Opinie Królewska uczta

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 21 stycznia 2026.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Te większe pasjanse są trochę trudniejsze, Ci co nie grali nigdy mogą mieć problem. Ale te latwe są proste.
    Tych większych nikt kto nigdy nie gral nie zrobi. To jest event dla tych co mieli do czynienia z pasjansem.

2. marynia53

marynia53 Cesarz forum

tez rozegrałam 5 pasjansów i teraz czekam na rośliny i wypadajki. Instrukcję obsługi 3 razy czytałam.

hiacynta, bogusiania oraz draculik34 lubią to.
  3. pbkl

pbkl Półbóstwo forum

Poukladalam sobie z kart, ktore mialam i...jak ja sie ciesze, ze nie planowalam robic tego eventu.
    Przytulilam naklejke, 2 niebieskie, 2 mooooze dudki i mam serdecznie dosc "swietowania".

Powodzenia tym, ktorzy zdecydowali sie tluc ten event.

4. draculik34

draculik34 Chodząca legenda forum

Dla mnie też jest to proste jak drut :p
    Pnącza już wyszarpałam, muszę jeszcze wyczaić dwa itemy, a reszta jak czas pozwoli :p

5. daniell0123

daniell0123 Aktywny autor

No i fajnie dobrze że poczytałam forum ewent nie dla mnie nigdy nie grałam w pasjansa i zablokowałam sie juz na pierwszym a koszyka nie mam zamiaru kupować .Coraz lepsze te urodziny z roku na rokxDxDxDxDxD

hiacynta, bogusiania oraz kgcygan lubią to.
  6. kgcygan

kgcygan Hrabia forum

Podpowiesz jak szłaś do pnączy? Witam Ciebie ;)

7. d_anulka

d_anulka Hrabia forum

Ułożyłam osiem pasjansów. Na drodze do następnych układanek stanęły wypadajki (bo potrzebuję kartę: Asy). Układanie idzie łatwo, bo znam (i lubię) pasjans z reala. 8)

8. jakleci.bozena21

jakleci.bozena21 Koneser forum

Tez nigdy nie grałam w pasjanse nie mam pojecia o co chodzi i nie bede o to zabiegac zeby sie nauczyc pierwszy event od lat ktorego nie bede robiła jak na urodzinowy to super dobrze sie wiesza blokuje i zapewnia duzo innych atrakcji 2 tygodnie odpoczynku od farmy Powodzenia i cierpliwosci dla tych co uczestnicza w urodzinach ja ogranicze sie do kalendarza i logowania no moze jakis zasiew długo rosnacych

9. draculik34

draculik34 Chodząca legenda forum

Naklejka, imprezówki, item, klej, tajemniczy stajenny, chutnej i pnącze. Potem od itemu w górę Zośka, super pasza i kolejne pnącze. Tak mi się wydaje chyba :p

10. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Gdyby nie te kosmiczne ilości jak na jedną ląkie i malo wspomagaczy w stodole to bym pyknęla ten event bo uwielbiam pasjansa. Następnym razem BP poproszę o dwie łąki do siania eventówki na obie rośliny :) Ale udalo mi się z darmowych kart wyszarpać naklejkę, IW i 6 TS. Zawsze to coś. Jeszcze się zastanowię do jutra, na głównej mam zagrody, jutro będą do zbioru, może coś poskubie tego eventu bo na całość nie ma szans. Ale jakimiś Tsami bym nie pogardzila.

Ostatnie edytowanie: 22 stycznia 2026
    hiacynta, bogusiania oraz d_anulka lubią to.
  11. morelowesady

morelowesady Zaawansowany

Rozgryzłam eventowe drzewko!
    Chwilę to trwało,ale już wiem co i jak;).Pasjanse ustawiałam dawno temu lecz coś w pamięci pozostało.Tymczasem mnie zatrzymały badyle,ale myślę,że za godzinę dobiję do pierwszego pnącza,itemki "wronia poczta" już w ogrodzie,do rana dadzą PD.
    Ewent wydaje się łatwy i przyjemny choć nieco przydługi:oops:.
    Powodzenia !

12. -kaktus5-

-kaktus5- Forumowy żółtodziób

Jak tworzyć karty i gdzie je znajdę po wytworzeniu ?

hiacynta lubi to.
  13. d_anulka

d_anulka Hrabia forum

Na drzewie, u góry jest taki przycisk "twórz karty". Klikasz w niego, i pokazuje się plansza tworzenia pięciu różnych kart. Jeśli masz potrzebne do utworzenia kart produkty (rośliny, zwierzęta, wypadajki, itd...) przycisk na dole "produkuj" jest podświetlony na zielono. I po jego naciśnięciu dodaje odpowiednie karty. :)
    Jeśli przycisk "produkuj" jest szary, to znaczy, że nie masz czegoś, co jest potrzebne do jego produkcji.

14. Mr.TOP

Mr.TOP Mieszkaniec forum

Zrobiłem sobie krótką listę tego, co jest mi potrzebne.
    Wiecie może, czy da się ją w taki sposób zaznaczyć jako „drogą”?
    Chwilowo nie jestem tego pewien, jeśli chodzi o poruszanie się po niej (wiadomo, punkt 0 trzeba zrobić :eek:).[​IMG]

hiacynta, bogusiania oraz aleksandra lubią to.
  15. -kaktus5-

-kaktus5- Forumowy żółtodziób

A gdzie znajdę te wyprodukowane karty?

hiacynta lubi to.
  16. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

jak będziesz mial odpowiednią ilość kart do gry to przycisk graj przy mini grze będzie na zielono. A liość kart sprawdzisz tam gdzie je produkujesz na górze, będzie napisane ilość kart (tutaj liczba wytworzonych)/1

17. Mr.TOP

Mr.TOP Mieszkaniec forum

Sprawdźcie e-maile, bo wpadł mi kod bonusowy.:inlove:

hiacynta, bogusiania oraz d_anulka lubią to.
  18. d_anulka

d_anulka Hrabia forum

Monia, dziękuję ;)

Tak, jak napisała Monia, będą widoczne.
    Poza tym, zawsze można podejrzeć ich ilość w stodole, w zakładce "Inne" :)

hiacynta, bogusiania oraz {Monia} lubią to.
  19. zletrafileskotku

zletrafileskotku Nadzorca forum

Monia mimo wszystko dziękuję za pomoc ! ;* poszłam dalej, bo kupiłam reset za floreny...dobrze że miałąm je zdobyte free nie za kasę :)

20. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Grafika, niestety nie była widoczna, więc pusty post usunęłam.

Jeszcze nie ruszyłam tego eventu. Na razie sieję.

hiacynta, bogusiania oraz {Monia} lubią to.