Opinie Kosmiczna gra w kości II

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 6 marca 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Jak mają być wypadajki z drzew to przeważnie jest ich mało tak, że może też wystawię gdzieś o 18-tej jakieś 20-godzinne drzewa (na krócej rosnące w ogóle nie liczę), no i z oazy po 14-tej zbiorę jak event już ruszy (trzeba uważać bo obniżka o 12:00 a BB o 14:00 i tylko na kilka godzin), chyba, że na to się nie będzie zwracało uwagi ;) I ile wypadnie tych szczęśliwych kości tyle będzie a później już tylko siać i zbierać :)

Są plusy i minusy. Jak na jednej to się dłuży ale za to nie trzeba demolować innych łąk i nie ma takich strat w PD a z drugiej strony na dwóch czy trzech łąkach event szybciej z głowy i bonusy efektywniej wykorzystane ale PD trochę ucieka. Coś za coś ;)

2. ShaGGy778

ShaGGy778 Hrabia forum

No, no, Johna w nagrodach to się nie spodziewałem. ;) Też stawiam na drzewa jako pierwszy zbiór, z rozpiski @agniecha$ (dziękuję!) jasno wynika, że można zaoszczędzić około 10 tys. ewentówki, więc warto się postarać. A jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że gra w kości to dopiero jest losowość, komuś będzie sypać karetami, a ktoś inny nie trafi ich wcale i trzeba będzie wysiać dużo, dużo więcej. Do dzieła! :)

Gdyby były 2 łąki do wykorzystania to pewnie i wymagania byłyby dwa razy większe, a co za tym idzie konieczne byłoby wykorzystanie większej liczby zasobów w postaci SN i SNZ, więc jak to wspomniała Atena wszystko ma swoje wady i zalety. ;)

3. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Tja... i nagrody musiałyby być dwa razy lepsze. Jeśli na całość potrzeba ponad 30k eventówki. To nie mam mowy, by ten event, z tymi nagrodami, bronił się gdyby do wysiania było 60.
    Oczywiście zawsze znajdą się osoby które i tak zrobią event.
    Bo lubią mechanikę, lub się im nudzi.
    Jedyny powód dla którego tak trudny event jest na jednej łące to taki, że rozmazuje się ciągłość eventów w grze i nieco ukrywa wymagania.
    Nie ma plusów i minusów.
    Inna sprawa, że plusy i minusy można sobie zawsze znaleźć w każdej sytuacji - zwłaszcza gdy jest się modem ;)

Edit: Sama chyba nie robię. Nie chce mi się ani mi się nie "opłaca". Może pnącze zgarnę, ale to też jakoś malutko nie jest - zobaczę.

Ostatnie edytowanie: 6 marca 2024
  4. klonek68

klonek68 Generał forum

lubię ten ewent ...więc robię ,szkoda że nie mam jeszcze 1 sekundowych roślin ale kiedyś sadziłem że nie będą mi potrzebne więc nie zabiegałem o nie, ale teraz walczę z krokusami może się uda;)

5. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

A jako Gracz to już nie mogę widzieć dla mojej gry plusów i minusów? Inni mogą, często o tym czytam :p

6. klonek68

klonek68 Generał forum

Oj daleko dali Jaśka nie wiem czy dam radę dojść aż do niego...dużo zależy od wypadajek bo roślinki to chyba dam radę xDmam dwa dyniowe a może koło coś jeszcze pomoże ;)

7. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Inni nie mają plusów, minusów i innych "specyficzności" wynikających z funkcji moda;)
    Zresztą nawet jeśli nie to...
    Ciekawe ilu jest Graczy których interesują łąki pod itemy i PD?
    Nieważne.
    Cieszy mnie, że Pani to odpowiada.
    I nie ma co na ten temat dyskutować - bo to nie w temacie.

8. WERONII

WERONII Koneser forum

9. madziales

madziales Naśladowca mistrzów

event będę dłubać, podpowiedzcie proszę, jakie dodatki można wystawić (oprócz Ch/m/jabłkowy) żeby jakoś ten event zrobić?

