Opinie Królowa Stoków

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 13 grudnia 2022.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Montwa

Montwa Weteran forum

Zdecydowana postawa. xD;) Brawo Ty. :)

2. LewisiaEldora

LewisiaEldora Forumowy żółtodziób

Hej, co oznacza (s) przy bonusie z pnącza?

kudlaty147 i krasnoludek10 lubią to.
  3. Dorotka8888

Dorotka8888 Okazjonalny autor

tz. że ten bonus możesz umieścić w srebrnym slocie i dopiero wtedy jest aktywny

4. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Small - mały.
    Będzie się pakować w z brązowy slot.
    I właśnie dla tego bonusu robię.
    Będę mieć stałe źródło.
    Bonus odpalam z babeczką pinkie, co dwa dni.
    I co dwa dni będzie ten bonus z pnącza.
    Jak wpadną jakieś dodatkowe ze skrzyń bonusów, to będą na dowolną wymianę jakby slotów zabrakło.

Na zniżkę za 1 SP nie ma co czekać, bo trzeba odblokować automaty i zbierać przepustki.
    Czy robić cały, czy tylko poziomy 1-2?
    Jeszcze nie wiem.

Ale chyba nie będę kombinować z wyliczeniami.
    Walnę jutro (BB, farmarki) 3 pełne oazy i finito.

4 zet.
    Zapakować, zebrać, zapłacić, zapomnieć.
    xD:cry:xD

5. incasent

incasent Ambasador forum

Jasne, że robię :) z tego samego powodu co Ryś :)
    Oaza zapakowana, ale znowu trafiłem tylko 1/3 :D, ale loozik, ciągle brakuje mi farmarek i kolorowego zwierza do misji, więc jak znalazł :)

6. GreenHills

GreenHills Hrabia forum

No ale BB jest w tym samym czasie co początek eventu :D Można wszystkie potrzebne przedmioty zdobyć w czasie jego trwania, a przepustki uzyskac stopniowo ;)

7. pepe2013

pepe2013 Baron forum

Zauważyłem chyba drobny błąd, a może nie. Na każdym pokładzie jest systematyka związana z rękawicami, goglami i kijkami. Patrząc na plany pokładu 1, 2 i 3 w każdej kolumnie występuje konkretny element. Ale w pokładzie pierwszym w kolumnie trzeciej od lewej strony w polu pierwszym jest potrzebne 8x rękawice (nagroda: 5x skrzynia z ptakami) a poniżej są gogle - czy czasem w tym polu nie jest potrzebne 8x gogle zamiast jak pisze 8x rękawic?

krasnoludek10 lubi to.
  8. AngelGina

AngelGina Generał forum

Wydaje mi się, że tak ma być, gdyż na 3 pokładzie również w co najmniej dwóch kolumnach jest zróżnicowanie tych rzeczy. Tak samo na początku zwróciłam na to uwagę :), po zsumowaniu wszystkich rękawic, kijków i gogli wychodzi mi każdej po 133 sztuk, więc chyba gra :)

9. pepe2013

pepe2013 Baron forum

No to jestem w błędzie :)

krasnoludek10 i AngelGina lubią to.
  10. LewisiaEldora

LewisiaEldora Forumowy żółtodziób

Dzięki:)

krasnoludek10 lubi to.
  11. AngelGina

AngelGina Generał forum

Niekoniecznie, bo nie wiadomo co "autor" eventu miał na myśli :D Kto go tam wie, jak powinno być :)
    Event na pewno będę robić, tylko po przeczytaniu wcześniejszych postów, zastanawiam się nad tym 3-cim pokładem, czy warto go robić :)

incasent, grania. oraz krasnoludek10 lubią to.
  12. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Piotrze to jest podstawowy bodziec do ruszenia w oazy.Mogłiby dać jeszcze na pnączu bonus TPD/PD do srebrnego slotu i wtedy byłabym w pełni usatysfakcjonowana:p
    Pasza cały czas mieli sie w młynie ,więc nie powinno zabraknąć a te pare sztuk na otarcie łez niech trafi do stodoły.
    Sąsiadów proszę o sówki jakie odznaki wysłac w prezentach:)

13. klonek68

klonek68 Generał forum

Robię xD oaza zapakowana już dawno , przy ostatnim dniu obniżek /prawie trafiłem w całości z obsadąxDxD a reszta podczas BB;)

14. Montwa

Montwa Weteran forum

Widzisz, Rysiek, Ciebie ten bonus zmotywował do zrobienia eventu, a mnie zniechęcił.

