Opinie Konkurs wiedzy o igrzyskach olimpijskich

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 17 sierpnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Tutaj jestem za:) Albo quiz filmowy/książkowy, ale jakieś rzeczy, które były tylko w filmie/książce (oczywiście krótki czas - 1 minuta, góra dwie) ;)

2. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Chodząca legenda forum

Tym razem inspiracja do tematyki była oczywista. Ale ogólnie nie narzucamy niczego.

Ze dwa lata temu chodził mi po głowie pomysł inspirowany właśnie tym teleturniejem. Myślałem, żeby wziąć fragmenty powiedzmy po 5 sekund i kto odgadnie, dostaje punkt. Ale jak pomyślałem sobie, że będę musiał pokroić ileś utworów, potem wrzucać je po jednym na youtube czy inną wrzutę, to stwierdziłem, że nie mam w tym żadnego doświadczenia i wszystko skończyło się na liście piosenek :D

Nutka, tosia, Marrylan i dalsza osoba lubią to.
  3. BA_Czerwona

BA_Czerwona Chodząca legenda forum

Poza tym taki konkurs trudno byłoby przeprowadzić, bo te kilka sekund na odświeżenie forum lub 30 sekundowa blokada między postami przy konkurencjach na refleks często mogłoby decydować o wyniku.

4. Marrylan

Marrylan Chodząca legenda forum

Chciałam bardzo podziękować za świetną zabawę ;) Pytania były ciekawe i bardzo trudne. Zgredziu szacun za przygotowanie. Nie wiem kto to jedno najtrudniejsze przygotował ale też szacun ;) Bawiłam się świetnie i też mam nadzieję na więcej podobnych konkursów. Chrisowi i wszystkim uczestnikom serdecznie gratuluję ;)

5. herbaciarkaAnia

herbaciarkaAnia Komisarz forum

Masz rację, ale kiedyś był taki etap w survivor który organizował Kamil (Kamel98) i trzeba było odgadnąć jaka to piosenka po minucie utworu. U niego to wyglądało tak że wrzucił chyba 20 piosenek do jednego pliku muzycznego na Yt. Leciała muzyka a jako obraz pojawiał się numer piosenki żeby nie było problemu i pomyłek przy numeracjach. Bardzo fajna zagadka. Nam uczestnikom zajęło to mniej niż pól godziny o ile się nie mylę. Chyba był taki limit czasowy. Myślę ze w tej formie dałoby się to przeprowadzić na forum w końcu już tak było :)

Tak jak mówi Zgredek to sporo przygotowań. Ale moglibyście np zrobić 4 rundy po 5 piosenek na każda rundę 10minut wtedy każdy mógłby na spokojnie odtworzyć piosenkę, być może poszukać itd :) a w przypadku równej ilość pkt decydowałby czas nadesłania odpowiedzi.

Można by pomyśleć nad tym i dopracować, np stworzyć kategorie, albo poszukać jakiś wersji granych na jednym instrumencie itd,
    to fajny pomysł na konkurs i wymagająco nieco wiedzy i pamięci a nie wujka googla :)

Zgredek :) nie poddawaj się wkońcu chyba bys nie organizowała tego konkursu sam :D

toDzasta i marmlada lubią to.
  6. MOD_Zgredek*

Faktycznie było takie zadanie. Całkiem o nim zapomniałem. Dopiero, jak napisałaś, to sobie przypomniałem :)

Najpierw musiałbym się nauczyć kroić i łączyć piosenki w jeden kawałek :D

A pomogłabyś? :p

Nutka lubi to.
  7. herbaciarkaAnia

herbaciarkaAnia Komisarz forum

Kroić piosenki umiem i w okrojonej wersji zapisać, gorzej z ich łączeniem ale jestem więcej niż pewna żeby mi się udało, więc mogłabym pomóc :)

toDzasta i Nutka lubią to.
  8. MOD_Zgredek*

A czy mógłbym Cię prosić, żebyś się odezwała do mnie na GG? Numer znajdziesz po kliknięciu w mój nick pod awatarkiem.

9. Katana

Katana Stały bywalec

właśnie poczytałam sobie pytanka z konkursu z tego 2 etapu bo na pierwszym częściowo byłam:) ile ciekawostek... konkurs bardzo mi się podobał :D gratuluję każdemu kto zdobył choć jeden punkt, bo łatwo nie było :)
    Widzę jakieś wstępne plany konkursu muzycznego, tak z surva też kojarzę takie zadanie, chętnie wzięłabym udział w czymś takim lub podobnym.
    Kiedyś teleturniej jaka to melodia bardzo mi się podobał :D

10. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

Wątek zamykam i przenoszę do archiwum - dziękujemy za Wasze opinie :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.