Opinie Królowa Karnawału

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 2 lutego 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. vilemo1975

vilemo1975 Aktywny autor

ja mam 95 lvl (od 2 dni) i pierwsza czesc eventu skończyłam w sobotę wieczorem na leśnej cały czas był zwierz na reszcie pola w dodatku pracuje więc trochę organizacji i da się i czytanie forum więc przestańcie marudzić-.-

2. oliwcia190604

oliwcia190604 Młodszy ekspert

Event po prostu SUPER!!!! Nie postawiłam jeszcze sadzonek i zagród wiec to jeszcze nie koniec niespodzianek dla mnie ale zabawa była supeowa,wiecej takich eventów:) nawet nie chciało sie pracować,a Królowa tak rozrzutna że nocą śniły się spadajace banany,haha, osoba która wymyśliła ta zabawe zasługuje na Super Premię,
    GRATULUJĘ

aweva55 i yen10 lubią to.
  3. perla1976

perla1976 Okazjonalny autor

Evencik REWELACJA,nawet moja córcia miała zabawę napełniając koszyk,sadzonki i stajenny jeszcze w pasku,bo czasu brakowało ale co by nie wyrosło to sama zabawa swietna,troszkę adrenalinki i duzo radosci,dzięki BP
    POZDRAWIAM

_Grani_, Frytka2012 oraz aweva55 lubią to.
  4. Arek77

Arek77 Czeladnik forum

Widzę, że już ludzie to pisali, ale i ja napisze.. Jeden z najbardziej, o ile nie najbogatszy z eventów. Nie spodziewałem się takich nagród, przede wszystkim warto było dostać SP, banany, PD. Dzięki!!Żałuje tylko, że bardziej się nie przyłożyłem od początku, bo skupiłem się na sianiu na polach, ale bez napinki, tak tylko żeby skończyć. A tu na koniec okazuje się dopiero jak można było zarobić.

Agnes89, Frytka2012 oraz aweva55 lubią to.
  5. oset53

oset53 Chodząca legenda forum

Gram od 2010 i mam 96 level i wiem co mówie, mnie tez skreca jak tacy jak Ty piszą,ze w dwa dni kończa event, mam kilku zjajomych po tylu latach gry i wiem ,ze oni tez koncza event w ostatniej chwili jak nie korzystają z zakupu, norbijas na czacie chyba się spotykalismy[/QUOTE]

Witam.
    To i ja jeszcze coś napiszę, bo mnie wkurzają takie teksty i im podobne.
    Gram tak jak mam napisane w sygnie, a więc 2,5 roku. Pamiętam jak pierwszy raz wprowadzony został Zielony ekspres i wielki drzewa.
    Na forum wypisywano, że po co komu takie brzydactwa, że za dużo miejsca zajmują i takie tam bzdety.
    Mnie udało się wtedy zdobyć jeden taki egzemplarz - to były początki mojej gry i byłam biedna jak przysłowiowa mysz.
    W drugiej edycji już było lepiej,uciułałam trochę Sg, kupiłam drzewka na wymianę i pojeździłam pociągiem. Udało się zdobyć wystarczającą ilość wszystkich drzewek-większość w podstawowym wydaniu, ale mam.Na forum też pisano jak ustawić drzewka żeby było jak najwydajniej. Od tamtej pory mam zawsze zapas nawozów z którego mogę w razie czego skorzystać. Poza tym mam uszlachetnione kilka roślin w szklarni - jak tylko wysiałam większą ilość roślinek to je w szklarni przepuściłam ale się opłaciło, albo w misjach żeby zdobyć wystarczającą ilość gwiazdek, żeby zdeponować puchary.
    Tak więc każdy event kończę w rozsądnym czasie, jak wypadajki słabo lecą to sobie posieje uszlachetnione roślinki z kasztanowym pnączem które zdobyłam między innymi dzięki wielkiej pomocy wielu cudownych farmerów i farmerek, bo sama jeszcze byłam za biedna żeby zrobić event tego typu.
    Tak więc uważam że tzw. starzy gracze nie powinni narzekać, chyba że sami na siebie - bez obrazy.
    Pozdrawiam cieplutko i dobrego dnia życzę.