10. kudlaty147

kudlaty147 Wszystkowiedząca wyrocznia

ja gram na zywiol bez demolki i zawsze jak robie ewent do pnacza dochodze a jak mi sie chce to i caly bardzo zadko daje dyniowe bo mam dwa i oszczedzam na polach nie stawiam itemowbo pola potrzebne sa do siania skoncze ewent wczesniej to sieje sobie i powoli ide wyzej

11. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Dzięki za wyliczanki, sprawdzać nie będę, ufam Ci.:)
    Robię i to chyba szybkim krokiem zacznę, bo Jasiek kusi.:p
    Na początek wystawiłam 5 ogrodów i szarłat.

12. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Wielkie dzięki za takie wyliczenia :)
    Ja na pewno będę walczyć o wypadajki z drzew, bo to jednak ok. 1/3 mniej siania terror-badyla.
    Zacznę od posadzenia drzew i przestawienia 5 ogrodów na główną łąkę. Potem pewnie trochę skarpet zużyję. Drugą wypadajkę zawsze można podgonić kasztankiem. Ach i zapomniałabym o załadowanej oazie :D Obniżki będą, więc będzie zabawa. Sianie pewnie zacznę z poślizgiem w weekend z odpalonymi bonusami.
    Szkoda, że BP daje pod rząd takie czasochłonne eventy (zaraz wielkie łowy), albo cały czas lajcik, zamiast to jakoś poprzeplatać.

13. Matisiek200

Matisiek200 Stały bywalec

Do pnącza się zrobi. Dalej tylko na piechotę tyle zgarnę ile się uda. Baobab u mnie jeden, a SN mało żeby nim tak rzucać na prawo i lewo. Zobaczymy jak będą kubeczki wypadać. Na początek chyba główną drzewkami obsadzę. Powodzenia :inlove::inlove::inlove:

14. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Witam
    Kosmiczny event oraz kosmiczne ilości badyla do wysiania jeśli chce się coś mieć

15. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

A nie wierzysz w szczęśliwą kość ? żartuję ;) bo to pozory te szczęśliwe kości

ja jeszcze nie wiem
    jasiek kusi ale za tydzień wielkie łowy
    musiałabym ze szczęśliwą kością ale drzewa to z 5 razy zebrać by uzbierać wymaganą ilość
    braknie czasu na wysianie eventówki
    dwa razy dziennie posypane skarpetą
    u mnie średnia z drzew to 35 = 40 szt
    a jeszcze wylotki ''zwykłe ''
    no chyba że ja to źle widzę jak to ja :oops:;) lubię marudzić :sleepy:xD
    aj nie wiem
    No niby mniejsze ilości eventówki ale czy to nie jest pozorne ułatwienie ? bo zostaje mniej czasu na wysianie

a jeszcze kubki no ale tu to tony SN i krokusik xD
    a na oazy to nie ma co liczyć ;)

16. AladdinSane

AladdinSane Fanatyk forum

....
    licząc, że średnia nie spadnie poniżej 130....
    pamiętając, że pod koniec gierek już nie ma bonusów za pierwsze ułożenie....
    pomijając te szczęśliwe kości - na tej samej co zasiew eventowej!!!!....
    to wychodzi ok. 5500 zielska każdego dnia....
    z 200 poletek....

mało?

Ostatnie edytowanie: 6 marca 2024
  17. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

ech...nigdy wysoko dojść mi się nie udało w tym rodzaju evencie a czytając wasze posty i wyliczenia,tym bardziej hamaczek...powodzenia tym,co będą się zmagać z eventem...

18. CHUDYJUREK

CHUDYJUREK Ambasador forum

+1 dla warsztatów ok...ale by wystartować muszę jakiś bonus +100/200% wykręcić. Inaczej nawet nie startuję

19. Angel

Angel Książę forum

Jessooo, chciałam robić, ale jak widzę te ilości, to już się odechciewa...:oops:
    Czyli na piechotę to nawet nie ma co śnić, żeby zdobyć pnącze czy JC...?-.-

Mam pytanie, czy jak posadzę drzewka te długo rosnące, ale podleję je TNZ to chyba ilości wypadajek powinny być bez zmian? Nie będzie ich mniej?

20. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Na piechotę idzie zrobić do pnącza. Na start ustaw drzewa na wypadajki. Co do TurboZośki, to im więcej będziesz miała zbiorów, tym więcej powinno wypaść wypadajek. Nie będzie mniej ze zbioru tak jak myślisz jednak muszą to być drzewa, które rosną długo. Potem w trakcie eventu można postawić 12 godzinne i sprawdzić ile wyleci. To samo z oaz. Jutro jest dzień zniżek to zawsze coś wypadnie

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.