Opinie Królewska uczta

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 21 stycznia 2026.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. abask

abask Fanatyk forum

Goście dopisali ale pozamykali drzwi....

Gra się tak wiesza, że masakra.

bogusiania i hiacynta lubią to.
  2. szary_ludzik

szary_ludzik Weteran forum

Utknęłam tu...
    I jak wybrnąć z tej sytuacji?

3. tomash_21

tomash_21 Zaawansowany

Heja. Niestety ale ivent zapluskwiony jak zagrzybiała pościel. Co chwilę jak nie jakieś dziwne okno mpo 10/100 się pojawia po odświeżeniu mam już 2000/100 kart. Niech te partacze zrobią wreszcie event bez błedów. Klikam zrób karte z drzew nie idzie. Komuś leków nie przepisali przy tworzeniu eventu >:(

4. TakaJa

TakaJa Okazjonalny autor

Odświeżałam grę już chyba z siedem razy. Weszłam też w pasjansa z ciekawości. Pierwsza rozgrywką i nie można jej skończyć. Wszystkie dwójki utknęły gdzieś pod stosikiem kart, różowego płynu nie mam, bo mogłam wyciągnąć tylko jedną kartę, przerwać gry też się nie da. Ewent niemożliwy do rozpoczęcia, a co dopiero skończenia.

5. asienka26

asienka26 Fanatyk forum

1 gra darmowa a nastepne za florki ot mi urodziny w zyciu nie ukladalam pasjansa

gosiagosia60, bogusiania oraz hiacynta lubią to.
  6. ShaGGy778

ShaGGy778 Hrabia forum

Jeżeli zrobiłabyś coś takiego to nie dopisze 14 jednostek wywaru za sekwencję z 3 kart? Wtedy miałabyś 28 jednostek i można by było grę zresetować.

====

U mnie z pół godziny trwało rozsiewanie eventówki...
    Teraz po wejściu na planszę eventową mam takie coś i nawet odświeżanie nie pomaga...

Poddaję się na razie, wrócę później. ;)

bogusiania, monter52 oraz hiacynta lubią to.
  7. *dzuga*

*dzuga* Komisarz forum

nie rozumiem tej gry... utknęłam bo 3ka jest ukryta pod 4ką. Nie mam już wywaru, bo zużyłam w opcji "wybierz kartę"... i skąd go teraz wziąć?

8. blondas85

blondas85 Ambasador forum

event się wiesza nic sie nie da zrobić. ja odpuszczam, nie robię

9. Iskierka95

Iskierka95 Książę forum

musisz cofnąć ruch,postawić 6 na puste pole i przełożyć 5, ale nie z kart które klikasz tylko 5 z domkami które masz po prawej ,jeśli nie starczy eliksiru to kup pakiet królowej za 10 florenów ,chyba że zamkniesz grę

10. tomash_21

tomash_21 Zaawansowany

U mnie to samo, babol goni babol

11. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Układałem ten pasjans niejednokrotnie.
    Bardzo często się blokuje, co jest przynajmniej zaznaczone w FAQ:

Może się zdarzyć tak, że ukryte karty ułożą się tak złośliwie, że nie uda się wam wszystkich odsłonić, a bez tego niemożliwe jest zakończenie pasjansa (i odblokowanie dalszych pól na drzewku rodowym). Z tej opresji wyratuje was Wywar alchemika.

I tu jest cały myk:

Wyzwania - królewskie solo i królewski dubel

Wskazówka! To główne źródło zdobywania wywaru alchemika. Ze względu na limit jego posiadania oraz z uwagi na ograniczoną liczbę wyzwań, które można rozegrać za darmo, radzimy korzystanie z wyzwań tylko wtedy, gdy wywar jest wam potrzebny do odblokowania się w którymś pasjansie i jednocześnie jego zapas jest zerowy (lub bliski zeru).

W przypadku każdego z 16 pól z wyzwaniami pierwsze rozegranie jest darmowe, każde kolejne kosztuje 5 Florenów.

Czyli szykować portfele!
    Kolejna mini gra, której ukończenie zależy od losowości, nawet przy optymalnym układaniu kart.
    Świetne urodziny.
    Dobry item na podpuchę i golenie florenów.
    I znowu: szczęściarze zrobią bez uszczerbku FL, pechowcy wywalą ich masę.
    A każdy wysieje tyle samo.
    Już nie liczę czasu poświęconego na samo układanie.

Dalej nie wiem czy to w ogóle ruszać.

12. szary_ludzik

szary_ludzik Weteran forum

Jak włoży się na górę karty, to już zabrać spowrotem nie można. :(

Wrzuciłam 2 z dynią i 3 z gwiazdką na górę, bo chciałam trójkę z domkiem i czwórkę z domkiem na asa położyć.
    Nie zauważyłam, że trójka to dynia... :(
    Mój błąd.
    Czyli teraz co najrozsądniej zrobić?
    Stworzyłam karty 4-6, ale ich nie ma w tej rozgrywce. :(
    Cofnięcie nic mi nie da.
    Pozostaje restart za FL?
    Nawet jak dokupię Asa, to on nie będzie jeszcze w tej grze...
    Komplikacja.

13. twardy81

twardy81 Analityk forum

Urodziny czy stypa??

14. Honorata

Honorata Aktywny autor

Jak dla mnie największym problemem jest grafika tych kart. Ja uwielbiam pasjanse ale litości - nie takimi kartami.

15. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

Jedno i drugie 8)

To wrzucam pasjans trudny z wszystkimi kartami, na drzewie punkt 9:

16. teresa3000

teresa3000 Zaawansowany

te urodziny to jakis wyrok za 16 lat gry ani torta sie nie zje ani szampana wypije trudno trzeba obejsc sie smakiem i potrzekac na lepsze czasy

apulisia72, bogusiania oraz hiacynta lubią to.
  17. twardy81

twardy81 Analityk forum

Strasznie czasochłonne te mini gierki, nudne jak przemówienia na imprezach okolicznościowych

18. TheiaBloom

TheiaBloom Forum Pro

dla mnie beznadziejne te urodziny :eek: już chyba z trzy razy resetowałam pierwszą grę i ułożyłam stos, ale nic się nie da z nim zrobić...
    co dalej?

19. bogusiak80

bogusiak80 Chodząca legenda forum

Dopiero rozsiałam roślinę.Nie układałam jeszcze nic ale zastanawiam się czy dobrze zrobiłam rozpoczynając ten event.Sianie muszę dokończyć ze względu na bonusy.Koło beznadziejne tylko +1 do zbiorów.Wylotki także będą problemem.Pocieszam się tylko ,że z nieudanej imprezy można wyjść w każdym momencie.

20. draculik34

draculik34 Chodząca legenda forum

Teraz na Asy układaj dwójki, trójki itd. w tych samych kolorach aż do szóstek.

bogusiak80, bogusiania oraz hiacynta lubią to.