Ostatnie edytowanie: 10 lutego 2016
  6. Ania19671967

Ania19671967 Aktywny autor

Witam z rana - event uważam tak jak większość za bardzo udany. U mnie zmagania z nim trwały do ostatniej chwili. Jestem b. zadowolona ,bo mam 187 bananów , ponad 1500 super nawozu , 500 super paszy. Mogłam poczytać forum i zmienić nieco taktykę gry gdyż do wczoraj rana nie miałam jeszcze odblokowanej II części .Walka była o każdy pasek. Potem walka z czasem ,aby zdążyć wykorzystać koszyki .Event dla mnie był pracochłonny ,bo niestety nie miałam już kombajna i wszystko siałam ręcznie - do tego woda , nawóz .Żeby zasiać i zebrać w sumie plony z 5 pół potrzebne mi było około pół godziny. Nie zawsze też miałam czas aby regularnie o danej porze zebrać to co zasiałam - jest tez życie poza farmą :):):).Do tego nie wspomnę o bolącym nadgarstku- ale warto było tak się poświęcić . Człowiek całe życie się uczy , więc na drugi raz najpierw poczytam co sądzą inni n/t strategii eventowej a potem będę działać.

7. bchrzanowska

bchrzanowska Forumowy żółtodziób

Gratulacje sąsiadko.
    jak się zaczyna event należy zawsze poczytać rady norbiego i est-orki i eventy będą znacznie łatwiejsze.
    Miłego dnia
    ps. ja tez jestem zadowolona z pobytu królowej

talarek1961 i -katie1234- lubią to.
  8. malinarp

malinarp Mistrz forum

Witam .
    Trudno sie z Toba nie zgodzic jak masz racje w 100%. Gram jeszcze krocej niz Ty bo zaledwie 2 lata w styczniu minely i kazdy event robie z latwoscia i duzo przed czasem .Dzieki uwaznemu czytaniu postow na forum dowiedzialam sie wszystkiego (albo prawie wszystkiego)o strategii tej gry .Wypracowalam wlasny sposob na nia i uwazam ze tylko mlodszy niz ja stazem gracz moze miec niekiedy problemy z eventem ale jesli mysli i czyta nieoficjalne poradniki to i to szybko pokona .Wystarczy dobrze wystartowac z eventem i nie ma problemu z jego ukonczeniem a czasem mozna korekty zrobic wedlug wskazowek naszych naj.naj.naj.
    Trafia mnie jesli ktos z duzym stazem pisze o zakupie koszyczkow ,widocznie sam to robi bo ja jeszcze nigdy koszyczka nie kupilam , nie musze ,po prostu nie sa mi potrzebne . Mam kasztankowe pnacze ale nawet jego rzadko uzywam ,powodem jest raczej moja niecierpliwosc niz koniecznosc .Ja sie nie wstydze pytac i dlatego mam uszlachetnione roslinki a wtedy juz ZERO problemow z wypadajkami .Dwa lata to dla mnie dlugi okres czasu ale wykorzystalam go do maksimum ,nawet rzemioslo mam na 5 poziomie tylko pracuje jeszcze nad Alchemikiem -4 poziom .Mozna ,mozna jak sie chce :D:inlove::D

Dodałam znak cytatu.
    BA_Czerwona

Ostatnio edytowane przez moderatora: 10 lutego 2016
  9. ankagdw

ankagdw Chodząca legenda forum

to widocznie jestes bardzo nieudolna skoro 6 lat grasz w gre dla przedszkolakow w sianie marchewki i dalej nie pojelas jak to sie robi..gram 2 lata krocej od ciebie i event skonczylam w 3 dni .a jak bym miala na to ochote i sie przylozyla to by 2 w zupelnosci starczylo.no coz skoro ci sie nie chce wziasc sie do roboty i zzera cie zazdrosc to wylacznie twoja sprawa i nie hejtuj tu Norbiego i innych graczy za to ,ze potrafia logicznie myslec i wykorzystac wszystkie mozliwosci jakie daje gra.nawiasem mowiac to sama sobie takimi postami kuku robisz .

ps.cos nie tak z cytowaniem postow jest....

