Opinie Królewska uczta

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 21 stycznia 2026.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. .dorotka01.

.dorotka01. Cesarz forum

zacznę robić ale czy skończę to jakoś widzę w czarnych barwach ale co mi tam ile zrobię tyle będzie w pasjansa wieki nie grałam

2. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Zgadzam się, wymagania są zbyt wysokie, nawet biorąc po uwagę fakt, że event trwa dwa tygodnie. Ale mamy do dyspozycji tylko jedną łąkę dla każdej z roślin. To jest event, który ma wyciągnąć zapasy SN i bonusy z pasków. Ja ich za dużo nie mam więc odpuszczam.
    Ja jednak rezygnuje chodź lubię układać pasjansa. Ale z faktu, że będzie ten event skorzystam, nastawię owce, małpy, kozy, koty, orzecha też trochę mam. Mam zamiar zarobić hajs, który potem wydam na zwierzęta do misji w spółdzielni bo tak jak uporałam się już prawie z misjami drzewkowymi to te na zwierzęta idą mozolnie bo same zwierzaki, np. zwykle dziobaki czy orły są u mnie mega drogie.

3. dantic3

dantic3 Chodząca legenda forum

pasjansa nigdy nie układałam nie lubie kart -.-
    kto gra w karty ten ma łeb zdarty xD zaczne ile zrobie tyle będzie :p

4. grania.

grania. Baron forum

Mnie osobiście interesuje item 4-o polowy i pnącze nr 2, wydaje mi się, że można to zrobić na skróty, a przynajmniej mam taką nadzieję. Wieczorkiem w domku policzę.

5. Montwa

Montwa Weteran forum

Ale kto gra dobrze, temu nie obdrze. xDxDxD

.

6. grania.

grania. Baron forum

mam pytanko do ekipy: w FAQ w tabelce z nagrodami za pole 40 jest 1 item, a na drzewku na rysunku 2

7. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Było trochę zmian. Są ujęte w tabelce, ale grafiki już nie było kiedy poprawiać.

hiacynta i bogusiania lubią to.
  8. grania.

grania. Baron forum

a szkoda powinny być dwa xD

9. twardy81

twardy81 Analityk forum

Robię tylko muszę się nauczyć pasjansa układać

10. BA_Marion

Troszkę się zmieniło: >>klik<<.

Czas wzrostu obu roślin został ujednolicony. Roślinkę na Farmie można już teraz spokojnie siać na noc, zawsze da więcej wypadajek niż roślina 4h. No i jeśli ktoś będzie chciał coś przyspieszyć, to mniej nawozów zużyje:)

11. chwastowisko

chwastowisko Forumowy żółtodziób

a najkrótsza droga do kwadratowego stołu którędy prowadzi?

hiacynta lubi to.
  12. ChibiWeiWuxian

ChibiWeiWuxian Półbóstwo forum

Robię tylko dla początkowych nagród, w końcu zdobyłam te karty z eventu to pasuje je wykorzystać.
    A tak to odpoczynek i zbieranie sił przed eventem walentynkowym xDxD
    Powodzenia w grze:music:

13. freska_kreska

freska_kreska Fanatyk forum

Babeczkowy czarodziej
    2.900 PD/TPD x Poziom Farmy/Wyspy co 12 godz. 2 małe pola.

Rycerze kwadratowego stołu (+)
    Co 23 godz. 88.000 PD/TPD oraz bonus: +2 do zbioru z zagród przez 5 godz. (max 10 ładunków).
    Po wyczerpaniu bonusowych ładunków będzie dawał 12.000 PD/TPD x Poziom Farmy/Wyspy co 23 godz.
    4 małe pola.

Te itemy mnie interesują. Są super!
    Posiałam szarłat i tą olbrzymią.
    Póki co rozsieję i będę siała długorosnące, a w weekend pomyślę co dalej.
    Ilości spore, a bonusów niewiele. Niebieskich też nie mam, żeby liczyć na pomoc koła.
    Muszę to przeliczyć i porównać ze stodołą, bo niewiele zwierzaków w niej.

