KOMIKSm-ewent

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika maria5510, 15 stycznia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. maria5510

maria5510 Wyjątkowy talent

Mam pytanie takie
    dojrzały mi owoce , czy mogę dodać teraz dżem wiosenny i wielkanocny
    i czy dopiszą mi się punkty w tym momencie ?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Nie,teraz to za wcześnie.Przetwory,które zwiększają PD,czyli w tym przypadku dżem wielkanocny i wieniec wiosenny należy "zjeść" tuż przed zbiorem tak żeby maksymalnie wykorzystać czas działania tych bonusów i dopiero podczas zbiorów dopisywane jest dodatkowe PD.

3. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Mario, nie dopiszą . Ewent zaczyna się o 14-ej, więc dopiero po 14-ej zjedz dżemy, nacisnij start przy 1 zadaniu komksowym i dopiero zbieraj.Wtedy doliczy.

4. SMOD_Atena

Aniu dziękuję za pomoc.
    Mario jeśli teraz "zjesz" "dopalacze"(dżem,wieniec) i nie zbierzesz drzew,to czas działania tych dopalaczy jeszcze będzie trwał po starcie eventu,kiedy będziesz zbierała drzewa i bonus PD będzie doliczany,ale ponad 2 godziny czasu działania tych dopalaczy stracisz,więc nie warto już ich "zjadać" tylko tuż przed zbiorem z drzew po starcie eventu,wylogowaniu i ponownym zalogowaniu się do gry oczywiście,zwracając przy tym uwagę czy zegar eventowy już jest :)

5. maria5510

maria5510 Wyjątkowy talent

właśnie o to mi chodzi że po 14 h chcę tak zrobić ,pytam się bo niektóre bonusy są że przed postawieniem czy zasianiem mają działanie / W takim razie dziękuję bardzo za odpowiedz [ bardzo jasna odpowiedż!!!!]
    narazie nie mam pytań ,można zamknąć

6. SMOD_Atena

Bonusy które skracają czas wzrostu czy hodowli trzeba "zjeść" przed posianiem czy nakarmieniem zwierząt,ale wszystko to co dodaje PD czy zwiększa plony,np...CMJ "zjada się" tuż przed zbiorem ;)
    A skoro można,to zamykam :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.