli nowy.... młody.... wykształcony.... agent Tomek -.-8)-.-nam się szykuje.
    To ja już się bojam i znikam.

19. krasnoludek10

bacowa - nie bojaj się :D Bardziej mnie obchodzi wynik testu w szkole, u psychologa :p

20. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Taaa - nie bojaj, a jak z testu wyniknie, że jednak ....-.-8)-.-

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.