Opinie Królewska uczta

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 21 stycznia 2026.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Eviana

Eviana Team Leader Team Farmerama PL

Uwaga, farmerze!

Słuchajcie, słuchajcie! Myseryz otwiera wrota swego zamku, by świętować urodziny Farmeramy! A ty jesteś w gronie gości honorowych! Dołącz do wielkiej uczty i wykaż się wprawą w nowej minigrze!

Czwartek, 22.01.2026, godz. 14:00

Środa, 04.02.2026, godz. 22:00

Pozdrawiamy,

Zastrzegamy sobie prawo do edytowania tego wątku w przypadku, kiedy Community Manager prześle nam informacje na temat zmian lub uzupełnień.

Marzenakruczek, Makowiska oraz hiacynta lubią to.
  2. dorota444

dorota444 Moguł forum

3. hiacynta

hiacynta Chodząca legenda forum

Witam,
    Robić z pewnością zacznę z jakim efektem tego jeszcze nie wiem. Nie czytałam poradnika bo na pierwszy rzut oka wydaje się nie do ogarnięcia. Postudjuję go na spokojnie. Życzę wszystkim powodzenia i z okazji Dnia babci a jutro dziadka składam serdeczne życzenia. Wypadało by powiedzieć do roboty;)

4. samotnosclatarnika

samotnosclatarnika Koneser forum

5. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Pasjanse to raczej kojarzą mi się z pachnącym naftaliną fotelem babci (takim z koronkową serwetką na zagłówku) i niskim stoliczkiem na wysoki połysk, niż z Las VegasxD

Jak to przy nowościach informacji sporo, ale w praktyce jakieś takie bardzo zawikłane to nie jest.

6. dorro007

dorro007 Hrabia forum

Na pierwszy rzut oka - sympatycznie się zapowiada. Poza tym - kto nie układał pasjansa? No i długie, obfite w emocje, mroźne (póki co), zimowe wieczory. Może być miło. Wszystkiego najlepszego, Farmeramo :inlove:

7. ShaGGy778

ShaGGy778 Hrabia forum

Po pierwszym przejrzeniu poradnika wydawało się nieźle pokręcone, ale po dłuższym zastanowieniu jest bardzo prosto. :) Chyba! xD
    Na zrobienie całości potrzebujemy 41 zestawów kart. 2 szt. dostaliśmy w obecnie trwającym evencie stanowiącym przystawkę, słynny "beforek" przed urodzinami ;) oraz 1 szt. przypada na start eventu. Zostaje do wyprodukowania 38 zestawów kart. Karty A i karty 2-3 wykorzystujemy zawsze bez względu na stopień trudności gry w pasjansa.
    Czyli:
    - 38 x 155 pióro królowej (wypadajka) = 5.890 szt. pióro królowej
    - 38 x 680 kartokwiat (eventówka na plantacji) = 25.840 szt. kartokwiat
    - 38 x 1.430 tęczowy kwiat (eventówka na głównej łące) = 54.340 szt. tęczowy kwiat
    - 38 x 725 tęczowy kwiat (eventówka na głównej łące) = 27.550 szt. tęczowy kwiat

No ilości dość potężne, ale event trwa dwa tygodnie. Chociaż i tak nadal wydaje się to bardzo dużo...

Są też gry powtarzalne oraz wyzwania królewskie solo i dubel. Pierwszy dostęp do wyzwań jest darmowy, kolejne kosztują 5 fl, ich celem jest zdobycie wywaru alchemika, który ratuje nas w sytuacji gdy zablokujemy się podczas układania pasjansa i nie będzie możliwe ukończenie go. Limit wywaru to 200 jednostek, nadwyżka przepada! (Oprócz tej kupionej w koszyczkach).
    Pnącza fajne, itemy ładne, trzeba robić. ;) Może te ilości jeszcze zmniejszą, bo ponad 54 tys. eventówki z jednego pola, to nawet jak na dwa tygodnie brzmi dość ciężko...

Edit: Były zmiany w FAQ, stąd poprawione wartości dla tęczowego kwiatu.

Ostatnie edytowanie: 21 stycznia 2026
  8. kaska860

kaska860 Wszystkowiedząca wyrocznia

Event wydaje się być czasochłonny. Mini gry zabierają czas. Nie lubię. Wolę oddać badyl/wypadajkę/ stodołę do wora.
    No i nie bardzo chcę ściągać itemy z głównej. Chyba trzeba będzie pokręcić kołem w któryś dzień weekendu i pyknąć na szybko ten badyl. Pnącze jak najbardziej ok.
    Na razie przygotuję tylko plantację pod pióra królowej.

