Opinie Krótka piłka

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 20 sierpnia 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hiacynta

hiacynta Chodząca legenda forum

Być może i tak, to zależy jak łaskawe będzie koło, ostatnio bardzo nieprzyjazne. Nie mam zbyt wiele dopalaczy. Będę próbować, a nóż coś tam uda mi się zdobyć. A z tym wyborem najlepszej drogi to też jestem w konflikcie, głównie idę nie tam gdzie powinnam:pxD

2. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

też mam taki odbiór na ''nie '' ;)
    ale nie jest tak źle
    edycja
    zmiany w FAQ i nie da się ani wyliczyć ani ocenić

strasznie drogie to piccolo :cry: a tam czai się złośliwy kumpel xD
    Dasz radę [​IMG]
    ot taki zwyczajny meczyk

wysiać nazbierać wylotek ukręcić fanty dla kibiców wybrać zawodników albo dla itemu albo dla cząstkowych nagród i grać celnie

Ostatnie edytowanie: 21 sierpnia 2025
  3. mjanakiewicz

mjanakiewicz Naśladowca mistrzów

Poprawcie mnie jeśli się mylę.. bo może coś przeoczyłem w poradniku.

Chcąc zrobić całość (oba pnącza i maksymalnie ulepszone wszystkie itemy) to trzeba zebrać odpowiednią ilość talarów, żeby móc ze sklepu wykupić komplet (przedmioty i ulepszenia).
    Czyli potrzeba po 8 żetonów, dla każdej z drużyn.

Założenie - wszystkie minigry uda się rozegrać bez porażki, zdobywając na każdej z plansz wszystkie ulepszenia piłki (1 na planszę) i talary (13 na planszę).

Żeby zdobyć 8 żetonów drużynowych, trzeba ulepszyć piłkę przynajmniej do stopnia 8-mego (dwa razy) i raz do stopnia 6-tego.
    Jedną z nagród gwarantowanych po ulepszeniu piłki do 9-tego stopnia - jest pompka, która też daje jedno ulepszenie piłki.
    Więc sensowniejszym wydaje się ulepszyć piłkę dwa razy do poziomu 9-tego (rozgrywając 18 minigier z sukcesem) i następnie do poziomu 4-tego (4 minigry), a pompkami odebrać dwa ulepszenia i "otworzyć" piłkę z poziomu 6-tego.

Zakładając, że minigry uda się rozegrać bez porażki - bez straty "ulepszeń piłki", to na całość potrzeba :
    22 Fanty kibica x 3 drużyny
    Jedne Fanty dostajemy na starcie, więc potrzebuję ukręcić w młynie 65 Fantów kibica, co przekłada się odpowiednio na:
    - Trawa pianopalczasta (eventówka 6h - Główna Łąka i Plantacja) - 55.900 szt.
    - Flaga klubowa (wypadajka - Główna łąka) - 3.055 szt.
    /// na całość ///

Nie da się ukryć, że ilość trochę przytłaczająca..

Po skutecznym rozegraniu 66 minigier, powinniśmy zdobyć również 858 GT, co pozwoli wykupić połowę sklepiku GT!

Gdyby ktoś chciał skusić się wykupienie całego sklepiku, to musi rozegrać 138 minigier! (117.820 eventówki i 6439 wylotek!)
    :D:D:D:D:D:D:D:D

Chcąc zdobyć "jedynie" oba pnącza potrzeba rozegrać co najmniej 49 minigier, czyli :
    - Trawa pianopalczasta (eventówka 6h - Główna Łąka i Plantacja) - 41.280 szt.
    - Flaga klubowa (wypadajka - Główna łąka) - 2.256 szt.
    /// oba pnącza ///

Jeżeli dobrze zrozumiałem poradnik, to w przypadku przegrania minigry - tracimy wszystkie ulepszenia.
    Jakakolwiek skucha po drodze (5 prób na planszę), powoduje, że trzeba wysiać kolejne tysiące eventówki!!

Chyba poczekam na zmniejszenie wymagań, bo póki co konieczność wysiania takich ilości eventówki mnie odrzuca od tego eventu

4. bogusiak80

bogusiak80 Wszystkowiedząca wyrocznia

Sama nie wiem ale myślę,że bezpiecznie będzie siać pod wylotki i dobrze przemyśleć co mi się opłaca.Event trwa dość długo i na koniec można w ostateczności wysiać eventówkę uruchamiając bonusy diamentowe,złote i dyniowe oraz pnącze.Zbierać dalej wejściówki na koło i odprawiać czary-mary aby szczęście dopisało.Mogę też zdać się na los i grać co ugram z wysianego zielska.Żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce.Chociaż 1 gałązkę na pamiątkę warto by przytulić.Ja jestem zbieraczką gałązek na pnącze a itemy jak się trafią. Tak już mam inaczej niż większość.

