Komunikacja z serwerem

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika hlnrys, 1 lutego 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Kiedy zostanie ona poprawiona.
    Kolejny raz zdarza się, że po zbiorach wracam na pole dokonać zasiewu, a tam niespodzianka. Nic nie ruszone. Ile można ?
    Dzisiaj, to już w ogóle było ciekawie.
    Zaliczyło tylko zbiór z pięciu drzewek i to tych które zbierałem "w środku". To co zbierałem przed nimi i po, zostało nieruszone.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Nie otrzymaliśmy żadnych informacji o aktualnie występujących problemach z komunikacją. Nie wiem dlaczego u Ciebie występuje taki problem, u mnie zdarza się to bardzo rzadko i tylko wtedy, kiedy za szybko ( nie czekam ani sekundy ) przechodzę na inną część farmy, wtedy to jest dla mnie logiczne, że się nie zdążyło zapisać. Może zwolnij troszkę, jednak te dane muszą zostać przesłane na serwer i zapisane w bazie danych prawda ?
    Sprawdź proszę przy wolniejszym wykonywaniu czynności i przechodzeniu na inne części farmy, czy też nie zostają zapisane. Jeśli tak to zapraszam do PT, tam wszystko zostanie sprawdzone.

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytanie ?

3. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

dziś u mnie też masakra,zbiory trwały bez końca,odswieżanie nic nie pomaga,zauważyłam,że /wyrywaj//się zagrody,drzewa pola,a głównie wszystko stoi,kilkadziesiąt sekund,o targu już lepiej nie pisze,,jeszcze tak żle nie było,,ech

4. SMOD_Atena

aleksandra, a wszystkie czynności z tego poradnika : >>>klik<<< łącznie z reinstalacją wtyczki AFP zostały wykonane ? Sprawdzałaś może na innej przeglądarce jak działa gra ?

5. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

mój laptop w naprawie,mam pożyczony ,,nie wolno mi nic czyscić ani instalować,,buu,ale wczoraj na tym samym sprzęcie nie miałam problemów

Ostatnie edytowanie: 1 lutego 2016
  6. SMOD_Atena

Wczoraj mogłaś nie mieć problemów, a dziś wtyczka AFP mogła ulec częściowej awarii lub też pamięć przeglądarki czy magazyn AFP wymaga wyczyszczenia i jeśli nie możesz nic zrobić, to w takiej sytuacji nic nie wymyślimy.

7. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

dzięki,,poproszę właściciela pożyczonego lapka,o pomoc

8. hlnrys

Nie zdarza się to codziennie, ale dość często.
    Zbieram ręcznie. Jeżeli to jest dla serwera "za szybko" i nie radzi sobie z zapisem danych, to nie wiem jak zbierać.
    Odświeżać po każdym kliknięciu, żeby sprawdzić, czy serwer zapisał czynność ?

9. SMOD_Atena

Tak będzie najlepiej.

Bez przesady, odświeżać po każdym kliknięciu to byłaby paranoja. Miałam na myśli np.. zbiór kombajnem ( ja tak zbieram ) i odczekanie kilku sekund, posianie, czy też nakarmienie zwierząt a po kilku sekundach przejście na inną planszę. Jeszcze mi się nie zdarzyło zastać nie obsianych pól czy nie nakarmionych zwierząt, chyba że tak jak pisałam wyżej - nie czekając przeszłam na inną część farmy.
    Nie wiem być może występują u Ciebie jakieś krótkotrwałe, kilkusekundowe nawet przerwy w dostawie internetu i to powoduje brak przesyłania wykonanych czynności na Twoim koncie do serwera.
    Jak widzisz Gracze nie zgłaszają podobnych problemów na forum, w PT też nie mamy takich zgłoszeń, więc nie jest to jakiś ogólny problem. Jeśli jednak u Ciebie często się to zdarza to zapraszam do PT w celu weryfikacji, z pozycji forum nie sprawdzimy co się dzieje.

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytanie ?

10. hlnrys

Jak korzystam z kuponów, to nie ma problemu, kombajn zapisuje.
    Gdyby to były chwilowe przerwy w dostawie netu, to wszystko by cięło, tymczasem takie zagrania ma tylko Farmerama.
    Jak pisałem, nie zdarza się to codziennie, więc PT sobie daruję, co nie zmienia faktu, że tak się dzieje.
    Nie zgodzę się z tym, że gracze nie zgłaszają podobnych problemów.
    Pytania o to były zadawane na forum nie raz.
    Dlaczego gracze nie piszą do PT ?
    Odpowiedz Sobie sama.

Do zamknięcia.

11. SMOD_Atena

W takim razie dziękuję i zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.