Opinie Konkurs historyczno - geograficzny dla ekipy

Temat na forum 'Archiwum - pozostałe działy' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 2 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

Konkurs składał się będzie z dwóch etapów podzielonych na trzy rundy każdy, każda z rund obejmuje 15 pytań. W razie dogrywki przewidziane są pytania dodatkowe.
    Etap I:
    runda 1 - historia Polski
    runda 2 - historia Europy
    runda 3 - historia świata

Etap II:
    runda 1 - geografia Polski
    runda 2 - geografia Europy
    runda 3 - geografia świata

Etapy I oraz II konkursu odbędą się na czacie w dniu 21-22.03.2015, godz: 16:00.

Moderatorzy wystąpią incognito.
    Podczas podawania wyników zdradzimy który moderator krył się pod danym nick.

Regulamin oraz zasady konkursu:
    1. Zarówno w pierwszym, jak i w drugim etapie po zadaniu pytania kierujemy się zasadą "kto pierwszy ten lepszy". Osoba która jako pierwsza udzieli prawidłowej odpowiedzi otrzymuje punkt. Obowiązują zasady pisania z polską czcionką oraz poprawnej polszczyzny.
    2. Po pojawieniu się prawidłowej odpowiedzi pada komenda STOP, po której poinformujemy graczy na czacie kto takiej odpowiedzi udzielił i zadane zostanie kolejne pytanie.
    3. W obu etapach konkursu obowiązują REGULAMINY opisane na forum.

4. Nie ma obowiązku uczestnictwa w obu etapach, jednakże wynik końcowy to suma punktów z I oraz II etapu.
    5. Jeśli dwie osoby zajmujące nagrodzone miejsca otrzymując identyczną liczbę punktów w którymkolwiek z etapów przewidziana jest dogrywka, w której zadamy dodatkowe pytania. Na pytania dogrywkowe odpowiadają tylko osoby biorące udział w dogrywce.

Nagrody:

• I miejsce: 300 FL + item Magiczne Drzewo
    • II miejsce: 200 FL + item Magiczne Drzewo
    • III miejsce: 100 FL + item Magiczne Drzewo

Opiekę nad konkursem sprawują:

VELOCI_RAPTOR
    BA_Czerwona
    TL_Mouse

2. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Czemu takie sekrety ?
    Czy od teraz konkursy na czacie , w których będą brać udział zwykli userzy też będą odbywały się incognito ?
    Chętnie bym pokibicował , bo mam kilka osób w Ekipie , które darzę sympatią , ale w takim wypadku nie widzę najmniejszego sensu.
    Muszę przyznać , że xDxDxD.

3. Katana

Katana Stały bywalec

z tego co pamiętam to modzi mieli zmienione nicki bo po konkursie dla nich, był konkurs dla graczy ;) Każdy mod po kolei mówił zdanie o sobie i gracze odgadywali kto to jest, za odgniecie moda był jakiś upominek :) i nie wiem czy to też nie wiąże się z czymś technicznym, np. modzi czatu wchodząc od razu widza więcej może po takich zmianach będą mogli spokojnie brać udział. To tylko moje przypuszczenia nie widziałam od tamtej strony jak to jest. Jeszcze jest trzecia opcja czyli w poprzednich konkursach tak było to i teraz będzie incognito, może już taka tradycja :D

A kibicować można, np. jak się napisze "czerwona do boju "to jednak czerwona będzie wiedzieć, że ma kibica mimo zmienionego nicku. jedynie na ostateczny wynik i punktacje poznamy po całej rywalizacji ( jaki mod ile miał pkt poznamy po całej rywalizacji ):D

4. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

5. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Szkoda,że incognito:)Ale w sumie nie każdy jest humanistą,nie każdy interesuje się historią wiec z tymi odpowiedziami może być różnie. A tam. Jak dam radę to wejdę na czat pokibicować.Wszystkim:)

6. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

Zapraszam do zapoznania się ze zmianami >>KLIK<<

P.S.
    Jak również do kibicowania uczestnikom ;)

EDIT:

wyniki proszę bardzo >>KLIK<<

Ostatnio edytowane przez moderatora: 22 marca 2015
  7. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Moje wielkie,serdeczne gratulacje dla zwycięzców konkursu i nie mniejsze dla wszystkich uczestników [​IMG]
    Jestem dumna ze wszystkich oprócz siebie.Niestety moja skleroza i refleks szachisty nie pozwoliły mi dotrzymać Wam kroku :p

Ostatnie edytowanie: 22 marca 2015
  8. Krzychu2907

Krzychu2907 Baron forum

Gratuluję zwycięzcom :)
    A wiedziałem, że zajmę się czymś innym i jak konkurs o tej godzinie będzie to zapomnę :( No cóż, trudno :(
    A czy mógłbym poprosić listę pytań jakie dziś były w konkursie? :)

9. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

Oj, Ewa, jakbym Cię tak..., to by było niecenzuralnie na forum :D

Moje wykształcenie w dziedzinie geografii i historii zakończyło się całe eony temu. Późniejsza praca zawodowa ani zainteresowania prywatne także się rozbiegały z tymi dziedzinami. Tym bardziej jestem zaskoczony, że wygrałem bez żadnych wcześniejszych przygotowań.

Korzystając z okazji chciałbym pogratulować wszystkim uczestnikom, którzy wykazali się faktyczną wiedzą, a nie tylko umiejętnością szybkiego klikania :)
    Dziękuję organizatorom za poświęcenie swojego czasu na ułożenie pytań i zapanowanie nad zgrają niesfornych modów :p
    Na wysokości zadania stanęli kibice, którzy licznie zjawili się, by kibicować anonimowym uczestnikom, a potem zgadywać, kto się schował za jakim numerkiem :D
    Jednak szczególne podziękowania należą się wujkowi Google i cioci Wikipedii. Bez ich wsparcia miałbym 1, może 2 punkty :oops: - wiedziałem, kiedy rozegrała się bitwa pod Grunwaldem, może udałoby się zgadnąć jeszcze coś xD

NASTKA.BURAN i Krzychu2907 lubią to.
  10. Mariolka7214

Mariolka7214 Wszystkowiedząca wyrocznia

Zgredek wygadałeś się wczoraj xD
    Szkoda że nadal nie wiem, jaka róznica jest w odpowiedzi RFN a Republika Federalna Niemiec i tak dalej...w podręczniku nie było czy jak:music:

11. MOD_Zgredek*

To wszystko przez kalesony - te złote i te bawełniane -.-

12. chris975

chris975 Fanatyk forum

Gratulacje dla zwycięzców :)

I teraz poprosimy o jakiś konkursik dla graczy ;)

tkoivusaari001 lubi to.
  13. MOD_Zgredek*

Podobno ma się robić, ale ja z nim nie mam nic wspólnego, zatem wszelkie pytania proszę kierować do P.T.* Organizatorów ;)

*(P.T. == pleno titulo) != (PT == Pomoc Techniczna)

NASTKA.BURAN lubi to.
  14. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

Zgredku gratki... ja z geografii to cieńki Bolek jestem...albo duch wygłodzony Bolka... zawsze się tłumaczyłam, że po coś te mapy i atlasy są.

gratki dla wszystkich i jednak wolę takie zabawy na forum, bo na czacie to zawsze przegapię

15. Konkurs już dawno za nami czekamy na następny a tutaj zamykam :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.