Opinie Król farmerskiego sklepu

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 27 września 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. dosias

dosias Generał forum

witam, event skończyłam dzisiaj ok 11, mam pytanie co do miksera w spa, jak zdobyć ten bonus skracający zboża. Trzeba coś konkretnego włożyć czy to też loteria?

2. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

To jest loteria niestety

6elka4, NASTKA.BURAN oraz dosias lubią to.
  3. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Loteria, ale wczoraj wrzuciłam 3 melonowe magie i dostałam i dzisiaj tak samo. :D

basia_z_, AlfaWilk oraz -norbijas- lubią to.
  4. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

ale uszlachetnienia nie działają na wypadajki, tu chodzi o maksymalne skrócenie czasu rośliny. Co za tym idzie, więcej zasiewów więcej wypadajek. Więc co jak co ale szklarnia to podstawa.
    Ale nadal trzymajcie się przy swoim (typu nie chce mi się, za drogo, nie opłaca się itd), a potem tylko lament bo nie można skończyć eventu...

5. MYSZKA2005

MYSZKA2005 Weteran forum

e tam, nie zauwazyl:) zauwazylam:):)
    kiedys sprobowalam i nic ciekawego nie wypadlo, to dalam spokoj. po Twoim wpisie polazlam i cos tam wrzucilam. wypadlo skrocenie na zboza, a ja potrzebowalam na kwiatki czy na koniczynke i sie zmarnowal:( poza tym trzeba jeszcze miec stosowny slot wolny. gdyby jeszcze wpisywal sie go gornego paska z bonusami, jak maska tiki, to by bylo superowo, a tak to taka loteria:):) i kosztuje wcale nie malo:(
    pozdrowionka

6. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Bonusy są losowe, można trafić skracające czas wzrostu roślin z kategorii Zboża, Kwiaty, Inne czy Warzywa, a równie dobrze można te na większą ilość PD czy roślin i nie są przypisane do składników jakie włożysz do miksera, tak że losowość górą i to dosyć kosztowne jest ale podczas takiego eventu jaki mieliśmy to moim zdaniem warto. Żeby było korzystniej to najlepiej najpierw spróbować pomiksować (ja używam tego czego mam najwięcej czyli Shake czekoladowy, Czerwony kruszon i kawałki owoców, na które jestem zmuszona wymieniać nietrafione bonusy) a dopiero później do bonusów dostosować rośliny.

7. Bajka

Bajka Zaawansowany

Tez jestem zainteresowana tematem.
    Wczoraj straciłam bonus bo potrzebowałam dla kwiatów a otrzymałam na zboża więcej PD.
    A jeśli otrzyma się bonus nieodpowiedni - to nie ma możliwości zamiany na złote lub srebrne kawałki owoców?
    Kiedyś otrzymałam bonus i go wymieniałam na złote kawałki owoców - ale miałam zajęte sloty a wczoraj miałam wolne i bonus straciłam.

8. SMOD_Atena

Bajka jeśli trafisz bonus wymagający np... złotego slotu, który jest już zajęty to możesz tym bonusem zastąpić ten co jest w slocie albo zamienić na kawałki owoców, zawsze są 2 możliwości.

waderówek i -norbijas- lubią to.
  9. Bajka

Bajka Zaawansowany

To, to juz wiem - ale jeśli są wolne sloty i trafi się bonus nieodpowiedni - to nie ma możliwości zamiany na te kawałki owoców - srebrne czy złote?

10. SMOD_Atena

Nie, jeśli sloty są wolne to bonusy wskakują do nich automatycznie i wtedy nie ma opcji wymiany na kawałki owoców, nie możemy dowolnie wybierać niestety.

waderówek, 6elka4 oraz -norbijas- lubią to.
  11. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

niestety w takim przypadku nie ma takiej mozliwosci

12. agatarolnik64

agatarolnik64 Ekspert forum

Ja nie lamentuje i wiem że uszlachetnienia działają tylko na skrócenie czasu rośnięcia , jeśli uważasz że szklarnia to podstawa to ok , jednak nie każdy musi mieć szklarnie opanowaną , bez tego też można dużo zdziałać , ale i tak uważam że szczęście też jest potrzebne , już niejeden event za mną więc chyba wiem co mówię, przynajmniej takie jest moje zdanie , a wydaje mi się , że mogę je mieć i podzielić się z nim z innymi :)

13. Bajka

Bajka Zaawansowany

Czyli bezpieczniej jest miksować jak sloty są zajęte.
    Dzięki za odpowiedzi - lepszy alchemik - przynajmniej nic się nie traci - wkładam to co chcę:)

14. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

ależ to nie był atak na twoją osobę. Tylko chodzi tutaj o świadome wybory. Wiesz komuś się nie chce, a potem wypisuje na wątku bo BP to tylko na kasę, kupować koszyki itd. A wiesz tu urwiesz 2h tu 1,5h i takim oto sposobem masz jeden zasiew więcej. Czyli w tym wypadku około 300(a nawet więcej) wypadajek. Więc naprawdę warto. SN zostaje na gorsze czasy nie trzeba wydawać real kasy. I piszemy to po to żeby pomóc, a nie stłamsić czy coś.
    A zdanie może wyrazić każdy.

15. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

raczej gdy sloty puste..i wedlug nich ustawiac codzienne zasiewy..

16. Bajka

Bajka Zaawansowany

czyli mieć w gotowości rząd strachów, kwiatków i bonusy na inne lub zboża i miksować przed zbiorami - bo może się trafić bonus +1 lub +2 - dobrze myślę?

17. agatarolnik64

agatarolnik64 Ekspert forum

Masz rację , ale i tak będę się upierać , że szczęście jest także potrzebne jeśli chodzi o losowość wypadajek i wiem co mówię , ponieważ już nie jednokrotnie się o tym przekonałam osobiście i to nie tylko jeśli chodzi o moją farmę , ale mam też porównanie na przykład na farmie sąsiadki i mojej córki , wiem że trzy przykłady na tle kilkuset innych to może mało ale jednak jakieś porównanie jest:)

18. duzy6666

duzy6666 Generał forum

jeszcze nigdy z miksera nie wypadło mi +1 czy +2 raczej krótszy czas wzrostu ale mało wiem na temat miksera dlatego zaraz udam się odszukać jakiś poradnik na ten temat ale wydaje mi się że lepiej miksować przed zasiewem bo jeśli są puste sloty to bonus wskakuje automatycznie i nie zawsze pasujący ;)

empatyczna lubi to.
  19. Bajka

Bajka Zaawansowany

Ja to z tabelki wyczytałam:)

20. duzy6666

duzy6666 Generał forum

no i znalazłam +1 i +2 ale zajmuje slot diamentowy więc nie połączy się z czatnejem ale zawsze zaoszczędzi jego zużycie

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.