Ostatnie edytowanie: 20 sierpnia 2025
  5. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Mnie chyba też-.- Farmery to przecież cyborgi i nawet nie śpiąxD:cry:xD

6. hiacynta

hiacynta Chodząca legenda forum

Dzięki, będę się mocno starać, lubię kopać a to jest pierwszy krok do sukcesu. Trzymam kciuki i pozdrawiam:)

7. MOD_Ruda

MOD_Ruda Forum Moderator Team Farmerama PL

Bardzo dobre opracowanie, super zrozumienie eventu, jedno mogę podpowiedzieć: trza zostawić choć 1szt pompki właśnie na skuchę aby nic nie stracić ;).
    Mam duże wątpliwości czy będą zmniejszone wymagania, w sumie event trwa aż 2 tygodnie 8).

8. eurb1

eurb1 Zaawansowany

mam tak samo:) ale jak zwykle w trakcie się doszkolę.
    Komu przeszkadzała poprzednia wersja gry w piłkę?

9. martunia2808

martunia2808 Czeladnik forum

Hej wszystkim.
    Czy ktoś zwrócił uwagę ze misja weekendowa i jutrzejsza ma sianie na plantacji?

10. MOD_Ruda

tak, wszyscy zauważyliśmy :), tylko nowy event trwa 2 tygodnie a misja weekendowa jest od piątku do niedzieli.

11. bogusiak80

Wyliczenie masz w # 44

12. bona53

bona53 Generał forum

Też o tym pomyślałam

13. kudlaty147

kudlaty147 Wszystkowiedząca wyrocznia

robie odpoczynek dwa tygodnie hamaczka
    powodzenia grajacym i odpoczywajacym

14. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Chyba nie będę robić. Nie chce mi się.

15. MOD_Ruda

Uwaga !!

Zerknijcie do poradnika Misji weekendowych, jest zmiana !

I to jest dobra wiadomość, spokojnie można ten event robić na Plantacji :)

16. Megan

Megan Komandor forum

Mnie akurat ta zmiana na las tropikalny jest nie na rękę, gdyż nie robię piłkarskiego eventu. Szkoda, że ciągle są jakieś zmiany, jak nie ciągnące się eventy i łączące po kilka na raz, to zmiany, bo nic nie pasuje.
    Może najpierw trzeba przemyśleć a nie wszystko wrzucać na raz......oczywiście jest wybór, więc ja już od dłuższego czasu robię tylko wybiórczo i czekam kiedy moje chęci do tej gry całkiem znikną, myślę że to niedługo nastąpi i powiem szczerze wcale mi z tego powodu nie jest źlexD
    Co się z tą grą dzieje, czy twórcy nie widzą, że te wszystkie zmiany nie przyciągają nowych graczy a jest wręcz odwrotnie.

Tak, że kolejny raz hamaczekxD

17. bogusiak80

Ewa ja nie bardzo rozumiem nowy event robimy w/g FAQ na Głównej i Plantacji.To się nie zmieniło.Dlaczego nie na Dzikiej?Mogli dać Leśną Polanę to nie miałabym już żadnych obiekcji,że nie robię.

Hultaja robimy w Lesie Tropikalnym i to jest zmiana.Czy na lepsze nie wiem.Mieszają w ostatniej chwili jakby nie mogli pomyśleć wcześniej.

18. MOD_Ruda

Bogusiu niestety ale jak większość z Was wie są robione testy przed każdym eventem. Widocznie łatwiej było przenieść sianie do Lasu tropikalnego- event weekendowy a na Plantacji zrobić nowy event. Tym bardziej, że Plantacje ma każdy odblokowaną, Las w sumie też powinien być odblokowany bo ostatnio tam też był event ;).

Jak dla mnie mogło tak zostać, ja bym dała radę zrobić jedno i drugie ale ja jestem jednostka a liczą się wszyscy gracze :).

19. pbkl

pbkl Generał forum

Przeniesienie weekendowego do lasu tropikalnego nie dla kazdego jest ok-mi osobiscie bardzo jest nie na reke do tego stopnia, ze byc moze zrezygnuje z zakonczenia tego eventu.
    Takie nagle zmiany nie sa w porzadku tym bardziej, ze od poczatku "hultaja" wiadomo bylo, gdzie mamy siac.
    Teraz nagle, na sam koniec zmiana miejsca siania.

Latwiej przeniesc napewno, ale gdzie szacunek do graczy? Gdzie pewnosc, ze jak zaczne event kilka tygodni wczesniej to ukoncze go w sposob zaplanowany od poczatku?

Event z pilka powinien zostac opozniony wg mnie a nie wrzuca sie nagla zmiane, bo programowanie jest latwiejsze...

Wychodzi na to, ze bede miala leniwe dni a nad kolejnym weekendowym grubo sie zastanowie zanim go rusze, aby pod sam koniec nie zostac niemile zaskoczona.

Ostatnie edytowanie: 20 sierpnia 2025
  20. CHUDYJUREK

CHUDYJUREK Ambasador forum

parę goli zdobędę w końcu urlop do 31 sierpnia ;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.