Koniec flasha, co dalej z Farmeramą?

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika hlnrys, 9 lipca 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Jakiś czas temu pytałem o przejście na HTML5.
    Dowiedziałem się że takowe nie nastąpi, natomiast ma być przesiadka na technologię Unity.

https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/html5-kiedy-jeżeli-w-ogóle.68838/#post-2028195

Zgoda, niech będzie Unity.
    Poszperałem w czeluściach internetu i znalazłem dosyć niepokojące treści.
    W związku z tym mam pytania.

Czy do gry w technologi Unity potrzebny jest Unity Web Player?
    Jeżeli tak, to na jakich przeglądarkach będzie można grać w Farmeramę w ww technologi?
    A pytam dlatego, bo wychodzi na to, że na żadnej:

Unsupported Browsers
    Chrome: As of version 45, Chrome no longer supports the Unity Web Player.
    Microsoft Edge: Microsofts new broswer, Edge, does not support the Unity Web Player.
    Firefox 64bit
    Firefox 32bit: As of Version 53 and newer
    Opera (version 37 and newer)
    Any browser running on the operating system Windows 8RT or Windows 8.1RT does not support the Unity Web Player
    Mobile devices such as Android and iOS devices do not support the Unity Web Player

i Google:

Nieobsługiwane przeglądarki
    Chrome: Od wersji 45 Chrome nie obsługuje już Unity Web Player.
    Microsoft Edge: Nowy broswer Microsoftu, Edge, nie obsługuje odtwarzacza Unity Web Player.
    Firefox 64bit
    Firefox 32bit: od wersji 53 i nowszych
    Opera (wersja 37 i nowsze)
    Każda przeglądarka działająca w systemie operacyjnym Windows 8RT lub Windows 8.1RT nie obsługuje odtwarzacza Unity Web Player
    Urządzenia mobilne, takie jak urządzenia z Androidem i iOS, nie obsługują odtwarzacza Unity Web Player

Jeżeli wszystko dobrze zrozumiałem, to wygląda na to, że UWP nie jest obsługiwany przez przeglądarki od dwóch lat i jeżeli faktycznie jest on potrzebny do gier w technologi Unity, to jak będziemy grać w Farmeramę?

Proszę o rozwianie moich wątpliwości.

Ostatnie edytowanie: 10 lipca 2019
  2. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Rysiu ten tekst ,ktory cytujesz jest z 2016 roku......
    <ciach>
    natomiast takie cos znalazlem w moim chromie....
    jestem laik w tych sprawach wiec ciezko jest sie wypowiadac w tej sprawie....ale nie sadze by przepisywali gre na cos czego nie mozna uzywac......

Link usunęłam
    MOD_Marion

Ostatnio edytowane przez moderatora: 10 lipca 2019
  3. Merrick

Merrick Ekspert forum

unity extension już testowałam nie polecam koszmarna i masa błędów -.-

4. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

-norbijas-, chyba Ci się zapomniały zasady dotyczące linków do zewnętrznych stron. Może warto je odświeżyć >>Regulamin forum<<. Podobnie jak zasadę dodawania tłumaczeń do obcojęzycznych treści. Postu już nie edytujesz, proszę o dodanie kolejnego z tłumaczeniem.

hlnrys, nie będę ukrywać, że kwestie techniczne są mi całkowicie obce. Nie sądzę jednak, że sztab ludzi pracuje od wielu, wielu miesięcy nad tym, żeby przepisać grę na coś, co nie jest obsługiwane przez najpopularniejsze przeglądarki. O tym, że pracuje i coś z tego powstaje wiem i tylko tyle mogę powiedzieć.

Przekażę Twoje wątpliwości, ale podejrzewam, że nie uzyskamy nic więcej niż standardowe - "Jeśli Centrala prześle oficjalny komunikat, to go opublikujemy".

Swoją drogą dział Pomocy nie jest najwłaściwszym miejscem do dyskusji, prawda? Rozumiem, że kwestia interesuje Graczy, ale proponuję przejść do któregoś z tematów ogólnodyskusyjnych np. >>Dyskusje<< .

hlnrys, czy póki co chcesz jeszcze o coś zapytać?

Merrick lubi to.
  5. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Z tego co mi wiadomo, do obsługi przygotowywanej wersji gry nie potrzebna jest instalacja dodatkowego oprogramowania.

Nie siej paniki i nie zakładaj kolejnych tematów, które opierają się tylko na Twoich czarnych scenariuszach i luźnych powiązań ze źródłami. Poczekaj lepiej na oficjalne ogłoszenie i zrelaksuj się grając ;) Firmie zależy na utrzymaniu gier i zrobią wszystko, żeby zdążyć przed końcem flasha. Na szczęście mamy czas i mogą popracować nad tym, żeby ta zmiana była jak najmniej odczuwalna i żeby uniknąć poważnych błędów.

Wątek zostaje zamknięty, bo nie mamy w tym temacie więcej informacji do przekazania.

cyfrzakk i zagma lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.