Bonus PD/TPD za przedmioty ozdobne (S) był do zdobycia niecały miesiąc temu w evencie Wegemiasteczko.
    I ja tam sobie ostatecznie zdobyłem stałe źródło pozyskiwania tego bonusu i od tamtej pory jego ilość w stodole ciągle mi wzrasta, mimo tego, że ciągle go używam.
    ...
    Gdyby dali jakiś inny bonus, np. chociaż Bonus PD/TPD x 100%, to wtedy warto by było. A tak? Po co mi jeszcze większe zapasy PD/TPD za przedmioty ozdobne (S)? Niedługo zacznie już bokiem ze stodoły wychodzić. ;)xD

15. kaska860

kaska860 Wszystkowiedząca wyrocznia

Witajcie :)
    W oazie siedzą od dawna zwierzaki i czekają na zbiór, więc siłą rzeczy robię. Lubię hodowlane eventy: nie trzeba siedzieć z zegarkiem w ręku, a i czasami jest miła niespodzianka w postaci przeskoku.

16. hlnrys

No to jestem załatwiony.
    Masz rację.
    Mam ten bonus i tylko dla niego robiłem wege.
    Drugie źródło dochodu nic mi nie daje.
    Chyba żeby kiedyś zmienili zasadę kumulacji takich bonusów (sumowanie, a nie przedłużanie.), ale wątpliwe, a raczej nierealne.

Teraz mam ćwieka.

Dla PD - 870.000/dwie doby?
    Dla skrzyni?
    Nagród cząstkowych nie liczę.

Teraz naprawdę nie wiem.
    Tyle że na farmie lepiej mieć, niż nie mieć.
    Nie wiadomo co w BP odpali pod kopułami, a stać mnie na ten ewent bezproblemowo.

Poczekam na więcej opinii.

17. Montwa

Montwa Weteran forum

Wybacz, nie było to moim zamiarem, by orzech do zgryzienia stał się jeszcze większy. ;)

A skoro stać Cię na event, to chyba powinieneś go zrobić. :) Lepiej mieć więcej niż mniej. :) Może gdybym nie miał notorycznego problemu z odpowiednio wysokimi stanami zwierzaków, to też bym zrobił. Ale że ten problem mam, to sam bonus nie jest wystarczającym bodźcem. ;)

18. orkiszowiec

orkiszowiec Baron forum

W Alpach utylizujemy niepotrzebne zagrody, drzewka, może dodadzą utylizację bonusów (mogą być dużo warte)?
    Jeszcze tylko przerabianie itemów i nie będą nas boleć ręce od przewijania pasków :)

19. hlnrys

xD:cry:xD
    Obyś w złą godzinę nie wypowiedział.8)

20. grania.

grania. Baron forum

Robię, zdecydowanie robię - dwie plansze na pewno, z trzecią pożyjemy zobaczymy
    plusy:
    1. nie trzeba siać terror-zielska
    2. nie trzeba pilnować czasu
    3. bonus z pnącza się przyda
    4. popchnę trochę spółdzielnię - żółwie nie skończone, motyle i skorpiony też, a i kilka ssaków się znajdzie do zakończenia
    5. oaza załadowana ssakami za 1 SP
    6. Lubię wszelkiego rodzaju skrzynki.
    7. Jest trochę gwiazdek do zdobycia i pomimo kiepskich not Doliny Szarotek chcę ją odkryć, bo nie lubię jak mi kłódki na ekranie wiszą.

minusy:
    1. wypstrykałam się z SP w poprzednim hodowlanym i mam jej trochę mało

No to na początek zbiorę jutro ssaki i potem poczekam czy będzie dzień obniżek. Wykażę się trochę większą cierpliwością niż ostatnio i poczekam nawet do niedzielnego południa albo nawet dłużej. ostatnio event zrobiłam w sobotę wieczorem, a w niedzielę rano puścili obniżki. Jakby w niedzielę zrobić event to wystarczy czasu na zebranie przepustek i można zrobić trzeci poziom, ale w razie czego poczekam do samego końca, bo na 3 poziomie mi nie zależy, a jak ssaki zbiorę jutro to wystarczą dwa zbiory z oazy i to nawet niepełne, bo nie potrzeba gadżetów na trzeci poziom i też coś wpadnie od sąsiadów.
    A na polach podgonię spółdzielnie, mam jeszcze kilka zadań gdzie są piccolaki i baobaby do zdobycia.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.