9. monter52

monter52 Okazjonalny autor

Uwaga!
    Odświeżenie gry w trakcie rozgrywania wyzwań królewskie solo i królewski dubel powoduje utratę próby.
    Przy wszystkich grach (pasjans i wyzwania) można zamiast przeciągania karty na właściwe miejsce, kliknąć w nią 2-krotnie. Wtedy sama się przemieści. Na serwerze testowym nie do końca to jednak działało. Sprawdźcie jednak u siebie.

Ciekawie się zapowiada ten ewent skoro taki wpis jest w poradniku. U mnie po kilka razy w trakcie codziennego zbioru ogrodów ozdobnych, zawiesza się komputer i muszę go odświeżać lub nawet resetować. A tu z góry mam info, że odświeżenie w trakcie układania powoduje utratę próby. Czarno to widzę tym bardziej że znowu kosmicznie długi tasiemiec .:(Zacznę, bo chcę zdobyć żetony sezonowe, ale wątpię czy skończę. Poprzednie urodziny, też długo odbijały nam się czkawką i pozostawiły niesmak do dziś. Czy będzie "powtórka z rozrywki" zobaczymy.-.-

10. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Ech...Ja chyba na fotelu z popkornem posiedzę [​IMG]

11. 6elka4

6elka4 Baron forum

Witam.
    Nagrody takie powszednie jak na urodziny.
    Jak zawsze pełno tajemniczości ( losowości )

100 lat Farmeramo !!!:inlove:

Zacznę a gdzie dojdę to się okaże za dwa tygodnie.

Powodzenia Farmerzy.

12. JerzyTurek

JerzyTurek Forumowy żółtodziób

Myślałem, że to będzie PETARDA a tu itemy słabe , pnącze niezłe ale 42 godzinne , badyla mnóstwo do siania... Hamaczek

Marzenakruczek i bogusiania lubią to.
  13. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Jedna z Ekip przygotowała film, mamy zgodę na jego udostępnienie.

Widać na nim (pod koniec) szybkie przesuwanie kart na miejsce. To nie podwójne kliknięcia, ale klikanie prawym klawiszem myszy i to działa sprawnie:)

14. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

O mamunciu no nie wiem czy się za to brać. Do tego potrzeba jeszcze zwierząt i roślinek ze stodoły umiem rozgrywać pasjansa ale czy to jest tego warte, nie wiem. Prawie 6k wypadajek w dwa tygodnie jak ja ledwo 1400 zrobiłam 5 dni. Chyba nie dla mnie ten event, niestety bo itemy fajne.

15. bogusiak80

bogusiak80 Wszystkowiedząca wyrocznia

Pasjanse układać lubię,siania zielska nie znoszę ale tak jest podczas każdego eventu. Zacznę bo później mogłabym żałować ,że odpuściłam.Jeszcze nie czytałam Poradnika tylko pobieżnie przeglądnęłam.Wieczorem wezmę się za niego.
    ShaGGy778 dzięki za wyliczenia już na starcie wiadomo czego się spodziewać i myślę,że trzeba wziąć pod uwagę jakieś odświeżanie i nasiać zielska więcej.Ja lubię pnącza to event dla mnie.

Ostatnie edytowanie: 21 stycznia 2026
  16. Makowiska

Makowiska Generał forum

Do roboty!

17. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

No to sobie odpocznę. Po ostatnim maratonie mam dosyć. Powodzenia robiącym.

18. marmlada

marmlada Fanatyk forum

Pnącze i jeden item warty uwagi, ale siania po kokardkę. Nawet jak na 2 tygodnie to trochę za dużo...

19. 22vader

22vader Forum Pro

chyba ich pogrzało z tymi ilościami, 54k rośliny byłoby ciężko zdobyć nawet mając dostępne dwie łąki, a co dopiero jedną. Event wydaje się mega fajny ale te wymagania to jakaś porażka. Tak samo 26k dla rośliny 8 godzinnej, czyli zbiór będzie możliwy tylko 3 razy dziennie, co daje na czysto 1818 na plus dziennie wliczając już w to rozsiew. Mamy 14 dni, więc 14*1818 daje nam 25452. Czyli zakładając idealne wykonanie bez pominięcia ani jednego zbioru przez 2 tygodnie (!) i tak nam nie wystarczy bez wspomagaczy lub wstawania w nocy. W dodatku to optymistyczna wersja dla tych, którzy robili poprzedni event i mają kilka kart już. Nie wiem co to ma być

20. Mr.TOP

Mr.TOP Okazjonalny autor

Cóż ja widzę… spory skok na SN.
    Ciężko przez 2 tygodnie lecieć idealnie ze zbiorami, dzień w dzień… a jeszcze pchnąć 6k wypadajek z dwóch pól – TYLKO!!
    Czy ja dobrze rozumiem, że powtarzalne pola też kosztują po sztuce?! HMMM…
    Żeby zdobyć samego pikolaka, trzeba 5 × 155 wypadajek i tysiące roślinek. Świetnie…:eek: