Konsola systemowa i jej szczegółowość

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika juliuszka, 7 listopada 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. juliuszka

juliuszka Generał forum

Witam !

Co rejestruje konsola systemowa ?

Niejednokrotnie zgłaszając reklamacje do PT spotykam się ze stwierdzeniami, że "konsola" wykazuje poprawnie, choć dla mnie (gracza) mija się ona z prawdą.

1. Zyskując PD za awans sąsiada - konsola tego nie rejestruje. Raz dostaniesz więcej a raz mniej ale nie można tego zweryfikować bez przedstawienia PT zrzutów ekranu z różnicami. Dopiero wtedy można podważać naliczenie odpowiedniej ilości punktów.
    2. Uruchamiając "sowy" i widząc, że z danego pola "przysługuje" mi określone PD, konsola stwierdza inaczej. I ciężko jest to udowodnić (sowy działają jedynie 10 minut - szkoda czasu na screeny, bo zbiory czekają).
    3. Naliczanie dziesiętnych części PD zaokrąglając w dół lub w górę to już istny kosmos (podobno będzie jakieś działanie ze strony BP w sprawie rekompensaty).
    4. Niejednokrotnie zgłaszane błędy w naliczaniu PD z drzew (zwłaszcza w trakcie eventów) również pozostają bez konsekwencji (Wojtek53 niejednokrotnie zgłaszał).

To po co ta KONSOLA ?

Zgodnie z jej wskazaniami moje sowy w liczbie 6 nie zostały uruchomione przed zbiorem roślinek eventowych do pierwszego zadania eventu "Umowa". Moje odczucia są inne:
    Wskazania wyświetlane dla gracza są raczej jasne: z pola dostaniesz X PD, ale z konsoli wynika inaczej.

Do brzegu: Jak uzyskać rekompensatę za straconych pomocników (kupionych za realne pieniądze) ?

Sekme lubi to.
  2. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Konsola systemowa, którą posługuje się pomoc techniczna nie jest tematem, który poruszany powinien być na forum. Wiele z informacji są wewnętrzne, więc nie będziemy podejmować tego tematu. Wszelkie zatrzeżenia można kierować kontynuując korespondencję w danym zagadnieniu lub też kierując ją drogą tradycyjnej korespondencji skierowanej pod adres zawarty w Impresssum (w jęz. angielskim lub niemieckim). Staramy się wpłynąć na to, by dane były jak najbardziej kompletne, opierając się na problemach, z jakimi zgłaszają się do nas Gracze i sugerując dane rozwiązania działowi technicznemu.
    Jeśli chodzi o punkt 4 to z tego co pamiętam wojtek53 sam stwierdził po testach i dyskusji, że zapisywane są one właściwie, występują tylko czasem problemy z wyświetlaniem wartości dopisywanego PD.
    Problemy, które opisujesz nie są omawiane na forum, gdyż dotyczą danych konkretnego konta. W związku z tym temat zamykam.

Ostatnie edytowanie: 7 listopada 2014
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.