14. pbkl

pbkl Półbóstwo forum

Poczytalam , popatrzylam i zwyczajnie mi sie nie chce...
    Zas dwa tygodnie eventu a siania i wylotek od groma i ciut...
    Nie wiem, zastanowie sie. Poki co 95%, ze tego nie ruszam :)

15. Montwa

Montwa Weteran forum

Co nowego w poradniku?
    • 21.01.2026, godz. 17:11 - po analizie opinii Graczy postanowiono wydłużyć czas wzrostu Tęczowych kwiatków z 4h do 8h (dostosowując wartość PD i wartość wymiany po evencie) i obniżyć wymagania dla tej rośliny przy tworzeniu Kart: 2-3 z 1.430 szt. do 725 szt.
    Po analizie opinii graczy? :oops:
    Przejrzałem całe 2 strony i ani jednej takie opinii nie widzę. o_O
    Ech, za tą granicą to łobuzy muszą być. :pxD

Uważam, że zmiana jest bezndziejna. -.-
    Uderza w graczy, którzy mają same itemy. :wuerg:
    Jesli mam 3h okienno to co mogę w tym czasie wysiać, jak roślinę wydłużono do 8 godzin? :p

.

16. dariodiablo

dariodiablo Książę forum

Może chodzi o to ,żeby nie można było wykorzystać dyniowych? W ciągu 10 godzin ile można 8-godzinnych natrzaskać ? W+N+SN?

17. SiljeArgrimsdotter

SiljeArgrimsdotter Wielki mistrz forum

Ja odpuszczam, nadgonię trochę z zadaniami ze spółdzielni :)

hiacynta, bogusiania oraz Daisy44 lubią to.
  18. ShaGGy778

ShaGGy778 Hrabia forum

Strasznie marna ta zmiana...
    To co wymieniła Marion to są pewne zalety, ale nie ukrywam, że liczyłem na zmiany innego typu. Wymagana ilość eventówki zmniejszyła się o połowę, ale za to o drugie tyle wydłużył się czas wzrostu, zatem jaka to niby korzyść dla nas? Obecnie tęczowych kwiatków potrzeba 27.550 szt. Biorąc pod uwagę nowy czas wzrostu to wychodzą 3 zbiory na dobę. Licząc na czysto 1.818 szt. dziennie z tych 3 zbiorów, na całość potrzeba ponad 15 dni. I to bez powtarzalnych etapów i z praktycznie ciągłym pilnowaniem zbiorów.
    No na piechotę event nie do zrobienia, niestety. Chyba, że ktoś się uprze i będzie wstawał w nocy ;) W tej sytuacji to co napisała Marion nabiera jeszcze większej mocy. ;) Niech żyje super nawóz!

19. TakaJa

TakaJa Okazjonalny autor

Mało urodzinowy ten event. Jakiś mroczny, ciemny i te itemy też kojarzą mi się chyba bardziej z halloween niż urodzinami.
    Zmina żadna, jednym pasowało siać co cztery godziny, innym co osiem w zależności, kto czym się zajmuje w ciągu dnia, ale ogólnie ta zmiana niczego nie zmienia, bo wychodzi na to samo. Raczej nie będę robić, sianie na jednym polu zajmie wieczność, a oprócz pnącza to nic ciekawego w nagrodach nie ma. Nie grałam wiele lat, więc i tak dużo straciłam, kolejna strata, to dla mnie żadna strata xD

Kiedy minęly te czasy, kiedy na event się czekało i czekało, a on nie nadchodził? Teraz nie ma kiedy braków odrobić, bo event za eventem. Dopiero wystawiłam warsztaty i zagrody, a już muszę je sprzątnąć.

20. BA_Marion

Wydaje mi się, że w pierwotnej wersji (roślinka 4h) wypadało to gorzej niż obecnie. Żeby wyjść na to samo, konieczne było 6 zasiewów na dobę - 1 siew na noc i 5 zasiewów w dzień, co zajmowałoby 15 godz. dziennie przy pilnowaniu zbiorów niemal co do minuty. I tak przez 2 tygodnie...

Do końca na piechotę nie da się przejść tego eventu (o ile ktoś myśli o całości). Ale w sumie wiele do tego nie brakuje, przez 2 tygodnie pewnie jakiś bonus na kole wpadnie, nawet bez nasilonego kręcenia. Myślę też, że da się część pól "odpuścić" bez większego żalu.

bogusiania lubi to.