Chyba teraz jest ok.
    BA_Czerwona

10. malinarp

malinarp Mistrz forum

tez to zauwazylam ,dodaje posty niechciane a chciany post nie akcentuje o_O

Poprawiłam.
    BA_Czerwona

ankagdw, -katie1234- oraz Bronek82 lubią to.
  11. Bronek82

Bronek82 Hrabia forum

Witajcie,
    Tutaj muszę przyznać rację farmerowi malinarp.
    W marcu minie mi 2 lata jak gram, a po 8 miesiącach gry zainteresowało mnie jako można tak szybko skończyć event, gdyż wcześniej zawsze był problem wypadajkami. Poczytałem forum, pomyślałem sam i teraz każdy event kończę średnio po 3-4 dniach.
    Mój sposób jaki stosuje to prosta rzecz.
    Np. dostajemy 10 roślin eventowych. Przychodzę z pracy o 16:00 sadzę 10 roślin na dużych polach, dodaje zośkę, SN, wodę i nawóz (nawet bez białej niewinności czy kerestolu). Średnio po 1:30 wyrastają mi roślinki. używam cmj i zbieram 90szt, które sadzę tak samo jak poprzednie 10, ale już bez zośki. Używam tylko 100 SN, 100 wody, 100 nawozu i 10 zosiek. Czyli około godziny 19:00 mam 630 eventowej roślinki i sadzę ją od 19:00 na wszystkich farmach na malutki polach tylko z wodą z nawozem. Zbieram ok. 23:30 i sieje jęczmień, cebule, zboże czy goździki i do następnego dnia do godziny 16:00 mam spokój. Przychodzę z pracy i zbieram długo rosnące a przy tym mega ilości wypadajek. A i jeszcze jedna ważna rzecz, zawsze sprawdzam kiedy zaczyna się event, tak, aby przed nim zasadzić długo rosnące rośliny na małych pólkach i zebrać na początek eventu. W taki sposób zaczynam event z ok. 250 wypadajkami po pierwszym dniu, a jak trzeba 900 to tak, jak pisałem, 3-4 dni i mam finisz:)
    Pozdrawiam
    Paweł - Bronek82

Jeszcze jedna rzecz, nie posiadam kasztanowego pnącza (brakuje Kasztanowy farmer) oraz uszlachetnień typu wzrost roślin za 1 sekundę.

Ostatnie edytowanie: 10 lutego 2016
  12. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

... ale można ręcznie poprawić i wszystko jest dobrze ;)
    Dzień dobry :)

13. quee7

quee7 Czeladnik forum

Witam.Ja uważam,że event byłby nie do zrobienia bez kupna pasków paieru,które musiałam zakupić trzykrotnie.Poza tym to chyba najlepszy event jaki był do tej pory,a gram od 2011

14. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Doberek wszystkim:)
    jutro tez mamy event.....w czasie jego trwania bede mial trzy razy 2 zmiane oraz trzy razy pierwsza zmiane a zaczne go jutro ok godz 22 45

15. ankagdw

ankagdw Chodząca legenda forum

no mozna xD ale powinno sie samo cytowac ladnie i elegancko :p

16. polnygryzoń

polnygryzoń Hrabia forum

A ja mam taką serdeczną prośbę. Tyle już razy pisano jak szybko skończyć ewent, że nie ma sensu zaśmiecać forum. Trzeba raz czytać forum, dwa - korzystać z rad bardziej doświadczonych graczy, trzy - korzystać z nieoficjalnego poradnika farmeramy oraz wykorzystywać na bieżąco wszystkie możliwości jakie gra stwarza i zapamiętać raz na zawsze że wbrew wszystkiemu to gra strategiczna. Mam więc wybór - albo gram po swojemu bez zastanowienia się co i na co się przyda i nie narzekam, że coś się nie udało, albo przyjmuję zasady wyżej wymienione i wtedy mam wyniki. To cała filozofia w tej grze. Osobiście potwierdzam, że ewnet był super i nie wydałem na niego ani jednego realnego grosza.

17. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

Poczytaj co któryś post na forum bo dosłownie co chwila się pisze jak skończyc szybko event bez zadnego kupowania pasków.... ;)
    Jak poczytasz to zobaczysz ze event ktory będzie jutro bedzie dla Ciebie o wiele prostszy i przyjemniejszy

18. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Dzień dobry:) Czytam , czytam i oczy przecieram ze zdumienia , narzekają , narzekają i końca nie widać , tylko zastanawaia

mnie, że gracze z długim stażem tyle marudzą. Tyle tu rad, podpowiedzi , a wniosków nie wyciągają . Ręce opadają kochani .
    Powiem wam jedno, jak się chce to wszystko można . Jutro ewent , będzie możliwość ponarzekać do woli.
    Miłego dnia wszystkim życzę , a w temacie ewent super i nie narzekam .:D

19. -katie1234-

-katie1234- Komandor forum

Mam poziom 89, gram od 2011 z przerwami. Na eventy nie wydaję realnej kasy i zawsze go kończę. Raz szybciej raz rzutem na taśmę :) Czytam wszystkie podpowiedzi na forum i to mi pomaga :D To jest tylko gra, ale co niektórzy się nakręcają, aż szkoda słów. Ja jestem z eventu zadowolona, nagród mnóstwo, emocje były. Koszyk momentami się zacinał, ale daliśmy radę :D

20. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

Pół godziny i będziemy widzieli co nas jutro czeka :p
    Chyba zrobie eksperyment i na małych polach posieje goździki dzisiaj zamiast na dużych-moze wiecej wpadnie wypadajek?

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.